reklama

Ciąża bliźniacza

ja biore magnez 2x dziennie i to wszystko... szyjki tutaj nie sprawdzaja. ale ja mialam raz 2 tyg temu jak bylam w szpitalu. i wtedy bylo ok. tez mialam te skorcze tylko troche mniej w ilosci... ;/
sama juz nie wim, szukalam jakiegos pl ginekologa ale najblizszy jest w Londynie... a to kawal drogi. myslicie ze moge brac na wlasna reke NO SPA+ MAGNEZ?? jak tak to w jakiej ilosci??

reklama
karola2112- piszesz, że na twardnienie brzuszka bierzesz jakieś tam leki-ja mówiłam mojemu ginowi o twardnieniu i on nic mi nie przepisał. ja nic nie biore tylko witaminki...
a co do wiercipięt-to mam identycznie jak TY synek daje czadu...a córa(na 99%) spokojniejsza

Ostatnia edycja:
Milenka - patrzac na przerózne kobiety w ciąży to biorą właśnie no spe i magnez, ja mam zlecone 3x no spa forte (1 nospa forte = 2 no spa zwykła, tylka ta forte na receptę, więc jak mi sie kończy to biore po 2 tabl zwykłej) i 350 - max 400jonów magnezu (magneB6 to wychodzi 6 - 8 tabl dziennie) i robiłam wczoraj poziom magnezu we krwi i mam na środku skali wiec ok mimo ze tyle go zazywam

lena
- moze jesli Ci się szyjka ładnie trzyma to gin nic nie przepisuje?ja mam pessar od 23tc bo szyjka mi się skróciła i teraz jak są twardnienia a już prawie 32tc to wole nie ryzykować i łykać to co przepisują

jedna tabletka ma 34mg jonów magnezu czyli razy 4 ....136mg dziennie
kurde ale wydaje mi się że nie powinien ci się stawiać tak często....poszukaj może innego lekarza.....

ja jakoś ufam mojemu lekarzowi....i na razie jest dobrze....jestem na fenoterolu i w sumie magnezie i luteinie jeszcze biorę falvit...... ale wszystko w małych dawkach.... a szyjka się trzyma...

Ostatnia edycja:
Hej,

Milenka mi sie brzuch zaczal stawiac od 20 tyg i tez gineks nic z tego sobie nie robil,mimo ze skurczy mialam i po 30 na dzien, dopiero jakos po 30 tyd kazal lykac nospe 2 razy dziennie, nic to nie pomagalo juz bardziej aspargin.

Karola88 niezle, moje tez fikaly do samego konca w brzuchu, w dniu porodu nawet jedna obrocila sie w poprzek z polozenia glowkowego :)

Wspolczuej Wam dziewczyny, wiec co czujeciew te upaly ja rok temu mialam to samo, cale lato w domu przed wiatrakiem przesiedzialam, a jak szlam do szpitala to nie wiedzialam czemu jarzebina na drzewach??? :/ Szybko Wam zleci

pozdrawiam

Lena ja miałam cukrzyce ciążowa ale dzieci nie były zbyt aktywne co czasem mnie stresowało. Ogólnie jedno było bardziej ruchliwe a drugie mniej i teraz w sumie tez tak jest. Choc czasem oboje niezle dają w kość :)

Karola88, trzymam kciuki żeby wszystko poszło ok, lekarze na pewno bedą wiedzieli co robic i wszystko będzie dobrze.

Co do magnezu to brałam 3xdziennie po jednej przez całą ciąże MagneB6 a nospe forte doraźnie, brzuch tez sie stawiał to jak rabbit miałam fenoterol.

reklama
Rabbit tutaj ciaze prowadzi szpital, no i polozna . polozna nie robi nic oprocz cisnienia, a szpital na wszytko zaleca Paracetamol.
sprobuje pare dni zrobic kuracje 2x no spa plus 3x magnez i zobaczymy czy cos pomoze. kurcze musze donosic ta cize minimum do 33 tygodni. chyba bym sie zalamala jak cos bys sie stalo :-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry