reklama

Ciąża bliźniacza

a ja dziewczynki czekam do 34tc tj do drugiej polowy sierpnia, wtedy juz bede w szpitalu, dzieciaczki na tyle duze ze w razie czego ( odpukac) bede cieta, tak jestem umowiona z lekarzem, poki co czekam do nastepnego tygodnia zeby mi podali sterydy na plucka, wie moze ktoras ile od podania tych zastrzykow rozwiaja sie pluca dzieci? taki mamy plan i mam nadzieje ze sie go uda zrealizowac bo poki co to mi sie skraca szyjka.........

my juz jestesmy po zakupach "wyprawkowo-szpitalnych", dla mnie do szpitala juz wszystko kupione a dla maluszkow jeszcze tylko kilka drobiazgow w aptece do kupienia np gaziki, cos na pepek itp.mielismy juz przemeblowanie w domku, teraz trzeba tylko wszystko poukladac w szafach, wyprac posciel, pieluszki, reczniki, ubranka policzyc wyprasowac i ewentualnie dokupic pare ciuszkow:), chcialabym to zrobic w przyszlym tgodniu, mam nadzieje ze pogoda i samopoczucie bedzie mi sprzyjac.
najdrozszy wydatek jaki byl do tej pory to wozek,dostalam duzo ubranek, rozki, foteliki, bujaczki maja znajomi pozyczyc znajomi eh...
juz bym chciala koniec sierpnia ewentualnie wrzesien

reklama
u nas w szpitalu mowili,ze sterydy na plucka musza byc podane minimum 24 godz. wiec jak ktos zaczyna rodzic to podawaja zastrzyk i straja sie opoznic porod o jeden dzien...
ale pewnie im dluzej tym lepiej.
my tez juz mamy prawie wszystko kupione brakuje nam tylko wanieki, materacy do lozeczek, jednego lezaczka, i dla mnie do szpitala kilka rzeczy. ja juz walizke mamnawet spakowana do szpitala, jeszcze nie zupelnie na porod, ale tak jakbym musiala isc na obserwacje albo cos, to zeby mezus nie musial sie denerwowac ze nie wie co przyniesc...
w weekend zabiore sie za pranie i prasowanie, tez chce zrobic jak najwiecej moge poki jeszcze mam sile jako tako :-)

Witam dziewczynki przyjmiecie mnie do swego grona?Jestem w 13tc bliźniaczej dwujajowej,od początku jestem na L4, bo walczyłam z dwoma krwiakami na szczescie sie wchłonęły, ale strachu i histerii co nie miara było;-)..Mieszkam w Irlandii i podzielam opinie Mileny na temat opieki służby zdrowia tutaj..Super dziewczynki, ze juz na tym etapie jesteście, już bliżej niż dalej do konca :-).

ewaw1 gratuluje dwupaczka....i cieszę się że już wszystko oki....oczywiście witam cie serdecznie na naszym wątku....

Jeżeli chodzi o przygotowania....to ja jeszcze nic nie mam:)

Dzięki za przyjęcie :-) .Milena23uk tak to moja pierwsza ciąża wystarana i wyczekana po 2 ivf.Początki były ciężkie, bo i te krwiaki,krwawienia i mdłości i wymioty, teraz za to ból głowy mnie męczy i milion dolegliwości brzusznych..następne usg dopiero za dwa tygodnie i już świruje czy wszystko ok.Kiedy sie dowiedziałyscie co siedzi w brzuszku?Moje usg bedzie w 16tc mam cichą nadzieje, ze moze rozłożą nóżki przed rodzicami.

reklama
kochana na pewno wszystk bedzie dobrze ;) glowa do gory. nas tez tu meczyly i nadal mecza rozne dolegliwosci...ale to juz chyba takie uroki ciazy mnogiej... ja sie dowiedzialam w 17 tyg. w 16 powinno byc juz widac.;)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry