reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny. Witam nową mamusie. Nie wiem jak jest u was w szpitalach ale u mnie było tak, że ciuszki można było używac szpitalne ale ja miałam swoje bo te szpitalne to takie szorstkie i zniszczone, że żal było patrzeć. Bliźniaki ubierali bardzo ciepło mimo że na sali było gorąco bo wcześniej urodzone nie umiały utrzymać ciepłej temp. ciała (na wyspach jest wiadomo inny chów więc raczej dzieci tak ciepło ubierać nie będą). Ja miałam ze sobą po 4 kaftaniki i śpioszki oraz czapeczki bawełniane na dziecko do tego w sumie z 5 par body. Byłam w szpitalu 10 dni i kilka razy musieli mi bliscy donosić świeże ciuszki bo dzieci wiadomo to uleją to osikają jak im pieluszkę zmieniasz itd. Polecam mieć ze sobą herbatke na laktacje bo nie we wszystkich szpitalach dają. Pozdrawiam i życzę wytrwałości, dacie rade.

reklama
Witam nową mamusię bliźniaków:) ewaw1 ja dowiedziałam się ok 20 tygodnia że będzie dwóch chłopców:) Wszystko będzie dobrze i nie martw się!!!

Karola2112 a gdzie będziesz rodzić, pytam bo często na stronie szpitala napisana jest ilość wymaganych ubranek:)

A u mnie dziś pogoda marna:( a samopoczucie jeszcze gorsze, ból pleców i kręgosłupa taki że nie mogę żadnej dobrej pozycji znaleźć:( ale mam nadzieję że szybko minie:)
A jak u Was??

hej dziewczyny. jak samopoczucie?? do mnie wlasnie zadzwonili,ze szpitala,ze mam anemie... to bylo moje drugie badanie krwi w tej ciazy!! :eek: nie wiem co oni saobie mysla tutaj, ale ja robilam wszystko,zeby dostarczyc dzieciaczka jak najwiecej witamin. na wlasna reke bralam biofer folic z zelazem , doslownie topie sie w owocach i warzywach a oni mi dzis dzwonia i mowia,ze moja hemoglobina jes lekko poniezj 10?! i czy mam wlasciwa diete! banda idiotow. lepszych slow juz nie mam. tyle razy prosilam o badanie krwi- za kazdym razem slyszalam ze nie potrzebne bo w 8 tyg ciazy bylo wszystko ok. dodam,ze prywatnie badanie krwi kosztuje ponad £200!!! to ponad 900zl za glupia krew.... ehh nie mam juz nia nic sily ;/

To faktycznie współczuję, ja biofer biorę już od miesiąca gdy moja hemoglobina spadła poniżej 11, ale na szczęście u mnie badanie krwi są przy każdej wizycie.
Milena ale może Twój organizm tak ma, moja koleżanka całą ciążę miała anemię i pomimo brania tabletek jej organizm żelaza nie przyswajał. Może pomoże żelazo w zastrzykach??
Głowa do góry, musisz być dobrej myśli.

zobaczymy jak bedzie. jestem zla dlatego,ze oni tego nie pilunuja, a przeciez to jest wazne... dostalam juz recepte na 120 mg zelaza dziennie. moze to pomoze... i pewnie przywitam sie znow z zaparciami... ;/

Oj wiem co mówisz Milena mi przy pierwszej wizycie zrobili badania krwi w 12tc, a teraz to nie wiem kiedy bedzie..i jestem zła, bo nastepny scan to dopiero połówkowy!!Dwa miesiące czekac na usg w ciąży bliźniaczej :szok:.Ale oczywiscie tyle nie wytrzymam i ide prywatnie i na usg i na krew.U nas ogólne krew+żelazo ok.40e nie jest zle.Chyba zaczne brac zelazo bo teraz tylko witaminy biore.
A wczoraj zaliczyłam chyba najgorszy ból głowy w życiu,apapy nie pomogły,ani spacer, ani sen..dzis juz lepiej, ale jeszcze ćmi :-(.

hej mamusie....
ewaw1 przypomniałaś mi jak sama miałam na początku taki ból głowy, strasznie się zdziwiłam bo żadko bolała mnie głowa-a ból był nie do wytrzymania--naszczeście tylko raz tak bylo a jak do tej pory jest spoko. wiec może u Ciebie to też tylko taki pojedyńczy atak....

hejka mamuśki...ja cały dzień zalatana...teraz na pupce siadłam...bo brzusio już ciągnie....robiłam dzisiaj ciasto na zimno o fajnej nazwie Orgazm...mam nadzieję że wyjdzie pyszne...już bym go jadła....

Współczuje wam z tymi cenami za granicą....jakaś masakra...a opieka do bani....ja mam wizytę co 3 tygodnie i wtedy usg za każdym razem i badanie szyjki a że pracuję w laboratorium to zwasze też robię sobie morfologię, magnez białko mocz i crp....

reniag wybrałam szpital im Orłowskiego na czerniakowskiej (III st referncyjności) i już tam byłam oglądałam salę pozabiegową i ogólnie całe położnictwo jak i neonatologią i szpital nam się bardzo podoba nie przypomina szpitala tylko robi bardziej przyjazną atmosferę do tego położne są b. miłe i właśnie rozmiawiałam z jedną co powinnam zabrać dla dzieci i wyszło że wszystko poczawszy od ubranek poprzez kosmetyki, pampersy i tetry, rożki etc więc torba to bedzie jak na wypasione miesięczne wakacje o których mogę sobie teraz tylko pomarzyć:)

właśnie mam podpięty holter ekg:( i stwierdzam że wcale to takie wygodne nie jest, i przez komórę nie można gadać
Reniag daj znać jak wyniki Twojego holtera i czy cały czas masz taki puls?

Milenka - spróbuj z suszonymi śliwkami - mi ładnie podniosło morfologię po śliwkach i mniejszy problem w toalecie, niestety kiepsko reaguję na tabl z zelazem jakoś ich nie przyswajam i mam ból brzucha więc nie łykam, natomiast polecam wit Prenatal complex tam jest b. wysoka dawka żelaza (60) i fajnie się wchłaniają nie powodując sensacji żołądkowych

reklama
hej dziewczyny, obiecalam ze podziele sie pokoikiem. wiec narazie jest daleki od skonczenia, ale wkleje jedno zdjecie,zebyscie mialy idea jak to wyglada :-) wybaczcie balagan ;p
reszte wkleje jak juz bedzie gotowe ;)
269745_2089972363211_1062270100_2490884_1690423_n.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry