reklama

Ciąża bliźniacza

Znając zycie to potem okaże się że połowa rzeczy była zbędna- tak było u mnie.
A co do rożków to ja np używałam przez bardzo krótki czas, jak już to owijałam ich w kocyk. A rożki które kupiłam przydają mi się teraz bo miałam taki troche grubszy i używam go teraz do wózka, łózeczka czy jak gdzieś jedziemy żeby sobie siedziały.

reklama
Ja kładłam spac Franka w takim rozku chyba przez pierwsze 2 mce, bałam sie go przykrywac ze sie zakopie. Dlatego kołdry kupie juz po porodzie, a poduszki np Fran nie uzywa w ogóle.
Generalnie musze kupic jeszcze po 2 butelki i smoczki bez których nie wyobrazam sobie zycia:-D
Chyba zakupy po pierwszym dziecku kiedy kupowałam wszystko maniakalnie teraz są łatwiejsze

zgadzam sie z toba karola :) ja ostatnio bylam w sklepie i chcialam juz cos kupic po czym stwierdzilam... hmm tego wlasciwie nie potrzebuje tego tez a to moze pozniej... i wyszlam z prezentem dla macka ;) polecam wam teraz wyprzedaze w smyku i h&m ja juz pierwsze bodasy i spiochy kupilam :)

hej mamusie....
karola79 piszesz ze musisz jeszcze kupic butelki i tak sobie pomyślałam jak zapatrujecie sie na karmienie czy od razu chcecie z butli czy moze piersią albo to i to??? szczeze mowiąc troche sie tym martwie ....

ja bym chciala w dzien karmic piersia a w nocy jedno karmienie robic mieszanka, maluchy dluzej pospia a i my wtedy odpoczniemy.. a jak bedzie to zycie pokaze ;) butelki na wszelki wypadek juz kupione :)

Milena pokój czadowy!kolorystycznie super dobrane wszystko a łóżeczka kupowałaś w uk?u nas strasznie drogie mebelki i zastanawiam sie czy czasami w Pl na allegro nie kupic i nie przesłać tutaj..Ja tak jak karola79 planuje miec dzieciaczki w naszym pokoju przez jakis czas, a potem przeniesc,takze na razie bez szaleństw ;-).
gastone super, ze kolejna irska mamuska :-).Sliczne maleństwa i wielkie gratulacje!!
Dzis w nocy śniło mi sie, ze karmiłam piersią i momentalnie takie skurcze w bzruchu mnie obudziły, ze tylko patrzyłam czy juz zakrwawiona nie leze,dopiero 3 no-spy pomogły..dosc dziwne doswiadczenie :szok:.

Milena pokój czadowy!kolorystycznie super dobrane wszystko a łóżeczka kupowałaś w uk?u nas strasznie drogie mebelki i zastanawiam sie czy czasami w Pl na allegro nie kupic i nie przesłać tutaj..Ja tak jak karola79 planuje miec dzieciaczki w naszym pokoju przez jakis czas, a potem przeniesc,takze na razie bez szaleństw ;-).
gastone super, ze kolejna irska mamuska :-).Sliczne maleństwa i wielkie gratulacje!!
Dzis w nocy śniło mi sie, ze karmiłam piersią i momentalnie takie skurcze w bzruchu mnie obudziły, ze tylko patrzyłam czy juz zakrwawiona nie leze,dopiero 3 no-spy pomogły..dosc dziwne doswiadczenie :szok:.

lozeczka kupowalismy w babiesRus za 99funtow za sztuke! polowa ceny! no i pozniej mozna zrobic z tego toddler bed.
przewijak z mamas&papas 150£
a szafe i komode mamy z ikea, tez taniocha.
jak chcesz to daj znac wysle ci linki.
co do karmienia to ja wybiedram cyca. ale tez zobaczymy jak maluszki sobie upatrza ;)

Oj tak.Ja nakupowalam tyle rzeczy i bardzo duzo z nich nie uzywalam.
No ale udalo mi sie wszystko sprzedac i kaske zamienilam na rzeczy bardziej potrzebne.

ewaw1 a z jakiej czesci irl jestes ?Ja juz znam 2mamusie polki, ktore maja blizniaczki.No o mamy wszystkie dziewczynki:-))
Jak masz jakies pytanka sluze ppmoca bo co kraj to obyczaj:-))

Milena dzięki wielkie już znalazłam stronkę i rzeczywiście ceny przystępne..jeszcze troche czasu mam na myslenie i szukanie :-).
gastone ja ze stolycy samej :cool2:,a Ty skąd?Super dwie córeczki, ja mam przeczucie, ze dwa chłopy bedą,zobaczymy czy sie sprawdzi..a dziekuje skorzystam na pewno z rad i pomocy.

reklama
hej mamusie....
karola79 piszesz ze musisz jeszcze kupic butelki i tak sobie pomyślałam jak zapatrujecie sie na karmienie czy od razu chcecie z butli czy moze piersią albo to i to??? szczeze mowiąc troche sie tym martwie ....

Juz pisałam kiedys, że nastawiam sie na butle, po pierwsze dlatego ze mam Frania i chce poswiecic mu jak najwieej czasu w tym trudnym dla niego okresie jak maluchy pojawią sie w domu, a po drugie nigdy nie było to dla mnie jakos szczególnie przyjemne. Franka karmiłam 3 czy 4 mce i jak tylko przeszłąm na butle stałam sie szczęsliwszą i niezeshizowaną mamą.
Podziwiam moje kolezanki, które z taką łatwoscią karmią piersią, ja tak nie miałam

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry