reklama

Ciąża bliźniacza

witamy nowa mamusie! serdeczne gratulacje! ;)
jola widzisz mieszkamy nawet niedaleko siebie a wszystko jest inaczej ;( rzeczywiscie duzo zalezy jak sie trafi na jakiego lekarza.
co do badan to dzwonilismy w zeszlym tyg do 2 klinik prywatnych i badanie oglone krwi, w jednym misjcu to 120funtow a w drugim 2 razy tyle?! no coz...
dzieki za rade co do zelaza , wybiore sie do boots i zobacze to w plynie, bo po tym mam niezwykle sensacie -mdlosci... poczulam sie jak na poczatku ciazy... ;/

reklama
Youstta-my dokładnie tak samo. Wsiedlismy w auto i szukalismy szeregówek lub domów w naszej okolicy:))))) tez postanowilismy sie wstrzymac na jakis czas bo nie chcemy sie kompletnie zarżnąć finansowo, tylko mój mąz pracuje. Ja nie wrócilam do pracy po Franku i teraz tez prędko nie wróce a przyznam szczerze ze nie chce dzieciom i sobie odmawiac wakacji i róznych przyjemnosci.
Cóz pewnie przez jakis czas nie bedziemy mieli sypialni.......mega dyskomfort ale trudno

youstta witam :-) podobne terminy mamy ja na koniec grudnia, wiec tylko dwa tygodnie róznicy.Mi mdłości i wymioty juz sie skonczyły, a miałam na serio solidne!!Teraz tylko wracają jak jestem głodna,jade samochodem albo boli mnie głowa ;-).Spróbuj kawałek świeżego imbiru dodawać do herbatki to jedyne co mi pomagało..

Co do żelaza w płynie z bootsa tez stosowałam, ale drażnił mnie jego smak, chociaz on bezwonny niby..ale fakt dolegliwosci żołądkowych nie było.A ja po żelazie mam rozwolnienie za to, ale z dwojga złego juz chyba to lepsze.

moze za duzo napisałam:-D no to teraz skróce....
youstta-ja chodze do gin. w Środzie na Nfz ale nie jestem do konca zadowolona za morf. i krzywa cukr. sama płace a wizyty mam co 3tyg.
wcześniej chodziłam do Wrocławia do EuroMediCaru ale bałam sie tych czestych dojazdow, no i korków:no:

karola-pytałas wczoraj o cukrzyce-dowiedziałam sie w 24t.c. ale w pierwszej ciązy też mialam tylko wtedy to był dla mnie szok....(moze dlatego tak długo zwlekaliśmy z decyzja o kolejnym dziecku) ale teraz to sie spodziewalam ze bedzie cukrzyca...dieta i tak mi nie pomaga ciągle mam duzy cukier a przaktycznie nic nie jem:baffled:

widze ze chyba wszystkie mamy podobny problem z naszym małym lokum(kto ma pałace ten nie ma dzieci:laugh2:) my też nie mamy hektarów tylo dwa duze pokoje...ale działka kupiona...tylko daleko stąd:-( no i kasy brak zeby cos zacząć...może jak maluchy podrosną....

Mi to tez sie raz zdażyło, lipa
a ja własnie piore ubranka po Franiu, które odkładałam. Chce sie zorientowac co musze dokupic, niestety wiekszosc ubran nie bardzo wpisze sie w pory roku bo Francisz urodził sie wiosną, a maluchy przyjda na swiat jesienia......rany mam nadzieje, że buty bedą w miare sie pokrywały bo kupowałam w zasadzie tylko ecco z nadzieją ze sie przydadzą drugiemu bobasowi.

Lena, jak planujecie rozlokowac dzieci?
Ja w poprzedniej ciązy miałam kolke nerkową, lezałam 2 razy w szpitalu i w ogóle to cholerny ból. Boje sie, że teraz tez mnie dopadnie

hejka dziewczyny...ale się cieszę że jest nas coraz więcej...i oczywiście GRATULUJĘ nowym mamą...:)
Jeżeli chodzi o mieszkanie ja mam 37m2 dwa małe pokoje....ale jestem optymistką....jeden dla dzieciaków jeden dla nas....na początek będzie dobrze:) musi:)
Muszę zabrać się do zakupów...bo wy tu macie już wszystko gotowa a ja nic...ani pokoik nie pomalowany...pościeli nie mam....rożków...dla siebie do szpitala też nic....body,pajacyki,śpiochy....jestem w czarnej du.....:) mam nadzieję że ze wszystkim zdążę.....ja mam w piątek wizytę i już nie mogę się doczekać....ciekawe ile ważą dzieciaki.....chyba zmieniły pozycję bo cały czas leżały poprzecznie a teraz je czuję główkowo...chyba:P

karola współczuje z tą kolką....trzymam kciuki że w tej ciąży cię nie dopadnie....

ja na pewno będę miała dzieciaki na początku w sypialni razem z nami....w jednym łóżeczku....

reklama
Tak jak pisalam wyzej, z Franiem w ciazy bylam 2 razy w szpitalu wiec teraz nie chce zwlekac z zakupami,wiec juz powoli zaczynam kupowac.
Dziewczyny, kupujecie 2 wyrka dla babli czy jedno na poczatek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry