reklama

Ciąża bliźniacza

Cześć dziewczyny, mogę dopisac się do Waszego zacnego grona? :)
Jestem w 10t6d ciąży blixniaczej, to moj druga ciaża.. mam ponad 2letnią córeczkę.
Jak na razie wszystko przebiega bez komplikacji, ciągle pobolewa mnie brzuch który jak na ten tc jest naprawdę spory. No i mdłości.. teraz dopadają mnie samym wieczorem.
Idę na wizytę teraz we wtorek.. mam nadzieję że dzieci będę na tyle duże żeby zmierzyć przeziernośc. Ostatnio, 15.06 mialy 2,67 cm i 2,98 cm. Termin porodu mam na 16.01.20121r.
Na razie "normalnie" pracuję, jezcze nie brałam L4.

Pozdrowienia :))

reklama
Czesc youssta, widze ze mamy podobną sytuacje :-D jak zareagowałas na wiesc o blizniakach?
Ja dostałam zawału ale juz sie ogarnęłam.
Trzymam kciuki zeby mdłosci szybko minęły i witam w naszym wesołym światku.
PS; napewno znajdziesz tu mase wsparcia, rad i mozliwosc wygadania sie ot tak poprostu.

ale cisza tu dzisiaj. To tak tylko Wam opowiem ze byłam dzisiaj w ikei celem wieeeeeeeeeeeeeeeeeeeelkich zakupów i kupiłam dwa dziecięce prześcieradła i jakies talerze, które sie nam potłukły:-D:-Da plany i nastawienie miałam ogroooooooooooomne. Masakra. Fran własnie usną, mąz wraca z lotniska i chciałby posiedziec i pogadac, a ja powoli padam.
Męczy mnie gigant zgaga, macie jakies sposoby?

reniag - dzięki :)

karola79 - u mnie też lekki szok :szok: ciąża była planowana, aczkolwiek bliźniaki to było lekki zdziwienie, chociaz u mnie w rodzinie były blixniaki. Ja się ucieszyłam, ale mój małżonek przez godzinę był w lekkim szoku. no bo jak my się teraz pomieścimy w naszym mieszaniu itp idt. - takie problemy sobie chłop ubzdurał :tak: Jak ochłonął to się zaczał cieszyć :happy:

Ja z ciąży bliźniaczej się cieszę, bo nie wiem czy zdecydowalisbyśmy się na 3 dziecko, choć przed ślubem planowaliśmy 3 dzieci, ale wiadomo jak się ma już dziecko to trochę inaczej rzeczywistość wygląda, zwłaszcza jakie problemy są z nianiami, żłobkiem :rofl2: Bardziej martwi mnie to jak będę znosiła ciążę... zwłaszcza że teraz trochę kiepsko się czuję a L4 trochę mi skomplikuje życie. Jesem na jednej z aplikacji prawniczych i tylko modlę się żeby udało mi się dotrwać do listopada i zdać egzaminy, bo inaczej rok w plecy. Póżniej do stycznia mogę leżeć plackiem i odpoczywać :-) ale jak lekarz powie ze trzeba L4 to oczywiście nie będę się zastanawiała, bo dzidzie najwazniejsze.

karola - Widzę jeszcze że mamy dzieci mniej więcej w tym samym wieku, moja córeczka urodzila się 30.03.2009r. :)

A mam nadzieję że się duzo od Was dziewczyny dowiem i będę mogła poradzić. Zaraz jak zaszłam w ciążę to zapisałam się na kafeterię, ale tam nie ma nikogo z ciążą bliźniaczą a wiadomo że ona trochę inaczej przebiega, więc cieszę się że Was znalazłam. :happy::happy::happy:

U mnie było odwrotnie, mąż skakał do góry,a ja płakałam ze jak to blizniaki:szok:ze musimy kupic dom bo inaczej sie nie pomiescimy:-)ze wózki blizniacze są brzydkie, że sobie nie poradze jak mąz wyjdzie do pracy, a czesto wyjezdza itd
Teraz jest juz ok ale nadal mam czaene mysli co do tego jak bedzie wyglądał nasz dzien powszedni...o nocy nawet nie wspomnę-to jest jak dla mnie najgorszy aspekt macieżynstwa. Fran zaczoł przesypiac noce jak miał rok i 3 lub 4 mce, wiec nadal czuje oddech braku snu na plecach.
Franio urodził sie 20 kwietnia 2009:)))))))))))))))))))))i jest mistrzem świata;)

witamy nową mamusię:-)....widzę,że jesteś zWrocławia....to miło....ja jestem ze Środy Śl. a to nie daleko....nie martw sie my też mieliśmy na początku "mały" kryzys bo oczywiście ciąża planowana ale podwójna?-szok, ale po paru dniach oswoiłam sie z tą myślą(pomogła mi w tym córcia która sie strasznie ucieszyła ze bliźniaki:)))...
dużo czasu przed tobą....ale na pewno bedzie dobrze....
ja mam troche przekichane bo mam cukrzyce ciążową i strasznie musze uwazac co jem(w sumie niewiele jem-warzywa, chude mieso-a cukier i tak wysoki) ale w pon. mam wizyte kontrolną na Chałubińskiego i okaże sie czy bede musiała zostać czy nie....

Milena...sliczny pokoik dla dziewczynek...:-) Kolorek scian suuper...Na pewno na zywo jeszcze to sliczniej wyglada..:tak:
Co do prowadzenia twojej ciazy to jestem zdziwiona bo ja mialam usg co 2 tygodnie a badania wlacznie z krwia raz w miesiacu.
Wogole jestem zachwycona angielska opieka. Jedyny minus to to ze badali mnie ginekologicznie tylko raz w 9 tygodniu jak mialam plamienia...potem juz nie bo mowili ze nie ma potrzeby...
No ale jak bylam w Polsce to chodzilam do lekarza....I niby wszytko fajnie ale np w Polsce powiedzial mi ze nie donosze ciazy do 32 tygodnia...ze nie mam szans, ze szyjka krotka i chcial mi zakladac szef. Juz wszytko bylo ustalone ale nie zglosilam sie na zabieg...A jak wrocilam do uk i pokazalam tutejszemu lekarzowi wyniki to sie tylko usmiechnal...Kazal sie nie martwic. I tak donosilam ciaze do 39 tygodnia i urodzilam naturalnie.
Ja bralam zelazo w plynie- kupowalam w boots'ie i ono bardzo dobrze sie wchlanialo...
A prywatnie moj maz kiedys robil sobbie badania krwi to zaplacil 30f..Takze to chyba zalezy od mniejsca..

youstta...gratuluje dwoch serduszek..:tak:
Oby szybko minely Ci te mdlosci...Mnie tez wlasnie meczyly codziennie od 18 do 20...tak do 5 tego miesiaca...a potem jak reka odjal..

reklama
karola79 - hehe.. u nas w pierwszy weekend po tym jak się dowiedziliśmy pojechaliśmy szukać działki albo jakiejś szeregówki to bo też na początku panika że się nie pomieścimy. Ale ochłonęlismy i poczekamy z ew. planami na narodziny dzieci. A ja teraz zaczęłam zauważać dużo niezagospodarowanych kątow w naszym mieszkaniu. :-D:-D

Milena - i takie wpisy jak Twoje napawają mnie optymizmem, że te mdlości nie będą trwać 9 miesięcy :-p

lena414 - o witam sąsiadkę :-) fajnie że te same rejony. Ty już w zaawansowanej ciązy jesteś :) A kto jest Twoim lekarzem prowadzącym jesli mogę zapytać? Chodzisz na NFZ? Ja chodzę do Mediconceptu do dra Michała Maciejewskiego i do Enel Medu do Elżbiety Jaworskiej. Nie mam żadnego lekarza na NFZ i troche żałuję że na początku nie poszukałam jakiegoś bo zawsze to badania byłyby darmowe a tak za byle morfologię muszę płacić. Trzymam kciuki za wizytę w poniedziałek. :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry