reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
karola79 - dobrze chociaż że masz rodzicow w jednym mieście i że deklarują pomoc. Nam teraz niania zrezygnowała bo wyjechała na stałe z wrocka i teściowa przyjeźdza w pon i w piątek wyjeźdza, bo zdecydowaliśmy że nie będziemy niani teraz szukć, jak mnie w każdej chwili lekarz może wyslać na L4. A jak się bliźniaki urodzą to nie wiem co zrobimy, będziemy się pewnie później zastnawiali.. ;-) A na męża też za bardzo nie mam co liczyć.. też zmienił w ub. roku pracę i nawet jak sobie bierze wolne to telefon co chwilę dzwoni..

patrzałek - niestety pobyt w szpitalu to nic przyjemnego. Ja pamiętam jak 10 dni po porodzie wrociłam na patologię noworodka bo zarazili mi dziecko gronkowcem złocistym i mamom karmiącym podawali np. kapustę zasmażaną, surówki z cebulą itp.. Oczywiście nikt tego nie jadł i małżonkowie dowozili nam obiady. Jedyne co się dawało jeśc o ten chleb z margaryną :-D ale najadłam się go za wszystkie czasy :rofl2:

ewaw1 - super że nie ma dużej różnicy.. ja dzisiaj zaczynam 12 tc. Idę we wtorek na badanie przezierności..

lena - ja przy pierwszej ciąży rodziłam na Brochowie, teraz też się zastanawiam nad szpitalem. Ale Brochów odpada. Rety, jaki tak byl brud.. :szok:

rabbit - dwa pokoje na razie wystarczą, więc się pomieścicie. Ja też mam dwa pokoje, mieszkanie trochę większe (58m2) ale mam jeszcze córeczkę 2 letni i teściową ktora przyjeźdza nam pomagac jak nie ma niani. W szczycie w 2 pokojach będzie trzea będzie pomieścić 6 osob więc u nas to będzie casno :-)

Sprubuję ten imbir. Czuję normalnie jakbym mydło połknęla :-p

Ja dzisiaj się trochę rano troche wystraszylam, obudzilam się i się okazało że wypłynelo ze mnie trochę przezroczystego plynu. Ale jak na razie wszystko po staremu, nic więcej się nie dzieje więc poczekam na wizytę we wtorek.

Dobrej niedzielii :-)

Czesc Youstta,
jesli moim rodzicom nie uda sie sprzedac mieszkania do pazdziernika to mama bedzie przyjezdzała w niedziele wiecz.i wracała w piatek do siebie. My mieszkamy w podwarszawskiej miejscowosci, a rodzice na Zoliborzu-dokładnie druga strona miasta bez korków jedzie sie 45min, a ze korki sa zawsze to ok 1h 30min, a mama nie ma prawa jazdy wiec bedzie u nas.
A'propos mdłosci to ja miałam do 17tc i to takie z mega wymiotami, czasami myslałam ze umieram-cos okropnego do tego chyba 4razy byłam przeziebiona.
Teraz czuje sie dobrze ale boje sie ze niedługo trafi mnie ta cholerna kolka nerkowa:wściekła/y:

karola79- masz racje z tą cukrzycą to straszna lipa...nie życze nikomu....od początku ciąży przytyłam ok. 6 kg. i to tylko na początku a teraz to waga mi stoi a nawet czasami spada....męzuś mói ze jestem coraz zgrabniejsza.....

karola79- masz racje z tą cukrzycą to straszna lipa...nie życze nikomu....od początku ciąży przytyłam ok. 6 kg. i to tylko na początku a teraz to waga mi stoi a nawet czasami spada....męzuś mói ze jestem coraz zgrabniejsza.....
hehee, to nie zle ja tez schudłam na poczatku przez te wymioty ale tak naprawde to mój gin ma zakaz wazenia mnie tak jak przy ciazy z Franem:-Dnie mam ochoty sie wkurzac.

no widzisz.....to tez niezły sposób na ograniczenie stresu...hehe....a ze mnie maluchy cągną bo skoro prawie nie dostarczam tłuszczu ani węglowodanów to skąd mają czerpać jak nie ze mnie?????

chyba sie nie da bez szpitala.....bo ta dieta bez insuliny mnie wykończy i maluchom też na pewno nie sluży...
Dusie urodziłam w 40t.c (w walentynki:))) naturalnie 4 kg...i mimo cukrzycy 10 punktów i zdrowa...

reklama
lena414 wow, to dopiero podwójne szczęście:)

Ja na szczęście żadnych mdłości nie miałam, jedynie na początku pobolewał mnie żołądek i jadłam prawie tylko chrupkie pieczywo, jednak na szczęście bóle szybko ustąpiły bo po ok 2 tygodniach, a teraz to szczerze powiem że nawet niezbyt duży apetyt mam. A ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy wszystko ze mną w porządku bo od poprzedniej wizyty nic nie przytyłam, ale czytam że Ty lena414 też ostatnio nawet chudniesz.
Ale w czwartek idę do gina więc zobaczymy co mi powie.
Dziewczyny trzymam za Was kciuki by wytrwać jak najdłużej:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry