reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
dziewczyny mam pytanie czy miałyście taki moment że brzusio dużo urósł...i stał się taki napięty...gorzej się oddycha...i czuje napięcia brzusia i w pachwinach....jest jakby wyżej....martwię się bardzo czy wszystko oki...jakoś kurde nie umiem odróżnić skurczy.,...ale ten brzusio jest cały czas taki sam....także to nie skurcze....jak leże na boczku to też ciągnie.... czy to normalne?????? to moja pierwsza ciąża i się martwię....

dziewczyny mam pytanie czy miałyście taki moment że brzusio dużo urósł...i stał się taki napięty...gorzej się oddycha...i czuje napięcia brzusia i w pachwinach....jest jakby wyżej....martwię się bardzo czy wszystko oki...jakoś kurde nie umiem odróżnić skurczy.,...ale ten brzusio jest cały czas taki sam....także to nie skurcze....jak leże na boczku to też ciągnie.... czy to normalne?????? to moja pierwsza ciąża i się martwię....
Rabbit moze maluszki zmienily pozycje?? albo jeden z nich? tez takmialam i teraz wiem,ze obie sa glowkami do dolu...

Milena wow ale kolos ta twoja Julcia.....ciekawe czy moja Julka też będzie duża:) powiedz mi masz takie objawy o których pisałam wyżej?????

no właśnie wydaje mi się że zmieniły....cały czas czułam ruchy po bokach...a teraz góra albo dół....

ale powiedz to takie dziwne napięcie jakby skóry na zewnątrz i w brzuszku to normalne??

Milena wow ale kolos ta twoja Julcia.....ciekawe czy moja Julka też będzie duża:) powiedz mi masz takie objawy o których pisałam wyżej?????

no właśnie wydaje mi się że zmieniły....cały czas czułam ruchy po bokach...a teraz góra albo dół....

ale powiedz to takie dziwne napięcie jakby skóry na zewnątrz i w brzuszku to normalne??

Napiecia i bole skory sa calkowicie normalne tym sie nie przejmuj wogole. mnie czesto boli skora w jednym miejscu nawet i to bardzo dziwne uczucie, zobaczysz ze jak maluszek zmieni pozycje to przejdzie, ale to czasem dopiero po nocy albo i dluzej ;p

dopoki nie masz regularnych bolesnych skorczy-bo te bezbolesne tez sa normalne to sie nie martw. mamy po dwa glodomorki w brzuchu i wszystko nam sie tam rozciaga...

rabbit, mnie w pachwinach też ciągneło... tak jak pisze Milenka, może zmieniły pozycje i brzuszek troche inaczej wygląda, do tego wszystko sie rozciąga co też może powodować taki dyskomfort

a co do skurczy, to ja nie miałam bo zdążyłam tego uniknąć ale jak w poczatkowych tyg ciązy byłam z bólami w szpitalu bo bolało mnie jakbym skręt jelit miała i lekarka mi tłumaczyła że to był własnie skurcz. Ale jak wygląda skurcz niech lepiej się wypowiedzą dziewczyny które przezyły naturalny poród.

dzięki....bo już bardzo się martwiłam....już chce 1 września....i mogę się rozpakować.....
dokladnie skonczone 35 tyg i mozemy sie rozpakowac ;D
ja niestety wczoraj mialam 2 godz skurczy- tych bezbolesnych, ale bardzo regularnych co 6-10 minut. przeszlo po 2 godz ale jak dzis sie powtorzy to jedziemy do szpitala ;(
juz w ciagu pol godz mialam 2 skurcze... oh,God blagam zeby przeszlo!!! :-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry