reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Czesc dziewczyny . Mam do was pytanko. Zaczynam 31 tydz ciazy blizniaczej... uff blizej niz dalej:-) Macie tez tak czasami ze brzuch przy spacerze 5 lub 10 minutowym zaczyna was bolec prezyc sie.... nie zawsze czasem tak czasem nie....jak to jest u Was:-)

reklama
mniszek na takim etapie ciąży stawianie się macicy jest normalne, a jesz magnez? Mnie jeszcze brzuch nie twardnieje, choć w poprzedniej ciąży zaczął juz w 20 tygodniu :-( i musiałam leżeć.

Julianna mnie ok. Bylam na dwudniowym szkoleniu i nie mialam dostepu do kompa. Aaa wczoraj bylam tez u endokrynologa i nie podobalo jej sie moje tetno - w spoczynku 116. Kazala pic meliske i mierzyc. Jak sie nie poprawi to mam isc do kardiologa ...
Dzisiaj w lumpeksie kupilam pierwszy ciuszek dla coreczki. Ale dalej szalec nie bede bo mam cosdostac odznajomych po ich corkach.
Dziewczyny napiszcie cos o tym twrdnieniu brzucha. Bo ja mam wrazenie ze moj jest caly czas twardy ale to pewnie nie o to chodzi.
Gabi - napisz jak po wizycie. Mam nadzieja ze wszystko ok
Adb7 - Ty tez napisz jak po dzisiejszej wizycie

Ja mialam od początku twardy brzuch. a wszyscy sie dziwili ze caly czas jest napiety i tak tez sie czulam ale nie bolal mnie... dopiero "zmiekl" gdzies okolo 27 tyg i teraz twardnieje ale raz na jakis czas badz przy spacerze szybszym. Wytrzymac jeszcze 6 tyg do cesarki o tym tylko marze...:) potem bedzie juz z gorki:-) o ile mozna tak mowic przy dwoch malutkich brzdacach:-D

Mniszek 85 mieszkasz w Londynie tak?? czyli chodzisz do angielskiej połoznej?? jak tak to nawet nie wyskakuj z tym magnezem bo napewno powie że nie potrzeba :-) ja brałam dosyć dużą dawkę trzeba by bylo z Polskim lekarzem skonsultować mozna pić melisę i się oszczedzac za długo nie stac na nogach macica trenuje pzred porodem tyle tylko że z takiego trenowania można urodzić więc lepiej uważać ja w 31 tyg urodziłam nikomu nie zycze tego tobie również :-)

Cześć dziewczyny.
We wtorek byłam na USG prenatalnym. Z chłopakami wszystko ok, nie podjadają się i wszystkie pomiary są ok.
Wód płodowych sporo ale w normie.
Muszę tylko obserwować brzuch czy naraz nie zrobi się wielki.
Ja mam wrażenie że on codziennie jest większy. A Wy w połowie ciąży duży miałyście brzuszek?

no ale jak w 3 godziny po cc pokarm sciągać skoro po cesarce trzeba 6 godzin plackiem leżeć i nawet glowy nie podnosić?

reklama
hej:)
ja jestem po prenatalnych,będzie chlopak,drugiego malucha nie udało się podglądnąc bo zakrył się rączką:)wiecpewnie dowiem się na połówkowych:)

rozmawiałam z lekarzem i powiedział mi ciekawą rzecz:nigdy wczesniej nie spotkałąm się z tą infrmacją,a mianowicie,dopiero po porodzie okaze się czy mam blizniaki dwujajowe bo jak dochodzi do podziału komórki jajowej to dzieje się to na dniach od zapłodnienia i nie da się tego oczywiscie sprawdzic na usg,chyba ze będzie dziewczynka obok chłopca to sprawa jasna juz w ciazy,ze poszły 2 jajeczka i zadnego podziału nie było-czyli dwujajowe. moja ciąza jest dwuowodniowa dwu-kosmówkowa czyli najbezpieczniejszy tym ciązy blizniaczej ale to nie oznacza ze jest dwujajowa.no to mnie gosc zagiął.chociaz czuję po kosciach ze to wlasnie dwujajowe:) ah no i oczywiscie przy invitro sprawa jasna:)

Do góry