reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

Hej dziewczyny! Widzę, że coraz mniej nas na tym forum. Dobrze, że nowe mamusiedo nas dołączają. Jeżeli chodzi o spanie to ja póki co nie mam z tym problemu. chodzę spac ok. 22, zasypiam od razu, potem ok 2 w nocy siusiu i xznów spanko. Kolejne wstawanie ok 4 nad ranem, spanko no i pobudka o 7 bo na godz 8 zaprowadzam Olę do przedszkola. Jeżeli chodzi o obwód w pasie to mój wynosi 114 cm, ciekawe o ile jeszcze się powiększy? Dziewczyny wczoraj na wątku grudniowych mam wyczytałam, że w aptece internetowej "Dbam o zdrowie" można kupić leki za dużo niższą cenę a odebrać w najbliższej aptece "Dbam o zdrowie". Dziś to sprawdziłam i rzeczywiście to prawda. Na niektórych lekach nawet 17 zł różnicy(witaminy feminatal metafolin). Pozamawiałam sobie sporo leków i nawet udało mi się dostać pampersy 1 za dobrą cenę. Teraz się zastanawiam ile paczek pampersów będziemy potrzebowały na miesiąc. jeśli któraś z was coś wie na ten temat to bardzo proszę o podzielenie się informacjami na forum. Życzę miłego dnia, pozdrawiam.

reklama
poziomki życzę spełnienia tego snu, jeśli masz takie życzenie
U mnie ma być parka. A co do cięcia to lekarz tak zdecydował. Powiedział, że nikt mnie nie będzie maltretował i zmuszał do naturalnego porodu :-) A czy są ułożone nieodpowiednio to nie wiem, nigdy nie stwierdził tego, ale dziewczynka ma głowę w dół i moim zdaniem ok do sn, a chłopczyk leży poprzecznie to pewnie nie za bardzo:tak:

kasik25.9 z tego co pisały mamy noworodków to ok.14-15szt pampersów na dwoje idzie dziennie. Na allegro są oferty np. huggies 2-5kg i wychodzi coś ok.0,44 za sztukę, tylko nie pamiętam czy liczyłam z przesyłką czy nie. Ale chyba z przesyłką. Mam zamiar zamówić.
Z tym, że te oferty to opłacają się przy zakupie kilku paczek oczywiście. Są takie po 6x90szt. lub 4x90szt. Ciężko wydać od razu 150 czy 200zł., ale to i tak pójdzie tak czy siak.

monia5523 dziękuję za szybką odpowiedź. Z tego co piszesz to paczka 74 sz to nawet na tydzień nie starczy:szok:. Ja kupuję narazie pampersy z firmy pampers, ponieważ moja córcia jak się urodziła to tylko po tych nie miała odparzeń więc teraz wolę nie eksperymentować. U mnie też prawdopodobnie będzzie parka, już się nie mogę doczekać a tu jeszcze cały listopad no i troszku grudnia. Czy twój gin mówił Ci już w którym tygc planuje cc?:-)

kasik jutro mam wizytę to może określi mi już termin cc, bo na razie tylko przeżywał abym wytrzymała do końca 36tyg.
A z tymi pampersami to też trochę się waham tak hurtowo brać, bo w razie jakiegoś uczulenia...
Moja córcia to pierwszy miesiąc przeżyła na tetrowych, bo kiedyś takie panowały poglądy:-D Pampers był tylko na wyjście. Teraz to już mało kto tak robi:tak:

co do pieluszek mamusie to hagisy bardzo uczulaly moje dzieciaki zwlaszcza corce strasznie zalatwilam pupcie synkowi juz ich nie zakladalam i nie mial problemow z odpazeniami.
ale tak bylo u mnie

Witaj alex to rozwiałaś moje wątpliwości - nie będę ryzykowała z tym hurtem i na razie kupię 1 paczkę, a później to się zobaczy:-)
A jak się czujesz? Nadal tak źle jak ostatnio pisałaś. U mnie też był taki, ale jednodniowy ból nóg, kolan, kostek, kręgosłupa :-(no ale przeszło całe szczęście

Na cale szczescie dzisiaj mam mniej nogi spuchniete ale ostatnie dni byly koszmarne chodzic nie moglam brzuszek okazaly no i kregoslup obciazony i troche boli jutro mam wizyte wiec zobaczymy co mi lekarz ciekawego powie ale nie spodziewam sie wiele bo dzieciaczki glowkowo wiec porod SN i pewnie beda czekac az sie samo wszystko zacznie

Cześć mamuśki,
Milutek23, ja tez miałam i mam czasem takie bóle jak przy okresie, bylam u mojej gin i wszystko ok! to dzieciaczki tak mi się przewracają, teraz juz i Lenka i Oskarek główki mają na górze a pupkami w dół, dlatego czasem to tak boli bo się wiercą moje szkrabki.
pozdrawiam i miłej nocki, przespanej!!!

Ja zostane wierna pampersom bo tylko one się sprawdziły w 100%

Milutek mam nadzieje że jest tam choć jeden chłopak bo więcej dzieci już nie planujemy:DD
Mnie tak Gabi gniotła że nie mogłam chodzić a z Gochą bolało mnie podbrzusze i też się nic nie działo.

Jutro mam usg genetyczne HUUUUUUUUUUUUUURAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

Monia jeżeli jedno z dzieci leży na boczku od razu to wyklucza sn

Alex zaczełaś 38 tydz:)))

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry