reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

i ja mam usg podczas kazdej wizyty u gina
na poczatku co 4 tyg,pozniej co 3,2....teraz to juz mam sie stawiac co tydzien

jaK samopoczucie brzucholki?

wzielam sie juz za obiad
troche ogarne i tyle:)
od rana mam najwiecej energii i weny

reklama
Nutria- witam z otwartymi rękami:-D:-D:-D Tu masz info odnośnie ciąż bliźniaczych
Jedno- czy dwujajowe?
z niego wynika ze będziesz mieć dwa łożyska:):) Czyli taką sytuacje jak ja:)
Co do pytań to wal śmiało- bardzo dobrze Cie rozumie- ja miałam tak samo- milion pytań jak się dowiedziałam ze będziemy mieć bliźniaki. wtedy szperałam na necie ile się da:)
dzięki! :)

Jeszcze się do końca w tym nie łatpię. Przeczytałam ten artykuł... zobaczymy co wyjdzie w praktyce ;-)

a czy Ty juz wiesz jak będziesz rodzić? czy na 100% CC czy szansa na SN? Czy można sobie zażyczyć CC, bez wyraźnych wskazań? (czy wystarczającym wskazaniem jest ciąża bliźniacza?)

Dobra. wystarczy na teraz pytań ;)

Witajcie:)
Poziomki- ja usg tez robiłam co miesiąc a od 20 tygodnia co 3 tygodnie. Na końcu ponoć ma być co 2 tygodnie o ile będę się mogła ruszyć- :) hihihi.
Ale jak coś się działo to nigdy na nic nie czekałam i zdarzało się usg tydzien po tygodniu:(

o.. ten etap ciąży mnie bardzo frapuje - czyli jak to bedzie jak na prawdę będę wielorybem... bo w poprzedniej ciązy do końca było ok i biegałam sobie radośnie (na tyle, że urodziłam zaraz po weselu, na którym wywijałam hołuybce.. ;) )

Hej dziewczyny:-). Widzę, że coraz więcej mam w trójpaku nam tu przybywa.
cafe super waga twoich maluszków. Ja dziś jadę na wizytę do gin to pewnie się dowiem ile ważą moje skarby. Nasze dzieciaczki mniej więcej z tego samego okresu. Piszesz, że teraz wizyty masz co tydzień, a czemu tak często skoro wszystko jest ok? Mówił ci już lekarz jaki będziesz miała poród?
Witam wszystkie nowe mamusie:-)

Cafe- ja to najpierw od rana byłam nie do życia a popołudniu miałam wenę do wszystkiego:) Teraz jest na odwrót choć i tak rano jestem jakaś taka nie kumata:)

Nutria- według artykułu wychodzi ze będziesz miała dwa łożyska:-). Co do porodu to wiem tylko tyle ze chce na pewno cc i chyba tak tez będzie. Ogólnie muszę się na następnej decyzji dopytać mojego gina bo są ponoć takie szpitale w których się nie podejmują SN na bliźniakach!!! Licze ze mój tez do takich będzie należał:) My jestesmy juz na takim etapie ze na nic nie ma sie siły- brzuch robi sie coraz ciezszy i coraz szybciej kg nam dochodzą:tak::tak:- teraz to już będzie czas lecieć z górki!!! Wszystko zalezy od Twojego gina i jakie maja zwyczaje w szpitalu:) Co do samopoczucia to moze jestem taka oklapnięta bo od 7tyg. sobie leniu****emy w domu:-).

Kasik-
czekamy na relacje z wizyty u gina:)

u nas na pewno bedzie cc
moj gin rozwiaze ciaze,kiedy uzna,ze juz mozna
takze czekamy cierpliwie(nooo dobra...wcale nie jestem cierpliwa i chclalabym,zeby juz byl grudzien,hehe)

ja w domu jestem od pazdziernika...tzn do sierpnia pracowalam na pelnych obrotach...a od wrzesnia stoponiowo zwolnilam...i tak teraz juz sie lenie:)

Hej dziewczyny:-). Widzę, że coraz więcej mam w trójpaku nam tu przybywa.
cafe super waga twoich maluszków. Ja dziś jadę na wizytę do gin to pewnie się dowiem ile ważą moje skarby. Nasze dzieciaczki mniej więcej z tego samego okresu. Piszesz, że teraz wizyty masz co tydzień, a czemu tak często skoro wszystko jest ok? Mówił ci już lekarz jaki będziesz miała poród?
Witam wszystkie nowe mamusie:-)

hej

koniecznie daj znac co i jak u ciebie i dzieciaczkow
co tydzien,bo wolimy miec wszsytko pod kontrola
poza tym mam juz od czasu do czasu skurcze - gin chce miec pewnosc,ze rozwarcie sie nie powieksza...na razie od ostaniej wizyty odpukac nic sie nie ruszylo

To ja teraz mam pytanie- kojarzycie dziewczyny w którym tygodniu miednica nie dawała Wam spokoju i kręgosłup na wysokości właśnie kości ogonowej????? Bo ja właśnie umieram na takie bóle-w sumie to bolą mnie plecy od wysokości piersi aż po sam tyłek...łącznie z żebrami!!!!!!! Jak by mnie walec przejechał- koszmar. Też tak miałyście?????

Poziomki zdrówka życzę, a kupowanie ubranek to naprawdę świetna sprawa!!! odnośnie cc nie odpowiem, bo nie wiem :(

Cafe chłopcy - waga imponująca, powodzenia życzę :-)

MM_29 Nutria witamy!!!

Milutek dobrze, że nie forsujesz się przy sprzątaniu :-) ja taka cwana jestem ze sprzątaniem, ale jakoś ciąża nie przeszkadza mi w pasji postarzania starych mebli ;-)

Poziomki, Milutek narazie miałam 4 USG (8tc, 10tc, 14tc, 22tc) i teraz jak byłam w szpitalu, bo nie mogli zlokalizować drugiego serducha na KTG, wizyty mam ostatnio co 3 tyg., na każdej wizycie gin nasłu****e bicia serduszek, ale nie mam USG... zobaczymy jak będzie dalej?

Nutria nie będziesz wielorybem:-D ja przytyłam dopiero 8kg, fakt, że w I trym. miałam wstręt do jedzenia i tylko bym spała, w II trym. dostałam powera, ale gin uczylał, że mogą zacząć się bole i skurcze, wiec nie szalałam.... hahah no i całkowity zakaz seksu !!! teraz znowu odczuwam zmęczenie, ale to chyba ta pogoda, no i coraz ciężej z brzuszkiem...

Kasik daj znać po badaniach

Milutek ja generalnie nie narzekam na kręgosłup, chyba, że za długo sobie posiedzę lub poleżę w jednej pozycji, czasami boli mnie jakby kości w kroczu, to ta miednica, tak? ale ból sporadyczny i do wytrzymania... u mnie najgorzej z ułożeniem się do snu, bo boli mnie jak leżę na lewym boku, potem mi prawy drętwieje i tak w kółko :(

Pozdrawiam ciepło wszystkie Mamusie :-)

reklama
Witajcie :)
chyba najwyższy czas się przywitać ;-)
Właśnie się dowiedziałam, że moja ciąża jest moją podwójną radością... jestem w ogromniastym szoku:szok: ale jednocześnie bardzo się cieszę. Mamy juz jednego synka i wiecie - teraz miał być brat lub siostra.. teraz będzie więcej :sorry2:

o... ten temat też mnie ciekawi..
ja na razie wiem, że mam 2 jajowe bliźniaki i są 2 kosmówki.. czy z tego już można wnioskować ile będzie łożysk? ..
DObra. nie zadaję 1001 pytań, które mam w głowie, poszukam odpowiedzi, bo zapewne nie ja pierwsza się o to pytam ;-)

trzymajcie się wszystkie cieplutko!!!

Tak, 2 kosmówki to 2 łożyska. To najbezpieczniejszy rodzaj ciąży bliźniaczej. Pozdrawiam.

Do góry