reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Witam się dość późno- od rana nie miałam internetu- dopiero teraz jak mi wiatry na wiosce ustały to coś załapał:)
Czy Wy tez macie większy apetyt wieczorem niż rano????? Ja po godz.16 mam ochotę zjeść wszystko co znajduje się w danym momencie w zasięgu mojego wzroku- jakąś paranoja!!!

Melina-
witaj:):-) Widze ze mamy takie samo ulubione miejsce- w salonie na kanapie:)

MM- mi nie zalecano zadnej konkretnej diety jak lezałam- w sumie to tak jak juz pisałam, nie miałam ani mdłości ani zachcianek i jadłam to co wcześniej. Jedyne co mi rosło w pierwszych miesiącach to piersi i ten nieszczęsny cellulit. Ale myślę ze jakbym leżała na dłużej albo np.tak wysoko ja Ty to musiałabym ograniczyc slodycze i jakies zapyachacze typu: frytki, domowe pizze, domowe hamburgerki czy poprostu jakies tłuste dania!! Ja mam pytanko- na kiedy masz termin porodu według OM?????

Jedynka- rzeżuchę to sobie sama siałaś w domku? Chętnie skorzystam z tej rady bo mi ostatnio żelazo poleciało:(

Monia- o w przyszłym tygodniu? Matko ja to bym juz na Twoim miejscu z nerwów i niecierpliwości umarła:szok:

Alex- kochane maluszki:):)

Małgon
- trzymam kciuki:)

Milutek: teoretyczny termin mam na 16 marca (40 tyg)

Monia: nie trzeba grzebać żeby zbadać szyjkę, wystarczy usg przez powłoki brzuszne.

Małgoń: kiedy zakładają krażek w Polsce? (mieszkam za granicą) czy jak już jest rozwarcie czy wcześniej?

Alex: sliczni chłopcy:)

Powiem Wam że nic tak nie leczy anginy jak kilogram pomarańczy na raz:-D:-D:-D
Obrzeram się nimi jak szalona:szok:
Nie mam chęci na nic tłustego,smażonego,ciężko strawnego:tak:,z Gabi miałam podobnie ale tym razem dzieci poszły w Tatusia i nie moge patrzeć ma mięso nooo może z małymi wyjątkami

rzezuche sialam na wacie w domku :) a polecam jeszcze kawe zbozowa z mlekiem tez na problemy z zelazem. ja mialam bardzo dobre wyniki. lekarz na ostatniej wizycie przed cc powiedzial ze moglabym byc astronauta :)

alex słodkie chłopaki!

Co do szyjki to nie miałam badania gin. w ciąży. Jak kiedyś zapytałam dr jak szyjka to stwierdził: NIE BADAŁEM, nie zgłasza pani żadnych dolegliwości to nie ma potrzeby. Wiem, że może ona skracać się bezobjawowo, ale postanowiłam zaufać wybranemu doktorowi, pewnie wie co robi. Może na usg i badał, ale chyba mało prawdopodobne. Dobrze, że jest dobrze...

Milutek23 jak na razie zachowuję zimną krew. Muszę przyznać, że pod koniec to każdy dzień się dłuży i wydaje mi się, że to jeszcze, jeszcze...

poziomki co do pomarańczy to od ok. dwóch miesięcy jestem uzależniona od nich i to przede wszystkim w nocy. Wypijam też hektolitry soków pomar. najlepiej idzie mi tymbark, po innych jakoś tak kwaśno.
W pomarańczach jest dużo kwasu foliowego i nie tylko oczywiście.

Rzeżuchę też raz miałam posianą...Ale i tak cały czas biorę żelazo w tabletkach.

Poziomki- to dobrze ze coś Ci smakuje- zazwyczaj jak się ma anginę to i apetyt się traci:):) :-D

MM
- tak właśnie patrzyłam na Twój suwaczek i zapraszam Cie w takim razie na Forum Marcówek:) Marzec 2011 Poziomka tez na nim startowała wiec i ona na pewno Ci poleci nasze miłe Towarzystwo:):) a i my sie ucieszymy z nowych bliźniaków na naszym wątku:):-) Dodam ze Oleniolek tez z nami jest Marcóweczka:) Ja mam termin na 1.03 ale wg.wszystkich znaków na niebie i usg dzieciaczki są większe o tydzień:):-):-)

Jedynka-
wzięłam sobie Twoje porady do serca:) na pewno skorzystam:)

Monia- ja juz Ci pisałam- nie jestem w stanie sobie tego wyobrazić- to trzeba po prostu przeżyć!!!!! Ale z tym badaniem gin to mnie zszokowałas. Mnie moj gin na kazdej wizycie bieze na fotel- tak zauważył początki infekcji zanim ja miałam jej wyraźne objawy bo była tak głęboko.

Oleniolek- co tam u Ciebie słychać???????? Co nam tak nagle zaginęłaś?? Mam nadzieje ze wszystko u Ciebie ok! Odezwij sie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
kociakk - i jak? co lekarz powiedział po wizycie o diecie?
alle mi zrobiłaś smaka na budyń.. chyba zaraz normalnie pójdę i sobie zrobię.. ;-)

alex - fajowe chłopaki!!! :)
a już opowieść o starszakach, co zostawiły plecaki w szkole - The best!
Pocieszyłaś mnie tym, że mówisz, że jak narazie jest dobrze. :) troszkę mnie to uspokoiło...

MM - a o co chodzi z krążkiem??. na co i po co się go zakłada??

Do góry