reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża bliźniacza

zauważylyście, że jest więcej bliźniaczek niż bliźniaków??
weszłam sobie na wątek dotyczący wagi i terminu porodu i tam też dominują dziewczynki.
Dzięki wszystkim za wsparcie w leżeniu. Chcialabym zasnąć i obudzić się za 2 miesiące czasami..... a najbardziej mi przykro, że nie powybieram ciuszków, mebelków... tylko palcem w katalogu i necie:(

szkoda mi tego mojego męża tez, wszystko na jego głowie teraz.

Mam pytanie do dziewczyn, które leżały przez dłuższy czas: miałyście jakaś specjalną dietę? mi lekarz kazał po prostu mało jeść. Cokolwiek to znaczy. Przez tydzien schudłam kilo, może przesadzam, nie wiem, z drugiej strony nie jestem głodna.

Kasik.25.9: wiesz może jak długa jest Twoja szyjka?

Zyczę wszystkim milego dnia.

reklama
Kasik25.9 ja od 30 tyg. miałam rozwarcie 1,5cm i śmigałam tak jeszcze dwa miesiące a na ostatniej wizycie przed prodem miałam już 3cm.

Milena 77 mi mała tak gniotła jakiś nerw w lewej nodze, że jak się przekręcałam z boku na bok to prawie płakałam z bólu. Jak pisze jedynka po porodzie przeszło jakby ręką odjął. Tylko te nieszczęne kolana bolały mnie po jeszcze ze cztery miesiące a plecy do tej pory bolą (chyba na jakieś masaże trzeba się wybrać)

Ostatnia edycja:
MM_29 ja jak lezalam to diety nie stosowalam. no trzeba tak z umiarem wiadomo, ale jak masz ochote na cos to jedz. organizm sam wie czego potrzebuje. ogranicz jak juz cukier i slodycze bo to puste kalorie. no i polecam wszystkim rzezuche :) ma duuuzo zelaza!!! a jak sie lezy slyszalam ze mozna sie nabawic anemii. ja cala wyprawke zrobilam przez net i jestem zadowolona, bo taniej, i to oczekiwanie na przesylke fajne jak sie tak lezy. wlasciwie tylko wozek w sklepie kupilismy

jedynka: dzięki za miłe słowa. Teraz pewnie marzysz żeby się położyć na chwilę. Jak sobie radzisz? masz jakaś pomoc?
do mnie ma przyjechać mama na pierwsze pare tygodni.

no w tej chwili jestem sama. ale czesto jest moja mama. generalnie jak juz zasna te moje darciuchy to w wielkim pospiechu i obiad ugotuje i posprzatam.ale wszystko na raty. a wyspana jestem. przyzwyczailam sie do przerywanego snu.czasem uzbiera sie z 8h.jak juz beda sie moze zajmowaly ogladaniem czegos to bedzie lepiej w dzien.

Ja już zapowiedziałam mojej mamie że na dwa tygodnie do mnie przyjeżdza i nie ma innego wyjścia:-D Gabi będzie miała 2,5 roku i nadal będzie ciężko ją okiełznać:tak:

Monia a gin zaplanował już termin cc?

poziomki z tego co mówił to w przyszłym tygodniu, konkretnie powie pewnie na poniedziałkowej wizycie

kasik to spora waga jak na ten tc

Dziewczyny nie wiem jak to jest z tymi szyjkami, ale tak jak już kiedyś pisałam ja nigdy nie miałam badanej ani w I ciąży ani teraz. Może dr wychodzi z założenia, że lepiej tam nie grzebać? :-D:-D:-D

Witajcie mamusie

U mnie tez sie nic nie zapowiadalo na porod dlatego mi wywolywali bo lekarz sie zmartwil ze sie za malo ruszaja a jeden wrecz wogole takze w czwartek bylam na kontroli a w piatek juz wywolywali.
Po porodzie nie zdazylam nawet odpoczac bo dzieciaczki byly okazem zdrowia i pojechaly odrazu ze mna na sale w szpitalu bylismy tylko 3 dni i do domciu. Jak wrocilam do domu to moich starszych dzieci jeszcze nie bylo bo byli w szkole i jak moj M juz po nie pojechal to sie tak nie mogli doczekac powrotu do domu ze az plecakow pozapominali zabrac ze szkoly.:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Kazda mama mowi ze jej dzieciaczki sa najsliczniejsze ja mowie to samo codne chlopaki :-):-):-):-):-):-)jak narazie wcale nie jest tak ciezko;-);-);-);-);-)ja juz przezwyczajona ale najgorszy i tak pewnie bedzie okres zabkowania.

A to moje chlopaki maja na imie Aron i Alan

Załączniki

• Obraz 497.jpg
    Obraz 497.jpg
    13,6 KB · Wyświetleń: 61
  • Obraz 488.jpg
    Obraz 488.jpg
    18,8 KB · Wyświetleń: 65
monia,mieszkam w tej samej strefie czasowej-hihi,ale klade sie diabelnie pozno ,bo za nic nie moge sie ulozyc w lozku,wiec slecze przed telewizorem na sofie i tam mi najwygodniej
basia82-z ta noga to i ja mam,prawie od poczatku ciazy,wiem,ze to wszystko po porodzie przejdzie,ale czy musi tak bolec?
bylam dzisiaj na spacerku,ale moje dziewczynki cos "chodzic" z mamusia nie lubia,brzuch mi sie stawia,a one kopia dopoki gdzies nie usiade,a najciekawsze ,ze jak w domu chodze to im to nie przeszkadza.wasze maluchy tez nie lubia spacerow?

reklama
Hej Kobietki, serdecznie witam nowe mamusie :-)

Ja dzisiaj od rana niewyspana, wstałam jak zawsze późno... a oczy i tak mi się kleją i jakoś ciężko mi się oddycha... czekam na M, to pójdziemy na spacer z psami... sama nie daję rady!!!

Jutro mam pobierany posiew do założenia krążka, trzymajcie kciuki, żeby wyszedł dobry:tak:

Monia pierwszy raz mialam mierzoną szyjkę macicy w 22 tc na badaniu USG, a na każdej wizycie gin bada palcami, sprawdza czy jest twarda, czy nie ma rozwarcia, długość pewnie też jakoś wyczuwa... pewnie Tobie też bada, a że jest ok. to może nic nie mówi...

A waga w ciąży to sprawa indywidualna, zależy czy kobieta ma apetyt... czy nie... ale na pewno wszystko zrzucimy po porodzie :) wiele mam bliźniaków jest chudszych niż przed ciążą... chyba najważniejsze jest mieć dobre wyniki i spożywać odpowiednie produkty, ale również te ktore sprawiają nam przyjemność np. lody... ;-)

Poziomki kuruj się i dużo płynów pij... tylko jak przy tej anginie, jak własnej śliny przełknąć nie można...

Kasik bardzo ładna waga maluchów :) trzymam kciuki za szyjkę... a miałaś zakładany krążek, albo podawane sterydy dzieciom na rozwój płucek?

Pozdrawiam ciepło,
Zaspana Małgoń

Do góry