reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

kazał odstawić w 37 tc ale to jak widział ze powinnam się wczesniej nie rozłożyć. Na każdej wizycie podejmował decyzje jak z lekami czy brac dalej czy zwiększyc dawkę. Na ostatniej wizycie byłam juz u jego kolegi bo on pojechał do Argentyny i tylko zalecił ze odstawic w 37 tc a urodziłam 5 dni po odstawieniu

reklama
hej dziewczyny,
ja dzisiaj jakaś zmęczona więc zamierzam dużo leżeć i leniuchować (wczoraj się nachodziłam),

ewa trzymaj się, mam nadzieję że wszystko się unormuje i urodzimy najwcześniej za 5 tygodni:)

madzia - tak się zastanawiam bo ja biorę cordafen co prawda 3x1/2 i powiedział mi gin ze odstawiamy we wtorek a w czwartek cc i się zastanawiam jak mój organizm na to zareaguje i czy nie będę na sygnale jechać do szpitla

Renia mi tez już się nic nie chce w sumie to mogłabym cały czas spać jakoś sił mi coraz brak

hej kochane, ja wlasnie pieke ciastka dla moich dzieci :) (oczywiscie dla tych w brzuchu rownie chetnie jak dla Macka ;) ) u nas dzisiaj noc minela juz o wiele lepiej, pogoda tylko kiepskawa, ale na szczescie mamy lego i klub przyjaciol myszki miki wiec damy rade :)

ahhh juz sie nie moge doczekac wizyty w pon :) ciekawe ile dziewczynki juz waza :)

karola, na ogol jest tak ze po odstawieniu jeszcze jakis czas leki trzymaja, ja sama co prawda nic nie bralam w 1 ciazy ale wszystkie kumpele ktore braly leki to urodzily ok tygodnia po odstawieniu :) takze mysle ze nie powinnas sie martwic

Ostatnia edycja:
Karola ja pytałam jak to może byc więc mój gin powiedział ze każdy organizm różnie reaguje na odstawienie, Teoretycznie nie powinno się zacząć nic dziać, nie mniej jednak bądz uszykowana na każdy scenariusz. Spokojnie to tak szybko nie idzie żebyś urodziła np. w samochodzie. Mi odeszły wody po północy a zdążyli mi o 8 rano cc zrobic. Nie stresuj się póki co.
Ewelina a gdzie ten przepisik na te pyszne ciacha?

100 g schlodzonej czekolady (ja daje pol na pol mleczna i gorzka)
4 białka
szczypta soli
200 gr cukru
200 gr zmielonych orzechów

bialka ubijamy na piane, powoli dodajemy cukier, na koncu dodajemy zmiksowane orzeczy i czekolade
pieczemy temp ok 170-180 st 15-20 min

prosze :) ja od razu robie z podwojnej porcji bo u mnie inaczej nie ma sensu piec wogole :)

karola2112 wyjęcie pessara przynajmniej mnie bolało.Bardziej niż założenie, bo założenie chwila i po sprawie. W sumie wyjęcie też odbyło się w przeciągu paru sekund ale poderwałam się na fotelu i lekko krzyknęłam:) Ale da sie przeżyć. Ciekawa jestem jak z medycznego punktu widzenia jest z tym porodem. Czy cc lepsze czy sn. Jak mój lekarz zauważył, że jeden z potworków wypchnął drugiego to się ucieszył. Bardziej niż ja. Bo teraz jeszcze wieksza panika - "co się stanie jak będę sama w domu itd...." Mi lekarz wczoraj powiedział, że to nie tak, że odstawiamy wszystko i automatycznie rozpoczyna się poród tylko po tym pessarze szyjka musi jeszcze dojrzeć i ewentualnie wtedy, ale zapytał również czy trase dom-szpital mam już zapoznaną:)
Ewa to właśnie dziwne, że dostałaś sam Fenoterol, zazwyczaj dostaje się do niego (jak juz dziewczyny pisały) Isoptin, zeby nie było kołotań itd... Ale czytając inne wątki na forum zauważyłam, że nie jestes sama.

Ja tez już opadam z sił. Z jednej strony porodu się boję a z drugiej juz chciałabym mieć to za sobą. Sama myśl o wstaniu i podejściu do kuchni, aby napić się wody sprawia, że odechciewa mi się pić. Męcząca ta ciąża i tyle - taki mój wniosek:) Najdziwniejszy jest fakt, że mimo, iż rośniemy znacząco :) w kolejce do kasy w sklepie i tak jesteśmy niezauważalne.

reklama
Widze, ze patrzalek i karola212 zaraz sie nam rozpakują!Super dziewczyny..a co do lęków to towarzyszą nam od początku ciąży i dopóki dzieci nie wyfruną z gniazda ;-).A kiedyś usłyszałam, ze rodzice przestają sie martwić dopiero jak zamykają oczy..mądre.
mamaMacka przepis zapisany, ja tez dzis robiłam ciato takie z pudełka "królewiec".Narobiłam sie jak cholera i chyba nie wyszło :/.
youstta no to super, ze zostaniesz ze mną,nieduża róźnica miedzy nami, ale jakas świeża krew by sie przydała..dziewczyny z krzaczorów wychodzić dołączyć do forum!!
A ja wczoraj na serio zdychałam, taką ciezkosc w podbrzuszu czułam i presje, oj dzieki panie za no-spe!!Dziewczyny a jak wasze dzieci są ułożone w brzuchu, jedno obok drugiego czy jedno na drugim?

Do góry