reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Karola ale ty juz blisko..Rok temu i ja czekalam.Za za tydzien moje dziewczynki sie " urodza" .. Ech wspomnienia...

A co u Ewy ??? Cos widze sie nie odzywa po wizycie u gina.Cos sie stalo?:confused2:

reklama
gastone az nie chce mi się wierzyć że to już niedługo:)

zastanawiam się czy to normalne że mam strach aby dzieci były zdrowe....???

a co tutaj tak cicho od rana???
Milenka - jak się czujesz? dziś masz wizytę?
Rabbit - jak tam w szpitalu?, chociaż jakieś fajne towarzystwo?
Ewa - daj znać jak po wizycie
a reszta:)????

czesc dziewczyny jestem Wczoraj umierałam i skurcze trzymały mnie od 5 rano do 3 wnocy dostałam skierowanie do szpitala jakby do dzisiaj nie przeszło i leki Fenoterol , ale na szczescie jest lepiej skurcze ustały szyjka się trzyma 3,20 cm , boli tylko brzuch, ale jestem wykonczona te leki powodują ze trzesę sie jak babacia . .Mam teraz tryb leżący wiec mam nadzieje ze bedzie dobrze i nie pójde do szpitala a we wtorek na kolejna wizyte. Dziewczyny już główami do dołu ale gin powiedział ze bedzie cesarka . Rabbit trzymaj sie w tym szpitalu .Karola ty juz masz tak blisko pewnie sie denerwujesz/

Ewa - uff dobrze ze w domku, cholera ale skurcze, rabbit bierze fenoterol to pewnie powie Ci jak się po tym czuje, dostałaś isoptin do tego leku?ponoć powinno stosować się 2 razem

ewa mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze Kochan, wypoczywaj duzo i dbaj o siebie a wszystko pojdzie jak trza ;) dobrze,ze skurcze ustaly ;)
karola ja mam wizyte z polozna we wtorek, a nastepne usg dopiero za 2 tyg bo u nas co 4 tyg wizyty sa... beznadzieja ale coz... pewnie nerwowa jestes przed cesarka co??? Boze ja sie modle zeby moje malutkie sie obrocily glowkami w dol ;( bo dla mie cesarka to juz ostatecznosc... a cczuje jak dotykam palcami po brzuszku ze nadale jest pupa na dole a nie glowka :-(

Hej dziewczyny :)))

jestem, jestem.. tylko pomimo urlopu wcale nie mam więcej czasu żeby pisać :rofl2:

karola79, rabitt - trzymam kciuki za Was :)

ewaw - jeszcze ja zostanę, jak pozostałe dziewczyny się "rozpakują" :-D ..chyba jestem najmłodszą podwóją ciężarowką na tym forum, może jeszcze ktoś dołączy? :tak:

karola2112 - chyba każda kobieta trochę tą niepewność odczuwa, ja przy pierwszej ciąży "odetchnełam" jak Maję tuż po porodzie położyli mi na piersi i powiedzieli że zdrowa. Będzie dobrze i wszystkie urodzimy, śliczne, zdrowe bobaski :-)

patrzałek, karola2112 - już niedługo będziecie tulily swoje dzieci.. :)

ewa210 - dobrze że wszystko ok.. Tobie też już niedużo zostało. Odpoczywaj i na pewno wytrwasz do końca :-)

Ja wizytę mam dopiero 8 sierpnia.. najchętniej to chodziłabym co 2 tyg ;-). Pod koniec sierpnia czeka mnie usg połówkowe. Ruchów jeszcze nie czuję, tzn. coś czasami czuję, ale nie są to kopniaki.

Dobrego dnia :))

czesc dziewczyny jestem Wczoraj umierałam i skurcze trzymały mnie od 5 rano do 3 wnocy dostałam skierowanie do szpitala jakby do dzisiaj nie przeszło i leki Fenoterol , ale na szczescie jest lepiej skurcze ustały szyjka się trzyma 3,20 cm , boli tylko brzuch, ale jestem wykonczona te leki powodują ze trzesę sie jak babacia
Ewa to normalnie, że się trzęsiesz. Powinnaś do tego brac Isoptin bo Fenoterol powoduje szybsze bicie serca a Isoptin to spowalnia. Ja brałam jakoś od 30 tc do 37 tc. różne dawki najwięcej to 8 razy po pół tabletki (w nocy tez musiałam nastawiac budzik zeby nie zapomniec) Będzie dobrze to dobry lek i pomaga.

Milenka ja o cc w ogóle nie myślę jedyne o czym myślę to to zeby dzieciaki były zdrowe

yousttadzięki, mam nadzieję ze kazda mama ma takie leki przed porodem i uspokaja sie dopiero jak widzi dziecko i wie ze jest zdrowe:)

reklama
Do góry