reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Ciąża bliźniacza

Asiek- powodzenia!!! :):):):) tydzień zleci migusiem :) trzymam za Ciebie mocno kciuki&&&&&&&& suwaczek masz już ładny, więc nic się nie martw:)

Dziewczynki- Wasze dzieciątka są przecudne :):):) i dzięki nim coraz bardziej spieszy mi się do własnych :)

Nnatalie- koniecznie zapytaj lekarza o te skurcze i krwawienia. Ja miałam krwawienie w 12tc, a potem już nie. A twardnienia brzucha i skurcze to dopiero po 22-24 tc mnie zaczęły nawiedzać.

Dytko- nie martw się tym szpitalem, damy radę :) w końcu to tylko parę dni :) ja też spakowałam książki :) i biorę pod uwagę możliwość, że zostanę tam już do końca, bo nigdy nie eiadomo jak tam szyjka (a ostatnie dwa dni skurcze dość częste mnie męczą).
U mnie lekarz nic nie mówi o sterydach, ale jak Was czytam to widzę, że w zasadzie wszystkie dziewczynki na forum dostają je profilaktycznie.. i też wolałabym je dostać :)

Miss- jak klikam na link podaje, że jest niepoprawny.

I pytanie techniczne- jakie macie termometry dla maluszków? Chodzi mi o konkret- firmę itp. Ho ja niestety nie ufam elektronicznym, bo zaniżają względem rtęciowych i nie wiem teraz jaki kupić, żeby był wiarygodny..

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczynki w szpitalach trzymajcie się cieplutko i wychoźcie do domku :tak:

Nnatalie mi skurcze zaczęły się z 3 tyg temu, ale były one bolesne i lekarz wysłał mnie do szpitala na uspokojenie ich, i po 2 dniach skurcze się uspokoiły od paru dni znów mam skurcze ale są niebolesne tylko czuję że brzuch sie napina, ale jeśli masz je regularnie to koniecznie do lekarza niby nie powinno ich być więcej niż 10 w ciągu dnia....to jest ciąża blixniacza więc lepiej czasami iść o 2 razy za duzo do lekarza niż mieć wyrzuty sumienia....tym bardziej że skurcze moga powodować skracanie się szyjki.

Pachnąca co do termometrów to połozne w szpitalu mówiły ze one wszystkie po jednych pieniądzach, jedynie gdy jest gorączka to dobrze wykazują....ja w szpitalu zawsze miałam temp. 35st :szok::-D
A co do sterydów to jak leżałam na Ligocie to wszystkim mamuską podawali sterydy nawet jak były w 39-40 tc powiedzieli że to nie zaszkodzi a moze pomóc...

dziewczyny ja mam pytanie co do wózka abc desing, czy któraś kupowała 3 letni wózek? mam zaklepany za 1750 cały zestaw, ale czy w waszych wózkach też były te przetarcia na budkach??? nie wiem czy kupić czy się wstrzymać :baffled:

Bibiana- dzięki za info. Właśnie to mnie dobija z termometrami, bo jak moja siostra leżała w szpitalu rok temu z ostrym zapaleniem trzustki, to elektroniczny szpitalny pokazywał, że ma 37 stopni, a na rtęciowym, przywleczonym z domu miała ponad 39!
Boję się, że mierząc takim "wiarygodnym" coś przegapię. A zmierzyć maleństwu rtęciowym łatwo i bezpiecznie nie jest.

A jak u Ciebie? Jak się czujesz Bibiana?

Ja czuję się dobrze, choć dzisiejsza noc nieprzespana, jakoś duszno mi było, niewygodnie....ciekawe co to będzie jak brzuszek będzie spory hihi ale staram sie jeszcze nie narzekać, bo zawsze może byc gorzej :)

Wiesz co najlepiej poradzić się lekarza jaki kupic termometr, ja przymierzam się do tego laserowego, ale tez nie wiem na ile one dobrze pokazują temp....a rtęciowy to teraz ciężko kupić, no i tak jak piszesz trudno takim maluszkom zmierzyć temp.

Wózek Bliźniaczy ABC Design Zoom - pomarańczowy Poznań • Tablica.pl to jest ten wózek, do dzisiaj mam go zaklepany, ale kurde nie wiem czy go kupować, nie mam możliwości go sprawdzić....wiesz koła, czy coś nie skrzypi....

Bibiana, nie działa mi ten link...
Koła mają prawo skrzypieć, my do swojego wózka dostaliśmynw komplecie nowy wahacz, bo ten co jest przy wózku już się wyrobił i latał na boki. Poprzedni właściciele kupili go bezpośrednio od producenta, ale nie założyli, a potem przestali korzystać z wózka i nam go oddali luzem jako dodatek.

różyczka - wysłałam ci mój nr na priva
Asiek - dopowiedziałam Ci chyba - coś mi się z tą pocztą zacinało i nie wiem czy nie wysłałam CI kilka razy tego samego :-p Będę meldować na forum co i jak u Ciebie - a Ty się dzielnie trzymaj w szpitalu :)

Onlyone i Bojka - cudowne Maleństwa :-)

Nnatalie - mi skurcze zaczęły się dopiero z tydzień temu, krwawień nie miałam w ciąży na szczęście (tfu tfu tfu). Lekarz mi zlecił robienie ktg raz w tygodniu żeby kontrolować sytuację i mam wizyty co 2 tyg.żeby obserwować szyjkę. Nie wiem czy w 17tc będą robić ktg - to chyba za wcześnie bo Maleństwa za bardzo się jeszcze wiercą... Dopytuj lekarza o skurcze...na pewno nospa i magnez są wskazane. Odpoczywaj jak najwięcej i staraj się nie zamartwiać bo to też nie służy Maleństwom. Trzymam za Was kciuki &&&

Maggi - ja też się tak czuję...żyły mi na rękach wychodzą - a jeszcze nie ma upałów przecież!!! Co to dalej będzie...Ja liczę na to że do połowy czerwca dociągnę w trójpaku :)

Bibiana- bardzo ładny ten wózeczek i wygląda na zadbany, co do kół no to normalne ze będą trochę zużyte ale zawsze mężuś może coś na to na pewno zaradzić:) A jak nie jesteś do końca przekonana to jeszcze poczekaj na lepszą okazję na pewno większy wysyp wózków pewnie będzie na lato bo wtedy sporo rodziców zmienia wózeczki na same mniejsze spacerówki.
Pachnąca - z tymi termometrami to faktycznie mi również ciężko się przestawić z rtęciowego na jakiś elektroniczny;/ no ale ja zakupiłam za namową siostry i jej dzieciaczków douszny Brauna i dodatkowo taki zwyklejszy tez Brauna ale z miękką końcóweczką do mierzenia pod pachą i w pupie dla dzieciaczków. W szpitalu jak leżałam na początku ciąży to mierzyli mi tym laserowym :eek: jak dla mnie straszna porażka i strasznie nie dokładny.
Różyczko- to teraz czekamy na wieści w przyszłym tyg co u Asiek:) i trzymamy kciukasy &&&. Mi marzy się dociągnąć przynajmniej do końca maja &&& zobaczymy jak wyjdzie w praniu bo z dnia na dzień coraz gorzej się czuję:( ciśnienie jakoś nie ładnie idzie mi w górę co u mnie nigdy nie było problemem:eek: A po nocach zaczynają mnie męczyć sny o cesarce i zaczynam panikować że to już tak niebawem AAAAA:szok:
Bojka - od razu widać która dziewuszka a który chłopaczek:)) piękne maluszki :-)ładnie przybierają na wadze oby tak dalej:))

reklama
Hmmm.. może coś nie tak z moim sprzętem, że nie wczytuje mi tego linka Bibiany..

Maggi- dasz radę na pewno dociągnąć :) jeszcze dłużej wytrzymasz:)

Ja się właśnie zastanawiam kiedy się spodziewać moich maluchów :) liczę na 3 tyg jeszcze to będzie 36 tc. :) może w czwartek się dowiem w szpitalu czegoś więcej. Na razie to nawet tej cc nie jesrem pewna, bo dziewczynki z powrotem obie są główkami w dół..

Do góry