• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża czy nie ciąża?

Cześć kochane... trudny mamy teraz czas i u mnie nawet zrobienie glupiego beta HCG graniczy z cudem a co dopiero wizyta u ginekologa... a ja juz od zmyslow odchodzę bo tak to jest gdy się czegos bardzo chce, gdy sie wierzy a kiedy nie ma tego 100% dowodu... Mam 30lat i staram sie z partnerem o dziecko drugi miesiac. Chyba od tygodnia pobolewa mnie lewy jajnik a okres powinnam byla dostac 2.05. (Ostatnia miesiaczka 3.04 a zazwyczaj mam co 29-30dni). Zrobilam juz 4 testy ale nie wykazaly ciazy jednak @ tez nie ma... od wczoraj co jakis czas ( tak raz na dzien widze ze gdzieniegdzie pojawia sie rozowe plamienie delikatne bardzo - doslownie ze 2 kropelki...) zawsze okres mam w terminie a @ jest obfita... Czy to mozliwe zeby testy jeszcze nie wykryly ciazy? Owu planowo mialam 19.04 kochalismy sie bez zabezpieczenia niemal codziennue w tym czasie - szansa niby duza ale testy mowia co innego :(
Czy ktoras tak miala ze mimo negatywnych kilku testow okazalo sie po czasie ze ciaza jednak byla? Testy zrobilam 2 o czulosci 10mlU (jeszcze przed spodziewana miesiaczka) a 2 o czulosci 25mlU (w dniu i dzien po spodziewanej @). Tak bym chciala tego wymarzonego dzieciątka... co myslicie?

reklama
Pamiętaj, że nadmierne nakręcanie się na ciążę może rozchwiać cykl i przesunąć okres :(
W aptekach są domowe testy do oznaczania poziomu bety, poszukaj u siebie.
No i kup sobie testy o czułości 10 i zrób z samego rana za kilka dni.

Ja w drugiej ciąży miałam takie parcie, testy owulacyjne, seks codziennie i nic z tego, więc to nie takie hop siup, jak się wydaje. No i lepiej kochać się co 2 dni, żeby się plemniki zdążyły zebrać i wzmocnić ;)

U nas było trochę bardziej spontanicznie i udało się od razu, ale testy nie wychodziły pozytywnie, nawet, jak już ginekolog potwierdził, że jestem w ciąży.
I to te najczulsze.
Sama robiłam beta przed wizytą, to najlepsze źródło sprawdzenia.
Nie mam pojęcia, ale na mnie testy ciążowe nie działają.. Mam nadzieję,że i u Ciebie tak jest! Trzymam kciuki!

Też mam taką nadzieję ale powtórzę test za jakiś czas a teraz najwidoczniej pozostaje tylko czekac... a ja nienawidze czekac chcialabym to moc prztspieszyc ale wiem ze tak sie nie da... :D 3majcie kciuki ze jednak się uda jakims cudem ;* pozdrawiam

Hej @Lejla30 i dalej nie masz @ ? Zrób jutro rano test, ale o czułości 10. Mi pokazał na 3 dni przed spodziewają , ale delikatną drugą kreskę i mój mąż stwierdził, że nic tam nie ma ;). Ale, że ja niecierpliwa to nie wyczekałam do @ i dzień przed spodziewaną znów zrobiłam i tym razem nadal była blada, ale już widoczna :). Ale testy do 10, te powyżej 25 nadają się później po tygodniu opóźnienia. Trzymam kciuki

No nakrecasz sie bo juz chcesz dziecko a to tak nie dziala....im bardziej pragniesz to nie bedzie wychodzilo ja mialam tez tak o drugie dziecko zaczelam sie starac to pyklo w 6cyklu jak moja Kinga miala 19miesiecy tez za bardzo sie nakrecilam bo chcialam te 2dziecko bylo bardziej wyczekiwane...odpuscialam i sie udalo teraz moje coreczki maja 5lat i 3:)

reklama
Hej @Lejla30 i dalej nie masz @ ? Zrób jutro rano test, ale o czułości 10. Mi pokazał na 3 dni przed spodziewają , ale delikatną drugą kreskę i mój mąż stwierdził, że nic tam nie ma ;). Ale, że ja niecierpliwa to nie wyczekałam do @ i dzień przed spodziewaną znów zrobiłam i tym razem nadal była blada, ale już widoczna :). Ale testy do 10, te powyżej 25 nadają się później po tygodniu opóźnienia. Trzymam kciuki

Sariska nadal u mnie bez zmian moze to dobrze - mysle ze najblizsze dni pokaza :) kupilam dzis jeszcze jeden test 10mlU i jesli @ nadal nie przyjdzie to za 2 dni go zrobie. Staram sie juz nie nakrecac i raczej nastawic ze jesli nie teraz to nastepnym razem sie uda, ale te wszystkie objawy jednak gdzies daja iskierke nadziei taka malutka :)

reklama
Czesc. Nie wiem czy watek dobry ale... Prosze o Wasze zdanie... Ostatni okres mialam 18 marca. W 7 dni po terminie okresu jak go nie dostalam byłam na usg i lekarz nie widzial nic. Kazal zbadac bhcg w dniu 27.04 wynik byl 5000 a w dniu 29.04 7560. Na usg 29.
04 omal nie zemdlalam bo lekarz zobaczyl dwa pecherzyki, wymiary takie same. W srodku nic nie widzial, mowil ze przyrost bhcg ciut maly. Kazal powtorzyc bete w tym tygodniu i 12 maja wizyta. Boje sie blizniat, jestem przerazona. Mam juz dwie córki ktore aa ciagle male. Chcielismy 3dziecko ale ciaza blizniacza mnie przeraza.. Do sedna - bhcg jest niskie jestem swiadoma ze moze z tego nic nie wyjsc ale czy sa sytuacje ze beta jednak wzrośnie?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry