reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża i l4

Ja "zrobiłam sobie dziecko" przy zmianie pracy 🤷‍♀️ dowiedziałam się o ciązy dzień przed podpisaniem umowy przedwstepnej. UOP podpisywałam w 10tc. Mialam na miesiac się wstrzymac ze staraniami, bo akurat szlam na rozmowe o prace? Bez przesady.
Czytaj uważnie. Co innego zmiana pracy - ciągłość zatrudnienia. A co innego kiedy ledwo się ją znajdzie i wcześniej się nie pracowało. I zgadzać się że mną nie musisz ale przy swoim zdaniu zostanę

reklama
Czytaj uważnie. Co innego zmiana pracy - ciągłość zatrudnienia. A co innego kiedy ledwo się ją znajdzie i wcześniej się nie pracowało. I zgadzać się że mną nie musisz ale przy swoim zdaniu zostanę
A skąd ona ma wiedzieć czy akurat zajdzie w ciąże, czy nie? Niektórzy się starają latami. Ma przestać, bo szuka pracy? Wiele kobiet zachodzi w ciążę przed znalezieniem pierwszej pracy.

Ma przestać, bo szuka pracy
Znam sporo takich przypadków gdzie dziewczyny zawieszają starania na czas zmiany pracy i okresu próbnego. Uważam że to jest właśnie odpowiedzialne podejście.
Wiele kobiet zachodzi w ciążę przed znalezieniem pierwszej pracy.
A potem mają właśnie takie dylematy jak autorka, czy będzie za co żyć 3 miesiące czy może uda się do porodu coś wysępić 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

A skąd ona ma wiedzieć czy akurat zajdzie w ciąże, czy nie? Niektórzy się starają latami. Ma przestać, bo szuka pracy? Wiele kobiet zachodzi w ciążę przed znalezieniem pierwszej pracy.
Jeśli ktoś się stara przez lata nie mając pracy to jak chce dziecku zapewnić wszystko? Jadąc na socjalach?

Jeśli ktoś się stara przez lata nie mając pracy to jak chce dziecku zapewnić wszystko? Jadąc na socjalach?
A gdzie wyczytałas to, że ludzie się staraja latami nie mając pracy? To było w dwóch róznych zdaniach...
Mam takie znajome, ktore zaszly w ciąże przed znalezieniem pracy. Bo zwyczajnie nie zakładały, ze zajdą tak szybko. Ja zreszta tak samo. Jak zmienialam pracę to nie zakladałam, że zajdę w ciąze w pierwszym cyklu 🤷‍♀️

Dodam tylko, że dziecko ma dwoje rodziców i to, że matka na dany moment nie pracuje albo prace zmienia nie oznacza jechania na socjalu.

Do góry