reklama

Ciąża po 40

Marzenko, Karol na razie wstaje (maniakalnie wspina sie po czym sie da) i lazi, ale na tylku. Odkryl piramidke typu kolka na slupku - zrzuca kolka i czeka zeby mu je pozakladac, wiec na razie wylacznie destrukcja. Od powrotu z Derby staram sie minimalizowac chodzik, ale on sie domaga chodzenia w chodziku. Tyle ze na podlodze dluzej siedzi. Moze kwestia wymiany zabawek - dostal klocki, samochodziki, piramidki...

Anka, 100% racji. Lozeczko jest najpewniejszym miejscem dla dziecka, a czasem trzeba je zostawic na chwilke. Kurcze, chocby zeby sie zalatwic! Malego na chwilke sadzam albo w lozeczku, albo w krzeselku do karmienia, z tym ze w krzeselku to naprawde chwileczka, a jak kilka minut to w lozeczku.
Zoyka, wyglada ze zeby - dziasla rozpulchnione.
Karenka, u mnie 20 lat przerwy... Ocipialam z lekka w temacie ciuszkow i gadzetow jakie teraz sa dla dzieci, natomiast samo dziecko jest jak jazda na rowerze - przypominasz sobie szybciutko jak to dziala, przeciez fizjologia niemowlecia nie zmienila sie w tym czasie. Wiesz, ja utknelam na etapie tetrowych pieluch i batystowych kaftanikow, wiec mnogosc tego wszystkiego cokolwiek oszalamia, ale tez doswiadczenie pozwala uniknac kupowania wielu "niezbednych, nikomu niepotrzebnych" *******, bez ktorych - zdaniem producenta - nasz dziecko nie bedzie szczesliwe. Z zywieniem poszlam po staremu - w atmosferze lekkiego skandalu, ale mlodemu wyszlo na dobre.

Oj, juz widze jak Tabrisek wyprowadza faceta na spacer...:-D

U nas wczoraj dzien uparciucha - uparlam sie ze skoncze firanke i skonczylam.

reklama
Mam kilka imion w przygotowaniu,ale nie potrafię wybrać :D usłyszałam, że te które mnie się podobają nosi co 3 dziewczynka teraz. Co mam poradzić,że nie podoba mi się Marysia, Zosia, Krysia :sorry:

Ale pełno teraz Lenek, Milenek, Malwinek, Oliwii itp. Poza tym w moim domu każdy ma inne typy :-) Zobaczymy.

Asiu Zoś też sporo u mnie odpadło na wstępie choć cudne imię ze względu na Z.Ale mocno o Krystynie myślałam .Krysie które znam świetnie sobie radzą w życiu są bystre ,zaradne.No i Kryś tych malutkich za dużo nie ma:-):tak::-D

Asiu gratuluje :-D to kolejna panna dołączy do grona naszych ślicznotek :-D a Krysia to teraz bardzo niepopularne imię, Zosie i Marysie tak... jednak Krystyna to imię nie jest nadawane często.
Ollena ja nie gotuję zabawek, przelewam wrzątkiem niektóre a inne ciepłą przegotowaną wodą - nie wszystko się nadaje do odkażania :)) Spać, spać... chętnie ale żmija spała całe 18 minut rano więc nawet bym nie zdążyła wyskoczyć z kapci :eek: w związku z tym dalej czuję się jak wrak okrętu podwodnego...
I współczuję wszystkim niewyspanym łącząc się z bólu nocnych igraszek naszego potomstwa

Asiu gratuluje!!!!!!

klaczku 9 mies Karola, wow! co do zostawiania dziecka to mi nie chodzilo o wc czy inne odkurzanie tylko o wyjscie z domu. wiadomo ze nie chodzi sie wszedzie z dzieckiem na rekach;)

Aniu moja Zmijo-Godzilla tez od 9 sie drze nieprzytomna a usnac nie moze.. Juz mnie nerwa bierze..
Co te dzieci sie umowily czy co?
No ja tez juz nie gotuje zabawek..........

Ostatnia edycja:
o cholewcia poleciałam tylko smieci wyrzucic jak tam zimno i wieje ze spaceru nici dzisiaj

Asiu gratuluje córci i ciebie beda czekały nieprzespane noce tak ze teraz korzystaj ile sie da do woli

Dziewczyny tez wam współczuje nieprzespanych nocek cos wiem o tym na szczescie teraz Klaudia spi jak ta lala calutka noc

reklama
Ollena chyba masz mysleć, że to początki ząbków :)))
Wanda śpi drugą godzinę, udało mi się też podrzemać a potem /@$##@#$@/ obudził mnie telefon. Mimo to zdecydowanie lepiej się czuję niż rano. Wyszło nędzne słoneczko i jak się obudzi pójdziemy ma spacerek... Nie ominie mnie jednak kupienie jej cieplejszej kurteczki, bo nie wytrzyma do listopada w tym co ma. Na dodatek w domu nie grzeją i nocami jest tak cholernie zimno, że obydwie śpimy pod dodatkowym kocem:-(

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry