reklama

Ciąża po 40

Azula ja nie pytalam skad sie biora choroby, to chyba Ty o to wczoraj pytalas ;-) Ale zdrowka! A dwie kurtki to 60eu, biorac pod uwage, ze ubiore kazda po 2 razy to dziekuje, ale wole bez kurtki juz w takim razie ;-))

misia no to very najs kamienica ;-)) skoro taka srednia wieku to cisza tam i spokoj musi byc i zero krzykru bachorow ;-))

reklama
Ollena ale obie te kurtki świetne i ja osobiście Ci mogę doradzić kup dwie bo są obie śliczne.Ja nie wiedziałabym którą wybrać.Marzenko z netu się biorą ;-):-).My po spacerku ja i tak zakatarzona i z zawrotami głowy ale teraz to czuję się lajtowo w porównaniu z nocą:tak:Misia fajna ta kamienica ,a mieszkanko chyba sporawe bo te kamienice dla komunistycznych Vipów dość obszerne bywały chyba:eek::-D

na dwie osoby + futra OK na trzy za małe :-( bo nie mam swojego pokoju :-( Najbardziej lubie wysokość 2:75 + cegła inaczej się oddycha. Mojej matce też znalazłam tego typu mieszkanie. Kawalerka 32 metry + spiżarnia nie wchodząca do metrażu mieszkania. Jest tylko jeden feler :-D moja matka je tak zagraciła że nie ma nawet centymetra ściany wolnej.
Ciągle coś domawia i ciągle brak jej miejsca :-D Ostatnio otwieram szafkę - bo nie ma gdzie chleba trzymać a tam na jednej półce 6 talerzy, na następnej 6 szlanek, na trzeciej żelazko. Ona z żelazkiem trzymać chleba nie będzie. Szafka szerokości min 80 cm od ziemi do samego sufitu też 2:70 i cała tak fachowa załadowana ... ma 5 szaf ... oj czuje Majuska że jakbyś wpadła to byś miała energie z recyclingu na kilka lat :-) + zbieractwo kubeczków po jogurcie (bo można się z tego napić np herbaty) a szklanek 60 + serwisy herbaciane :-D butelek, słoików ... pudełek różnych :baffled: pan monsz ma instrucje że jak mi się zacznie tak robić to ma mnie odstawić do holland i wyrazić zgodę na eutanazje :-D
Panowie licznik zostawili ale ja sie poryczałam z bezsilności ... pan z administracji wpadnie jutro idąc na cmentarz i obluka która ekipa ma racje i w piątek cd akcji ...
Teść siedzi z Kubą a mnie siedzenie na lapku dobrze robi bo ładnie stawy mi się nagrzewają :-D widzę światełko w tunelu ooo ale zobaczymi co dalej.
Ollena ciut sporo zwłąszcza że cena jednorazowego wyjścia wyniesie 15 euro :-( poczekaj na wyprzedaże.

misia a Wy ile macie metrow i pokoi? moze pisalas, ale przeoczylam. Twoja mama podobnie jak moja babcia...tyle, ze ona wszytkiego pelno a jedzenia niet...echo w lodowce.
Moze trzeba mamie czystke zrobic? moja mama wpada do mieszkania babci pod jej nieobecnosc i wywala wszystkie smieci, zepsute jedzenie z lodowki (o, cos jest jednak!), sprawdza co jej brakuje i kaze jej kupic.. (po smierci dziadka mama kupowala zakupy to babcia tak sie rozbestwila, ze pozniej na wejsciu zamiast 'czesc' to 'co mi dzisiaj kupilas?' wiec skonczyly sie zakupy).

A co do wyprzedazy to beda pewnie za jakis czas ale mi teraz ubranie na wyjscie potrzebne, bo kombinezon jest, kurtka ta co Mia miala zrobila sie za krotka i za cienka przede wszystkim. A za rowny tydzien do PL..
Mam gift card na 100 eu (juz teraz mniej) do Mothercare, dostalismy dla Mii od wszystkich pracownikow z pracy mm, wiec mam niby darmo ale jednak szkoda, bo zawsze moge na cos innego zuzyc.

Ostatnia edycja:
Misia zdecydowanie musismy zacząć czarować...u nas dziś kolejny "pryszcz na doopie " ....wczoraj elektryk pomontował wszystkie lampy, a dzis kupiliśmy do nich żarówki i mój stary je zaczął wkręcać ( ja w tym czasie wstawiałam obiadek na 2 dni, bo na za godzinke miałam iść do pracy ) , a tu nagle jeb i nie mamy prądu...nie było go do 16 , więc obiadku nie zjedliśmy, Paćka zjadła słoik, na szczęście miałam jakiś na szczególne okazje , a ja dopiero teraz ugotowałąm coś do żarcia:no: Ciekawe co jutro??:sorry:

Majuska jutro zaczyna sie LISTOPAD !!!!
po kolejnej wizycie pana - jednak gaz się ulatniał :-( w wyniku modyfikacji instalacji gazowej na górze panowie naruszyli u nas instalacje i rozszczelnili nam licznik a dokładnie rury do niego dochodzące. Całość trwała ok 2 godzin ... ja sterylna nie jest ale ilość syfu i gruzu jaki mam w domu mnie przerasta.
Ollena 3 pokoje + pakamera na balkonie :-) i strych zamykany do swej dyspozycji :-D i najlepsze: mamy schron :-D

misia mozna rzec wiec, ze bosko. Idealnie dla 3 osob. My cale zycie (4 osoby) gnietlismy sie w 2 pokojach z mala kuchnia. Rodzice w salonie a my w malenkim pokoju z bratem i tak do mojego ukonczenia lat 15 ;) Takze macie bosko, kazdy ma swoj pokoj plus inne schowki, prosze nie narzekac!
Gruzu wspolczuje..

ale miałam swój pokój !!! a teraz nie ma buuuuuuuuuuuuuu
ja od ponad 20 lat mieszkam sama i lubie być sama. Także lubiłam ten sój pokój z kanapą, pólkami z ksiązkami ... i komputerkiem ... teraz to nasza sypialnia. większe mieszkanie - szkoda życia na sprzatanie :-) w tej miejscówce nie trafimy czegoś takiego ... a ja lubie iść na spacer z młodym w sobotę i wpaść na kawę do ulubione kawiarni :baffled: jestem zwięrzęciem miejskim.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry