• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża po 40

misiutez sie budujesz czy remontujesz? Maseczka moze nie pomoc bo wirus lub bakteria lata po mieszkaniu wiec jesli ktos ma sie zarazic to sie zarazi i nie ma bata... Ale oby nieee!

Aniu wiesz co mi sie w tej kurtce nie podoba? Ze taka pikowana jest,tzn poziomo 'pokarbowana' hehe ale cieplutka na pewno. No i czapka zadna mi do niej nie pasi;-
)mam kuku na muniu...

Marzenko zdrowka dla malej!

A mnie kichy bola znow od poludnia,w prawym boku piecze:(

reklama
Misia tez tej maseczki nie moglam jak ja byłam chora i zeby dziecka nie zarazic , na szczescie mnie jakos ostatnio omija chorubsko , tobie zdróweczka zycze kochana , :-)
Ollena ​a robiłas na to w koncu jakies badania

Ollena tuning jeno. Mieszkanie było kupowane dla nasze DWÓJKI + koty. Centrum miasta, 18 mieszkańców, ogrodzony blok, miejsce parkingowe, jest grill, ławka :-D Piaskownica z eko piaskiem który można jeść :-D po godz. 16 jest jak na wsi, bo vis a vis są urzędy zacne. Więc miejscówka jak dla mnie idealna ale pojawił się Młodziak ... te naście lat szybko minie a ja nie czuje potrzeby budowania, posiadania domu. Marzy mi się jakaś letnia chata i mam nadzieję że się uda.
Kurteczki są słodkie obie :-D masz kuku na muniu. Jak będziesz w RP to idź do jakiegoś lekarza.
Sobie pomyślałam że jestem mało wiarygodna z tym: idź do lekarza... skoro sama leczę się poprzez smsy i telefony :-D

Ostatnia edycja:
Hallo :-)

Przyszłam się przywitać tylko na dobranoc haha :-D Powiem Wam, że taką mam niechęć do wszystkiego że nawet do pisania... Ale jeszcze jutro i 4 dni wolne, okrutnie jakaś zmęczonam.
Ollena zgadzam się z Misią,obie kurteczki śliczne.
Malfilka kciuki trzymam za poniedziałek
Majuśka gratulacje dla córki
Karenka czujesz już ruchy maleństwa?

Pójdę już spać.. odpadam

Hej hej
Nie ma mowy, żebym nadrobiła nieobecność, szalejecie. A ja nie miałam komputera, bo wziął i odmówił współpracy.
Ledwie żyję, końcówka roboty... Efekt taki, że zaczynam tęsknić za moim dzieckiem, bo całymi dniami mąż się nim zajmuje. Tudzież gotowaniem, zakupami i innymi koniecznościami życiowymi. Sprzątanie sobie odpuściliśmy, nie warto. Wypchniemy tą cholerną robotę to będziemy odgruzowywać chałupę.

Gdzie jest Kłaczek?

Witam

Klaudusia nie spi od 6 i tak pieknie spala jak na zawalony nosek obudziła sie o 1 w nocy na chwilke posmarowalam pod noskiem mascia majerankowa i dalej poszła spac , lepiej jak chorubsko przesypia

tym razem ja zapraszam na kawke dla tych co pija ja wole gorace mleko

Helloł))
Nie spałyśmy między 3-4 bo mała uznała,że spać nie warto... w dalszym ciagu funkcjonuje wg starego czasu i chodzi spać po 16.00 a budzi się przed 6. W końcu jednak zasnęła no i pospała do 7.00:-D Teraz się bawi w łóżeczku, ja już byłam szybko z psem i zrobiłam kawę.
Tak muszę jeszcze ciutkę ogarnąć chałupę, bo przeciez za 3 godziny jadę na lotnisko!!! Tupię nogami z niecierpliwości :-D Prędko włosy umyję, bo wczoraj doszłam do wniosku że jak zrobię to wieczorem to rano będę wyglądała jakby mi piorun strzelił w nac pietruszki :-D
Marzenko dużo zdrowia życzę, choroby fruwają w powietrzu i ich nie unikniesz:(
Ollena masz kuku - co do tego nie ma dwóch zdań :-D - więc jak Cię znam dokupisz czapeczkę.... :)))
Asiu odpoczniesz te kilka dni i powinno być lepiej potem.
Misia widze, że atrakcji masz ciąg dalszy... gaz z dziurą w ściane brzmi niezwykle efektownie:baffled:
Gdzie jest Kłaczek?
Ruszam galopem na składanie łóżek, przebieranie dziecia i własne kudły :))) M

Cześć Dziewczynki,

Przysiadam się z kawą (słabą rzecz jasna) :tak: i chciałam Was zapytać o karmienia noworodkowe.. jakie butle na początek i mleko, no bo nie wiadomo przecież jak to z tym pokarmem z cyca będzie, trzeba być przygotowaną na wszystko..chociaż bardzo chciałabym naturalnie ale po doświadczeniach z Nikolą (zapalenie piersi)wolę być przygotowana.
Widziałam na allegro coś takiego jak ENFAMIL..starszliwie drogie..:szok:
no i co wogóle trzeba miec w takim zestawie do karmienia? podgrzewacz, sterylizator, laktator ?

Aniu no to pewnie znikniesz nam na jakiś czas z forum ..;-) fajnie spędzonych chwil życzę :-)

Ostatnia edycja:
Asiu enfamil to mleko dla dzieci z kolkami bodajże, w każdym razie to mleko ekstra - tak jak nutramigen przy nietolerancji laktozy. Normalne mleko do karmienia sztucznego to np NAN, Bebilon, HIPP. Wszystkie mniej więcej w tej samej cenie 40 zł za opakowanie 700 g.
Co do sprzetu zdania są podzielone i każda z nas powie inaczej. Ja miałam wyparzacz Avent, mam podgrzewacz i uważam że to bardzo potrzebne i ułatwia życie. W podgrzewaczu nie trzymam mleka ale mam osobną butelkę /taką najtańszą/ i mam w niej zawsze przegotowaną ciepłą wodę do rozrobienia mleka. Karmię małą butelkami Avent i jestem z nich zadowolona. Laktatora nie miałam, ale po cesarce nie mogłam się dorobić dużej ilośc mleka i mała od początku była na karmieniu mieszanym a potem przeszłam już tylko na MM.
Wanda od urodzenia jest na mleku HIPP i doskonale je toleruje, smakowało jej w przeciwieństwie do NAN, na którym była kilka godzin w szpitalu.
Zniknę pewnie na te 40 godzin... bo tyle Robert będzie w PL. W piątek o 6 rano ma samolot powrotny.

reklama
Asiu u mnie wogole nie bylo pokarmu po porodzie , nerwy i stres swoje porobiły , my od poczatku przeszlismy na bebiko i nic ciecku nie było zero kolek i bólu brzuszka , laktator zakupiłam elektryczny ale i tak dupa z niego była jak nie było pokarmu
sterylizatorów nie miałam wygotowałam flaszki i grało , a flaszki mialam z Aventu , podgrzewacza tez nie potrzebowałam uwazałam to za zbyteczny przyrzad wode zawsze miałam przegotowana w dzbanku do dzisiaj tak jest i podgrzałam tylko troche
Ania ​po 16 chodzi spac na noc ??? toc to jeszcze dzien

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry