reklama

Ciąża po 40

misiutez sie budujesz czy remontujesz? Maseczka moze nie pomoc bo wirus lub bakteria lata po mieszkaniu wiec jesli ktos ma sie zarazic to sie zarazi i nie ma bata... Ale oby nieee!

Aniu wiesz co mi sie w tej kurtce nie podoba? Ze taka pikowana jest,tzn poziomo 'pokarbowana' hehe ale cieplutka na pewno. No i czapka zadna mi do niej nie pasi;-
)mam kuku na muniu...

Marzenko zdrowka dla malej!

A mnie kichy bola znow od poludnia,w prawym boku piecze:(

reklama
Misia tez tej maseczki nie moglam jak ja byłam chora i zeby dziecka nie zarazic , na szczescie mnie jakos ostatnio omija chorubsko , tobie zdróweczka zycze kochana , :-)
Ollena ​a robiłas na to w koncu jakies badania

Ollena tuning jeno. Mieszkanie było kupowane dla nasze DWÓJKI + koty. Centrum miasta, 18 mieszkańców, ogrodzony blok, miejsce parkingowe, jest grill, ławka :-D Piaskownica z eko piaskiem który można jeść :-D po godz. 16 jest jak na wsi, bo vis a vis są urzędy zacne. Więc miejscówka jak dla mnie idealna ale pojawił się Młodziak ... te naście lat szybko minie a ja nie czuje potrzeby budowania, posiadania domu. Marzy mi się jakaś letnia chata i mam nadzieję że się uda.
Kurteczki są słodkie obie :-D masz kuku na muniu. Jak będziesz w RP to idź do jakiegoś lekarza.
Sobie pomyślałam że jestem mało wiarygodna z tym: idź do lekarza... skoro sama leczę się poprzez smsy i telefony :-D

Ostatnia edycja:
Hallo :-)

Przyszłam się przywitać tylko na dobranoc haha :-D Powiem Wam, że taką mam niechęć do wszystkiego że nawet do pisania... Ale jeszcze jutro i 4 dni wolne, okrutnie jakaś zmęczonam.
Ollena zgadzam się z Misią,obie kurteczki śliczne.
Malfilka kciuki trzymam za poniedziałek
Majuśka gratulacje dla córki
Karenka czujesz już ruchy maleństwa?

Pójdę już spać.. odpadam

Hej hej
Nie ma mowy, żebym nadrobiła nieobecność, szalejecie. A ja nie miałam komputera, bo wziął i odmówił współpracy.
Ledwie żyję, końcówka roboty... Efekt taki, że zaczynam tęsknić za moim dzieckiem, bo całymi dniami mąż się nim zajmuje. Tudzież gotowaniem, zakupami i innymi koniecznościami życiowymi. Sprzątanie sobie odpuściliśmy, nie warto. Wypchniemy tą cholerną robotę to będziemy odgruzowywać chałupę.

Gdzie jest Kłaczek?

Witam

Klaudusia nie spi od 6 i tak pieknie spala jak na zawalony nosek obudziła sie o 1 w nocy na chwilke posmarowalam pod noskiem mascia majerankowa i dalej poszła spac , lepiej jak chorubsko przesypia

tym razem ja zapraszam na kawke dla tych co pija ja wole gorace mleko

Helloł))
Nie spałyśmy między 3-4 bo mała uznała,że spać nie warto... w dalszym ciagu funkcjonuje wg starego czasu i chodzi spać po 16.00 a budzi się przed 6. W końcu jednak zasnęła no i pospała do 7.00:-D Teraz się bawi w łóżeczku, ja już byłam szybko z psem i zrobiłam kawę.
Tak muszę jeszcze ciutkę ogarnąć chałupę, bo przeciez za 3 godziny jadę na lotnisko!!! Tupię nogami z niecierpliwości :-D Prędko włosy umyję, bo wczoraj doszłam do wniosku że jak zrobię to wieczorem to rano będę wyglądała jakby mi piorun strzelił w nac pietruszki :-D
Marzenko dużo zdrowia życzę, choroby fruwają w powietrzu i ich nie unikniesz:(
Ollena masz kuku - co do tego nie ma dwóch zdań :-D - więc jak Cię znam dokupisz czapeczkę.... :)))
Asiu odpoczniesz te kilka dni i powinno być lepiej potem.
Misia widze, że atrakcji masz ciąg dalszy... gaz z dziurą w ściane brzmi niezwykle efektownie:baffled:
Gdzie jest Kłaczek?
Ruszam galopem na składanie łóżek, przebieranie dziecia i własne kudły :))) M

Cześć Dziewczynki,

Przysiadam się z kawą (słabą rzecz jasna) :tak: i chciałam Was zapytać o karmienia noworodkowe.. jakie butle na początek i mleko, no bo nie wiadomo przecież jak to z tym pokarmem z cyca będzie, trzeba być przygotowaną na wszystko..chociaż bardzo chciałabym naturalnie ale po doświadczeniach z Nikolą (zapalenie piersi)wolę być przygotowana.
Widziałam na allegro coś takiego jak ENFAMIL..starszliwie drogie..:szok:
no i co wogóle trzeba miec w takim zestawie do karmienia? podgrzewacz, sterylizator, laktator ?

Aniu no to pewnie znikniesz nam na jakiś czas z forum ..;-) fajnie spędzonych chwil życzę :-)

Ostatnia edycja:
Asiu enfamil to mleko dla dzieci z kolkami bodajże, w każdym razie to mleko ekstra - tak jak nutramigen przy nietolerancji laktozy. Normalne mleko do karmienia sztucznego to np NAN, Bebilon, HIPP. Wszystkie mniej więcej w tej samej cenie 40 zł za opakowanie 700 g.
Co do sprzetu zdania są podzielone i każda z nas powie inaczej. Ja miałam wyparzacz Avent, mam podgrzewacz i uważam że to bardzo potrzebne i ułatwia życie. W podgrzewaczu nie trzymam mleka ale mam osobną butelkę /taką najtańszą/ i mam w niej zawsze przegotowaną ciepłą wodę do rozrobienia mleka. Karmię małą butelkami Avent i jestem z nich zadowolona. Laktatora nie miałam, ale po cesarce nie mogłam się dorobić dużej ilośc mleka i mała od początku była na karmieniu mieszanym a potem przeszłam już tylko na MM.
Wanda od urodzenia jest na mleku HIPP i doskonale je toleruje, smakowało jej w przeciwieństwie do NAN, na którym była kilka godzin w szpitalu.
Zniknę pewnie na te 40 godzin... bo tyle Robert będzie w PL. W piątek o 6 rano ma samolot powrotny.

reklama
Asiu u mnie wogole nie bylo pokarmu po porodzie , nerwy i stres swoje porobiły , my od poczatku przeszlismy na bebiko i nic ciecku nie było zero kolek i bólu brzuszka , laktator zakupiłam elektryczny ale i tak dupa z niego była jak nie było pokarmu
sterylizatorów nie miałam wygotowałam flaszki i grało , a flaszki mialam z Aventu , podgrzewacza tez nie potrzebowałam uwazałam to za zbyteczny przyrzad wode zawsze miałam przegotowana w dzbanku do dzisiaj tak jest i podgrzałam tylko troche
Ania ​po 16 chodzi spac na noc ??? toc to jeszcze dzien

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry