reklama

Ciąża po 40

reklama
Jeszcze szaleję na BB :-) Tak, dobrze zrozumiałyście... chodzi spać po 16.00 i budzi się po 6.00. Z tym że przed zmianą czasu chodziła spać po 17.00 i budziła się po 7.00. Ona po prostu nie przyjęła do wiadomości że jest czas zimowy i sypia jak przedtem :-D Oczywiście w międzyczasie karmię ją na śpiocha około 19 , około pólnocy i gdzieś nad 3 ranem. Przedtem jadła identycznie tylko wg starych godzin :)))

Asiu mnie to w sumie nie dziwi... chłopcy do 8 roku zycia chodzili spać o 18.00? jakos tak... to na pewno odziedziczyła po braciszakch :-D Mały Filip w przedszkolu szedł spać po obiedzie, dzieci wstawały a on dalej spał... biegały wokół jego leżaczka, bawiły się i hałasowały a on spał. Przychodziłam po 15.00 i bardzo często dopiero panie go ubierały zaspanego :-D
Jeżeli będziesz miała pokarm to wystarczy, ale zawsze jest loteria co zrobi organizm i czy produkcja będzie odpowiednia dla dziecka.

Dzień dobry :)

Czytałam ale nie miałam weny do napisania czegokolwiek. Teraz to z poczucia obowiązku :-D
Julka przespała już trzecia noc z rzędu !

Majuska - gratulacje dla Córy :-)

Asia - miałam karmienie mieszane bo nie miałam za dużo mleka. W szpitalu Jula dostawała Enfamil. Po wyjściu ze Szpitala kupiłam Bebilon i miałam problem. Kupy było chlustające. Położna poleciła NAN. Przejście było niezauważalne i od razu NAN podpasowalo Julce i jest na nim do dzisiaj. Do 4 miesiąca samo mleko wystarczy.
Butelki.
Od początku miałam butelki antykolkowe z Tommee Teepee. Byłam i jestem zadowolona. Najpierw miałam butelkę o poj do 150 ml, teraz mam o poj 260 ml. Miałam podgrzewacz.

Kosmetyki. oilatum lub jego pochodne. Potem cala seria Hipp i chusteczki nawilżane Nivea soft.
Pampersy - pampers pomarańczowe ( paczka ok 27 złotych) . Próbowałam biedronko we , Z Kauflanda, Haggisy tez i wracałam do pampersów.

Kłaczek ! Klaczek ! Klaczek !

Wczoraj była pogoda fatalna. Padał śnieg z deszczem. Dzisiaj miało byc lepiej a jest tak jak wczoraj. Jednak na spacer z Julka pójdę.

Ania - zazdroszczę pozytywnych emocji związanych z oczekiwaniem na Roberta.

Mój J tez gada ciagle o UK. Dał sobie czas na rozkrecenie firmy do poziomu aby mógł wyciągnąć miesięcznie 10 tys. Po tym czasie zadeklarował --> Londyn.

Witajcie.
Malfilka ja też trzymam kciuki za Twoją wizytę.
Ja przy młodszej miesiąc odciągałam ,a po miesiący był istny cud -dziecię pokochalo cyca i cycowaliśmy 17 -miesięcy.
Ale mam lenia ,szok ,a tu trzeba obmyślić tort na piątkowe urodziny Maji.
Idę robić kawę i chociaż wstawić obiad

misia no to fajne osiedle dorwaliscie :-) Mam z kuku na muniu isc do lekarza? ;-))
Ale ogolnie pojde, pojde, jeszcze tydzien:-)

Marzenko no nie bylam u lekarza, w PL pojde.

Aniu
o nie, nie, ewentualnie oddam kurtke zeby do dokupywac czapki ;-) Ale stwierdzilam, ze do tej kurtki nie beda pasowac zadne spodnie oprocz jeansow...bezsensu! ;-)) A Wandzi musisz zrobic drzemke ok 15-16 zeby spac chodzilo 18-19 i bedzie git.
Pan Maz juz leci? Fajosko!

Mia poszla wczoraj spac o 18, zjadla o 4, mm ja obudzil przed 6 (zabije bo to drugi dzien juz, ale wczoraj zasnela jeszcze).
Chwala Bogu, ze nie musze jej czesciej karmic.

Asia mozesz karmic sama piersia 6miesiecy, moja kolezanka teraz karmi corke TYLKO piersia, a mala skonczyla 5 miesiecy:-)

Ja mam coś jakby grypę.Amelia budziła się razy 5 ja razy 8 o 5 rano z uśmiechem na twarzy już spać nie chciała "pocisłam" ją tatusiowi i na łożu boleści do 10;30 usiłowałam pospać.Przy grypie mało realne.Na pytanie Olleny skąd te choróbska odpowiem z netu ;-)ja zaraziłam się chyba od misi:eek:.Majuska gratki dla córy.Dla chorujących zdrówka.Ollena kup obie kurtki bo obie śliczne:-DAniu no to powodzenia i radosnych chwil z Bobem:-D:-):-D.Co do karmienia to oczywiście pierś to je to ale na wszelki wypadek warto jakieś flachy mieć.Ja jechałam na początku na tych butlach jednorazowych(ja małą na noc dokarmiałam) i te maluśkie flachy były bardzo poręczne i jechałam na Hipp teraz było już od 4 miesiąca bebiko (najtańsze chyba na rynku),teraz bebiko 1 mam jeszcze trochę i kupiłam bebiko 2 bo już lada chwila i 6 miesięcy mała skończy.Dorcia rośnij ,a garderobę to rozmiar 36 teraz na mnie ciut ciasny noszę 38 ,a po porodzie 40..Zaraz idziemy na cmentarz ja kichająca i ledwo żyjąca ale bez gorączki Amisia jak na razie zdrowa i dla niej wyjście koniecznie potrzebne.To na razie trzymajcie się.KŁaczek gdzie się ukrywasz?????

reklama
jeszcze żyję :-D
Ollena to nie osiedle to jedna kamienica z 48 roku w której mieszkali swego czasu sami partyjni i inni funkcjonariusze. Najlepsze jest to że jeszcze kilku mieszka :-D w naszej klatce mieszkań 6 średnia wieku to chyba 99 lat :-D np mieszka pani nauczycielka angielskiego która studia skończyła przed wojną i która uczyła pana mającego lat 56 :-D W ub. roku zmarł sąsiad w wieku 98 lat. :szok: do końca świetnie się trzymał choć nieco głuchy był :-D
Asiu - Kuba jest na Bebilonie Pepti po zwykłym bebilonie miał jazdy, po NAN takie zatwardzenie że na wspomnienie robi mi się słabo.
Na początku mieliśmy toommy tippee i dr browna (antykolkowe) bo oczywiście to ja miałam schiz a Kuba miał kolke. Okazało się że to nie kolka tylko nietolerancja laktozy i stąd to pepti (na recepte). Potem kupiłam LOVI i MAM które można sterylizować w mikrofali i z tych korzysta do teraz.
Laktator miałam ręczny używany razy kilka ? Mogę Ci wysłać :-) to narzędzie tortur.
z nowości ... ulatnia mi się gaz na liczniku :-) jak miło :-) przyszli panowie i będą mi licznik odcinać ... ja chora, Kuba nie do końca zdrowy... chyba do hotelu pójdziemy mieskzać !!!:wściekła/y:
Majuska kiedy zaczynamy działać i czarować bo mnie trafi coś nagłego i niespodziewanego :wściekła/y:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry