reklama

Ciąża po 40

reklama
Gosiu ja czasem mam taki dzień, że brzuszek twardnieje i dodatkow przy tym boli o wiele cześciej niż 3-4 razy, ale zaraz na drugi dzień jest spokojniej, gin mnie wczoraj wybadał, szyjka skróciła się tylko odrobinke więc póki co jest w szystko w normie, jedynie czym mozna pomóc to nospą i magnezem z wit. B6 ( tak mamusie z listopadówek pisza o zaleceniach od gina - tez kilka z nich ma mocniejsze i częstsze skurcze ), dla świętego spokoju niech cię Twój lekarz przebada, ale generalnie zachowaj spokój :)
kłaczek fajne imię wybraliście dla synusia, u mnie jest Karolek, tyle, że ma 19 lat :))))...pamiętam jak ludziska chwalili nasz wybór imienia: hmm.... Karol.... jak papież :)))))...ale on z papieża to raczej nic nie ma:-D:-D, ...teraz mieliśmy dla synka przygotowane imię Franciszek, ale podobno dziewczyna będzie :tak:

Majuska to może Franciszka:) i dzięki za radę co do brzuszka Basiu Tobie też:) wzięłam tę no spę ale nie uleżałam za długo he za to czuję że już działa
fakt grunt to nie panikować:)

Kłaczek już lubię tego Twojego znajomego, a ta papuga to na bank samica:):-D
a tej baraniny nie było i w naszym auchanie to od 2 lat nie ma bo nikt nie kupował, pani powiedziała no i jak na kobitkę w ciąży przystało kupiłam (kompletnie nie wiem dlaczego) kurki i zrobiłam w sosie śmietanowym - no to nikt nie je tylko ja! może T ruszy jak wróci&& A wyszły pychota:)

Dla córci to już od dawna tatuś wybrał imię Patrycja więc niech będzie, mi sie podoba i dobrze kojarzy bo znam same fajne Patrycje :)))) A pierwsza córa to Kasia, od zawsze wiedziałam, że tak się będzie nazywac moja córa , bo ja tak się zawsze chciałam nazywac :)))))
Te kurki w śmietanie to pychotka, ja uwielbiam grzybki , nie tylko jeść, ale i zbierać, pewnie się niebawem wybiorę na jakieś grzybobranie, powinny być w tym roku bo tak lało....
A tak wogóle to mi straszna zgaga dokucza od paru dni, byłam właśnie w aptece po Gaviscon w syropie, jak to nie pomoże to się pochlastam chyba, bo tak mnie ta rura pali :((((

Gosia, jak Cie boli to lez. I nie dotykaj brzucha - dotyk jest swego rodzaju masazem i prowokuje skurcze macicy. Zagryz Nospe magnezem - tez powstrzymuje skurcze i w sumie wraz z Nospa i progesteronem stanowi "swieta trojce podtrzymujaca".
Majuska, bo u nas to tak zwyczajnie raczej... Imie dla corki oboje mielismy gotowe bez uzgodnienia - Zofia. Z chlopakiem bylo chwile kombinowania, ale stanelo na Karolu. A na zgage fajnie dziala pogryzanie migdalow. Stosuje bo tez mnie rura pali. Tak je trzeba porzadnie przezuc i pomalutku, po jednym...

Ostatnia edycja:
Fajnie, że już lepiej się czujesz Gosiu - mam nadzieję, że to tylko przejściowe, chociaż teraz już skurcze będą się pojawiać, znaczy te twardnienia :)
A jak dalej masz ochotę na baraninę, to chyba dobrze popytać w małych masarniach, bo oni czasem mogą na zamówienie jakieś mięso sprowadzić. Mojej mamie np facet sprowadzał starą kurę na rosół, bo na codzień nie miał, nie sprzedałaby się po prostu.
A ja się pochwalę - kurki mam zamrożone:):):) Tatuś mi nazbierał, ja w tym roku na żadne grzybobranie już się nie nadaję, bo co chwilę mam zadyszkę, nawet jak siedzę i nic nie robię:tak: Albo rozmawiam za długo :)

Dobranoc lasencje :):):)

Ostatnia edycja:
Witajcie Babeczki,
Mam nadzieję, że brzuszki dają Wam żyć. U nas dziwna noc. Mała obudziła się dwa razy, co ostatnio zdarzyło sie jakieś 2 miesiące temu.Oby Jej tak nie zostało.Dziś wybieramy się z kumpelą na spacer, ale pogoda niewyraźna. Miało być słońce, a tu gęste chmury. Do poczytania później.

reklama
Witam na kawce :)
U nas na razie przyjemnie - trochę chmur, trochę słońca i rześko. A co potem będzie to zobaczymy.
Ja na dzisiaj nie mam planów, czyli pewnie trochę posiedzę w domu, zaliczę spacerek i zakupy i obiadek trzasnę :)
Miłego dnia życzę wszystkim :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry