reklama

Ciąża po 40

reklama
Kłaczek- strasznie mi przykro:no:

Marzenka- gratuluję wyników badań

Asia- Ninka to CUDO, mam nadzieję, że mój Jasiek też będzie taki słodki!

Ollena- a próbowaliście stawiać młodym bańki? Ja bardzo w to wierzę i stram się leczyć dzieciaki w ten sposób.

Ja byłam dzisiaj na USG z tytułu 30 tygodnia. Młody ma około 1700g! Patan, prawda?
Wszystko generalnie Ok, tylko nie domyka mu się troszkę zastawka w seduszku. pani dr powiedziała, że to nie jest wada i powinna minąć na zasadzie rozwojowej. za 4tyg idę do kontroli.
W którym momencie dzieciaczki obracają się głową w dół??? Mój dzidziol cały czas leży w poprzek??

Malfi ten obrót to może być przed samym porodem.Ja ćwiczyłam na 2 tygodnie przed terminem bo mi mała też się nie chciała długo obrócić co najwyżej poćwicz to kilka minut dziennie:tak:

Ale dziś była piękna pogoda - po lekarzu i wizycie u prababci byliśmy na długim spacerze, po raz kolejny stwierdzam, że praca zajmuje mi zdecydowanie za dużo czasu, który mogłabym lepiej spożytkować...:no:
Diagnoza neurologa - "silny, ale leń" :-D w porównaniu z ostatnią wizytą (grudzień) różnica w rozwoju motorycznym jest zasadnicza, ale nadal jesteśmy trochę do tyłu według pani neurolog... pomijam już to, że Kacper miał w nosie proponowane przez nią zabawki, bardziej interesowała go ona sama, wdzięczył się, prężył i uśmiechał :-D Liczymy, że Kacper jest z tych dzieci co długo, długo nic, a potem naraz siadanie, raczkowanie i wstawanie :-) kolejna wizyta - pod koniec czerwca...
Asiu - Ninka jest prześliczna, nic dziwnego, że oszaleliście na jej punkcie :sorry2: pamiętam jak to było, normalnie jakby Kacper się wczoraj urodził, patrzyłam na niego i byłam w szoku, że już teraz zawsze będzie ;-) w sumie nadal czasem jestem w szoku.
Co do usunięcia suwaka - jak masz otwarte forum na subskrybowanych wątkach to po lewej stronie w połowie masz "edytuj sygnaturę" - wchodzisz, usuwasz stary i wklejasz nowy odliczający wiek córci :-)
Ollena - współczuję, niech te wszystkie choroby pójdą wreszcie od Was precz, bo aż przykro czytać, a wyobrażam sobie co Wy przeżywacie :no:
Zoyka - buciki super :-) ja dziś rozmawiałam z mamą, że niedługo trzeba będzie zdjąć otulacz z wózka na nogi, bo coraz cieplej się robi, to i trzeba Kacprowi jakieś butki kupić, żeby mu stopy nie marzły. I pół godziny temu dostałam smsa, że kupiła :-D ciekawe jakie ...
Azula - fajny miałaś dzień, pracowity :-D

Zrobiłam dziś Krewetki na białym winie polecam wszystkim fankom krewetek, przepis pyszny i bardzo łatwy - ja dodałam jeszcze kapary, bo uwielbiam i podawałam z ryżem :-)

Aaaa... I nie zamierzam nawet słuchać o tym, że zima ma wrócić :-D Ma być wiosna i to jest wersja, której będę się trzymać!

Andzike - krewetki uwielbiam ale z cebulą jeszcze nie jadłam. Przepis zachowam.

Dobrze ze wizyta u neurologa wypadła dobrze. My kurdę od 2 miesięcy nie dojechaliśmy na badanie EEG. Oczywiście od 2 mies MM jedzie zarejestrować Julkę do neurologa na NFZ bo skierowanie mamy.

Zima ma wrocic. Az mi się płakać chce. ma byc za tydzień -17 ! A ja już dzisiaj wyprała zimowy kombinezon i szykuje kurteczkę wiosenną.,

Ja czekam na wiosne bo Mii kurtka zimowa robi sie za mala:(

Zoyka mam jedne malutkie jasny roz z tej serii basic a drugie wiekszy rozmiar zolte z niebieskim obrazkiem (jedne po kuzynki corce, drugie po Patryku). Kapelusiki zobacz na stronie H&M, tego w groszki akurat nie ma, ale jest fioletowy, jakis w kwiatki itd.

Patryka boli ucho.

Andzike mm przed chwila robil krewetki na masle z czosnkiem. Nasmrodzil w calym domu.

Zima ma u Was wrocic ale lagodna i na kilka dni. O -17 nie slyszalam.

Zoyka - ja do tej pory jadłam tylko krewetki na sushi, pierwszy raz smażyłam w domu, naprawdę są świetne według tego przepisu, chociaż kapary zdecydowanie poprawiają smak.
Wizyta u neurologa pod koniec czerwca to pierwszy wolny termin... na NFZ oczywiście:no:

Lalalalalala, nie slucham Was, zima nie wróci, wiosna idzie!
(mam nadzieję, że nikogo nie urażę... ;) )
Zobacz załącznik 543758

Ostatnia edycja:
reklama
Ollena-w końcu stanęło na Maclarenie techno XT-ja wolałam peg perego SI a małż Maclarena-wiec niech mu bedzie, wkładke do niego tez zakupiłam, a buty młodej kupiłam Bartka-ja z tych co buty kupuje te sprawdzone i polecane-wiec na wiosne mam Bartka kupilam z zeszłorocznej kolekcji za 122zł takie za kostke a na lato kupiłam takie profilaktyczne sandałki też za kostke Danielki-jak znajde kabelek to wkleje zdjecia-zakupilam też kurtki ale to na allegro używki ale w super stanie zadowolona jestem.

Aha i dawaj zdjecia tego kapelusika-uwielbiam kropeczki

Andzike-krewetki uwielbiam, przepis wrzucony i wypróbuje, ah wspominam czasy kiedy byłam w Brazylii przez jakis czas i zażerałam sie krewetkami, a co do syncia to Olka własnie z tych leniuchów była w 9 miesiacu usiadła potem za tydzien zaczeła raczkować i wstawać na nogi a teraz ucieka mi w sklepie:wściekła/y:;-)
Zoyka-co Ty gadasz -17:szok:, jade do rodzicow biore tylko spacerowke parasolke i spodni od kombinezomu nie chcialam brac-ale wobec tego wezme, buciki dla Julki sliczne

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry