reklama

Ciąża po 40

Majuska - masz całkowitą rację, Kacper faktycznie bardziej był zainteresowany "posagiem" Felicji niż nią samą :-D zauważyłam, że woli starsze dzieci, mama poznała inną sąsiadkę, która opiekuje się chłopcem młodszym od Kacpra o miesiąc i przyjeżdża ze swoim dwulatkiem - Kacper zupełnie nie potrafi się bawić z tym młodszym, za to za starszym biega z zabawkami i robi to co on :-D
Dobra, już nie histeryzuje wyjazdowo. No może trochę... W co ja mam się ubrać na kolację??? :szok::-D:szok:

Proszkom ufać nie można, jak będę chciała zajść w drugą ciążę to też je zacznę brać :-D Nawiasem mówiąc Paweł od połowy października będzie w domu tylko na weekendy (od poniedziałku do piątku przez 3 tygodnie będzie robił ogród w jakimś wielkim parku logistycznym Gliwicach). Jak ostatnio pracował w ten sposób, to w któryś szalony weekend zaszłam w ciążę - antykoncepcyjne działanie tabletek nie miało szans po tygodniowej rozłące:-D

Paćka i spinecki boskie :-D Lowelek też :-D

azula - pokaż ten przepis na masło koło nas na osiedlu rośnie orzech, mama wraca z każdego spaceru z torbą orzechów :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć,

Dzisiaj miałyśmy sesję nr 3. Ale to juz nudne i było zmęczenie materiału. Julka absolutnie nie chciała pozować. latała , rozwalała i piszczała. Dzisiaj była piękna pelerynka jakby z futerka w kuleczki i do tego cudny czapko-beret. Wyglądała jak arystokratka, ale nie jestem pewna czy Pani Agnieszka uchwyciła jakieś dobre ujęcia z rozrabiającej Julki. Ostatecznie w sesji pomagała kotka Lola. Wymyśliłam żeby ja zawołać z podwórka bo tylko ta kotka była w stanie na chwilę zatrzymać biegająca Julkę. Kotkę wkładałyśmy do kosza z przykrywą i Julka otwierała denko a kotka wyskakiwała i była mega radocha. No zobaczymy jak wyjdzie.

Flo - różowy blond jest super. To platynowy blond z odcieniem różowego.

Majuska
- do twarzy Patrycji ze spineczkami :)

Andzike
- fajny Kacper się juz robi i zazdraszczam, ze macie znajomych z dziećmi i może z nimi obcować :)

Andzike przepis Masło z orzechów włoskich /ok. 0,5 kg, duży słoik/:

• ok. 500 g obranych orzechów włoskich
  • 2-3 łyżki oleju (roślinnego, a najlepiej tłoczonego na zimno; byle nie oliwy z oliwek)
  • 2 łyżki miodu
  • 3-4 szczypty soli
Orzechy wyłożyć na blasze do pieczenia i prażyć przez około 10 minut (ja prażyłam w 120 stopniach, jednak ważne jest tylko to, by temperatura była niższa niż 160) - należy podglądać orzechy, by się nie zrumieniły; wystarczy, że brązowa skórka zacznie widocznie odstawać.
Po tym czasie orzechy krótko ostudzić i partiami przekładać do dużego ręcznika lub czystej ściereczki. Zawinąć szczelnie i dokładnie wygnieść (kręcić, miętosić :)) tak, aby po rozwinięciu znaczna część brązowej skórki odpadła od orzechów. Oczyścić tak wszystkie, a następnie przebrać z łupinek i wrzucić do dużej miski. Zblendować na gładką masę, dodać olej, miód i sól (wg proporcji, jednak polecam próbować co jakiś czas, bo Wam może pasować inna kombinacja soli i miodu).

Przełożyć do słoika i... spróbować powstrzymać się, by nie zjeść całości od razu :). Szczególnie, gdy upiecze się świeży chlebek...
Majuska jak Patrycja nosi spinki.Amelka je zdejmuje za sekunde

witajcie

Andzike - jedź między ludzi, raz na jakiś czas to nawet zdrowe dla psychiki,

Majuska - u nas były takie same rzeczy dla dzieci, ale tydzień temu, koleżanka tez kupiła dla córeczki, Patrysia z Żabą.... super duet (w dodatku ze spineczkami i na rowerku).

Mój monsz jakieś 3 tyg. temu wyciagnał ze strychu rowerek po Alince w celu przemalowania go - jest różowo-fioletowy, a ma być niebiesko-fioletowy, elementy z "kujewami" jak to mówiła Alinka na królewny juz zostały odklejone.
Ciekawe kiedy synuś doczeka się tego rowerka.

Zoyka - wiesz wszystko ładnie pięknie, ale dziecku szybko się nudzi modeling. Może jeszcze ostatecznie Julka nie zdecydowała się na kariere modelki.

Ollena - przeważnie w budynkach wielorodzinnych (apartamentowcach) jest zakaz trzymania zwierząt. U nas jest może ze 2 takie domy i tam nie wolno posiadać zwierzaczka. Po prostu nowy właściciel będzie egzekwował wykonywanie tego rozporządzenia.

Flo to dobre pytanie. W sumie też powinnam kupić rękawiczki ale się jeszcze nie orientowałąm. W tamtym roku Julka miała z jednym palcem na sznurku.

Olena - i jak smakowala zupa ? Wygląda smakowicie ale smak curry ?

Azula - kurczę , takie masło musi smakować super i no i to bomba zdrowie w sumie jest. Jeśli na oleju rzepakowym, z miodem - samo zdrowie.

Andzike
tez jestem zdania,ze na jedną noc spokojnie jedź. Ale musisz sobie obiecać ze nie będziesz wisiała an telefonie i pytała jak Kacper.

Mam nadzieję ze JUlka modelką w dorosłości nie będzie. To trudne robić sesje pozowane z takim małym dzieckiem które ma w nosie ustawki i pozy.

a Ubranka, cóż. Wyboru nie miałyśmy bo firma Krasnal robi tylko do chrztu.

katrina ja jestem ciekawa tylko jak to sprawdza? jest mnostwo psow, niektorzy maja po 3... beda chodzic po domach i sprawdzac kto ma psy?

Zoyka zupa przepyszna! nie spodziewalam sie takiego efektu a Mia tak wsuwala, ze jestem pewna, ze bede ja robic :-)

Azula Patrycja nosi spinki tak do 5 minut:sorry2:..te co są na fotkach zaginęły już w akcji dziś w żłobie:sorry2:...mam jeszcze kilka:-D

Odnośnie orzechów... dzis sie dowiedziałam, że jak jest przymrozek to w pierwszej kolejności orzech gubi większośc liści i faktycznie, ide do GSu na zakupki, a tam gdzie orzechy rosna przy drodze, liści po pas..no bo przeciez dzisiaj u nas było rano -5 stopni:sorry2:
Misia jak tam wypadzik w Bieszczady?..ponoć wczoraj śnieg tam padał:-p

Zoyka, ja widze po ubiorach Julki, że u Was jeszcze całkiem ciepło, u nas kurde regularna zima:no:

Azula prycisnije jednocześnie klawisz Alt i Shift, albo Ctrl i Shift, a jak to ci nie zadziała, to kup nową;-)

reklama
Majuska u nas w dzień tak ze 12 stopni tylko wiatr mocny. Rano jest ze 2 stopnie , potem 12-14 i od 18 znowu zimno.

Julka spinek nie lubi dlatego stosuję motylki :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry