reklama

Ciąża po 40

Co do świąt wielkiej Nocy to u nas nigdy nikt nie "szalał" to wiosna więc sałatka,żurek ,jakieś ciasto jajka,biała kiełbasa (najlepiej robiona w domu) szynka ,a obiad to i tak się robi czy święta czy nie.Wiosną nie ma się takiego "wilczego" apetytu jak zimą .
Flo u Ciebie to na co dzień jakieś wymyślne jedzenie typu bataty ,kaszki orkiszowe więc zrób na święta zwykłe smażone kartofelki ,a poczujesz ,że to święta ;-)bo zjesz coś czego nie ma na co dzień .
Ja do świąt podchodzę raczej duchowo ,a jeść i tak trzeba więc tradycyjnych kilka potraw robię ale nie wymyślam aby zbyt dużo i zbyt wymyślnie .Kiedyś już się tzw zdrowego rozsądku w tej kwestii nauczyłam .

reklama
Hej,
MIa wstala o 6, Patryk o 5.30...koszmar... juz widze jak cale lato w slonecznie poranki bedzie wstawala o 5, zabije sie.. Patryk bezproblemowy, wstaje i sie sam soba zajmuje ale z tym gnidulcem trzeba wstac.

Flo od czego te wymioty, podejrzewasz cos?

Azula no wiesz, biorac pod uwage pogode na swieta to apetyt bedzie taki sam jak w BN..

Katrina no urodziny dzieci to sie w Europie obchodzi ale doroslych to juz mniej ;) imieniny bardziej.

Moi kupuje Chevroleta choc nie sa do konca przekonani... no i z manualna skrzynia wiec cofaja w sie w rozwoju i zalamani z tego powodu :( ja tez..bede w czarnej D jesli chodzi o jazde.

Kawa... oczywiscie goraca, slodka i jak dla mnie z mlekiem:-D
Flo wspolczuje Maksiowi i Tobie pawia egzorcysty, chyba jedyna korzysc to skrocona grzywka.
Swoja droga nie rozumiem tej niecheci do mycia glowy, bo co slysze to wszystkie macie z tym problem. Wanda nadstawia lepetynke a potem kladzie sie na plecach i spokojnie zmywam szampon. Radosci przy tym co niemiara a podcinanie grzywki to czynnosc wypatrywana kazdego dnia :-D
Ollena w krajach europejskich obchodzi sie urodziny a nie imieniny, to polski zwyczaj zwiazany z czcia swietych patronow. Jako, ze Europa nie jest ultrakatolicka swietuje dzien narodzin szczegolnie:-D z glebokim pominieciem imienin :)))
Katrina opedzluj wszystko szybko i zuzyj jak najmniej sil by potem swietowac bez zadyszki :-D

Co do imienin ja chcąc nie chcąc własne obchodzę bo mam w dniu urodzin.Mój dziadziuś mówił,że urodziny to nawet świnia ma ,a imię nie każdy .On obchodził imieniny .Ja jako ,że bardziej w śląsk wrosłam obchodzę urodziny.
Anka w sumie kiedyś cała Europa była katolicka ,a zwyczaj imienin jest jakoś bardzo polski:confused2:i nie mam pojęcia skąd taki zwyczaj? ale wydaje mi się jakiś bardzo stary jeszcze zapewne z czasów pogańskich tak jak i jajko malowane tzw wielkanocne ponoć tez z czasów przedchrześcijańskich obyczaj malowania jaj.
I nie wiem ale nie bardzo lubię imieniny bo np imieniny Marii to w sumie co miesiąc Beat tez kilka razy w roku ,Wiktorów ,Janów itp itd może jakby były raz w roku ,a tak to skąd niby wiedzieć kto i kiedy?.

Hello :-)
Mamuska mi się pochorowała w weekend i jestem dziś z Kacprem w domu - matko, jak mi tego brakowało! :-D Nawet wstanie o 6 nie popsuło mi humoru, delektuję się każdą chwilą z synkiem:tak:
Poza tym przed chwilą dostałam maila, że HR zgodziły się na uruchomienie pilota projektu, o którym Wam wcześniej pisałam - to mały krok dla ludzkości, ale całkiem spory dla mnie...
Weekend przemiły, aczkolwiek chciałam w sobotę przyoszczędzić i zamiast iść do fryzjera, mama położyła mi farbę... kolor wyszedł rudo-żółty:no: zastosowałam fioletowy szampon, żeby wyciągnął żółć, efekt był taki, że końcówki zafarbowało mi na fioletowo i musiałam obciąć z 5cm... na chwilę obecną ma kolor włosów lalki barbie - Ollena, z tego co pamiętam, to miałaś podobny problem - jak sobie poradziłaś?
W sobotę trochę poimprezowaliśmy, najpierw byliśmy z Kacprem u znajomych na urodzinach w knajpie, potem odstawiliśmy synka mamie i pojechaliśmy sami do drugich znajomych się alkoholizować troszkę:-D za to wczoraj spędziliśmy cały dzień na wsi, Kacper nie chcial spać, biegał za kotami, padł dopiero w drodze powrotnej.
Fascynacja kotami nadal trwa :-D
Zobacz załącznik 619820
Flo - współczuję egzorcysty, musiał się Maksio wystraszyć:sorry: słuchajcie, czy ten 11 maj "u misi" jest aktualny? Bo bardzo chciałabym się z Wami spotkać! :tak:
ania, majuska - cudne te Wasze dziewczyny!

Mam nadzieję, że uda mi się regularniej zaglądać, bo widzę, że mnie sporo omija.... :sorry:

Co do imienin ja chcąc nie chcąc własne obchodzę bo mam w dniu urodzin.Mój dziadziuś mówił,że urodziny to nawet świnia ma ,a imię nie każdy .On obchodził imieniny .Ja jako ,że bardziej w śląsk wrosłam obchodzę urodziny.
Anka w sumie kiedyś cała Europa była katolicka ,a zwyczaj imienin jest jakoś bardzo polski:confused2:i nie mam pojęcia skąd taki zwyczaj? ale wydaje mi się jakiś bardzo stary jeszcze zapewne z czasów pogańskich tak jak i jajko malowane tzw wielkanocne ponoć tez z czasów przedchrześcijańskich obyczaj malowania jaj.
I nie wiem ale nie bardzo lubię imieniny bo np imieniny Marii to w sumie co miesiąc Beat tez kilka razy w roku ,Wiktorów ,Janów itp itd może jakby były raz w roku ,a tak to skąd niby wiedzieć kto i kiedy?.

Paulini we Wrocławiu

Dzień dobry, z kawą rzecz jasna.

Umyłam podłogi na dole, wrzuciłam pranie i zaglądam do Was.
Maksio wstał jak skowronek, w dodatku bardzo przyzwoity skowronek, bo o 8.30. Nie mogłam uwierzyć w to co widzę na budziku i myślałam, że mi się wzrok psuje :-). Myślę, że ten paw wczoraj to z nadmiaru szczęścia, Maksowi chciało się pić, wyżłopał dużo wody, potem mleko, potem zjadł kawałek jabłka, a potem rzucił się na kaszkę , no i w efekcie łapczywego pożerania kaszka wyjechała. Egzorcysta był jednorazowy, gorączki nie ma, apetyt jest, zachowanie normalne, kupa prawidłowa.
Andzike - tak, ja też chcę Was zobaczyć, koniecznie! Kacperek się zmienia na pyszczku, taki chłopczyk się z niego zrobił, wyraźnie wyrasta z niemowlęctwa.
Fajnie, że coś się ruszyło w sprawie Twojego projektu. A co to są te HR?
A włosy rzecz nabyta, w najgorszym wypadku odrosną.
Tak wyglądasz teraz?
http://www.swiat-zabawek.pl/galerie/b/barbie-studio-fryzjerski_19934.jpg

Reszta później, muszę lecieć bo Maks nazbierał ślimaków w ogrodzie i koniecznie chce mi je pokazać...

Flo, raczej wyglądam jak to coś :-D:confused2:
http://1.bp.blogspot.com/-Rk8pcueKB...U-8/s640/Katrina+von+Busch+1979+Reroot+01.jpg
HR to Human Resources czyli szumna nazwa korpo-kadr - niestety bez ich współpracy nie było szans na powodzenie projektu, bo wprowadzenie go wymaga zmian w porozumieniach o pracę i ogólnie w regulaminie pracy.
Dobrze, że z Maksiem już ok, czekam aż Kacper się obudzi i chyba pójdziemy na jakiś spacer, chociaż coś siąpi za oknem :no:

JA obchodze urodziny jako, ze wydaje mi sie mloda jestem i zostalo mi to z dziecinstwa/nastolectwa itd. Imieniny nawet nie wiem kiedy mam, moj Mars mowi, ze imieniny to obchodza dziadki, mamy jeszcze czas;-)
No wiec za miesiac i 3 dni z Mia swietujemy :-)))

Andzike potraktowalam je szamponem fioletowym wlasnie, a tym ze masz troche fioletu to sie nie przejmuj bo na drugi dzien to juz schodzi. Farbuje teraz Casting Loreal takim najjasniejszym blondem, a'la platyna i podobno mam super kolor, takze polecam. No i srebrnym szamponem myje co kilka dni:)

Ostatnia edycja:
reklama
U nas zimno i co chwila powiewa i popaduje.A co do różnych zwyczajów to kościół katolicki raczej starał się większość powiązać z religijnością bo nie wszystko udało się "wyplenić" dlatego jest śmigus dyngus ,opłatek,choinka wbrew pozorom od dawien dawna wieszana pod sufitem w okresie przełomu grudnia i stycznia (inaczej ustawiana przyszła z Niemiec) dopiero około 100 lat temu ,a w PL wieszana znana od pradawnych czasów No i imieniny jednak bardzo polskie mimo,że w Europie kilka państw było mocno katolickie do niedawna ,a zwyczaj świętowania dnia imienia jakoś polski ,a nie ogólno katolicki ,a teorię zawsze da się dopasować dlatego Anka D wkleiła fajny artykuł dlaczego są imieniny ,choć według mnie istniały na długo przed chrześcijaństwem no i jeszcze jedno się nasuwa kraje protestanckie trzymające się tzw"pisma" obchodzić by nie powinny, ale i w Bibli jest mowa o jubileuszach może stąd z kolei świętowanie urodzin ,choć nie bo wiadomo ,że świętował już faraon .No cóż ale sama nazwa kościoła mówi o tym ,że to kościół powszechny może dlatego tak wszystko poprzemieniał z pogańskiego na swojskie .I mi to obojętne świętuje w zasadzie urodziny Amelki bo moje akurat w środku lata wypadają wtedy gdy wszyscy są na wakacjach i jako pretekst do wypicia to każdy dobry czy to imieniny czy urodziny czy 1 dzień wiosny jak to jeszcze w polskim zwyczaju pokutuje

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry