reklama

Ciąża po 40

reklama
Misia ja mam zelik i cmile , wczoraj dałam czopka przeciwbolowego na noc zebole juz sa ale mysle ze dalej beda szły na górze teraz bo widze co sie dzieje z nia jak by chciala wydrapac te dziasełka do tego doszedł katarek ale to czesto sie zdaza przy zabkowaniu i rozwolnienie , no i oczywiscie problemy ze spaniem , ale dlaczego w nocy bo w dzien juz spi 3 godzine , odsypia nocne wojaze
Mnie cos nie ciagnie ostatnio do komputer , po pierwsze zajmuje sie mała zwłaszcza teraz jak jest taka rozdrazniona , a jak ona spi to wole poczytac mam mase fajnej lektury , po za tym córki siedza czesto przed komputerem to nie przeszkadzam im jak cos tam robia
Starsza nie pracuje dalej idzie sie edukowac , młodsza jeszcze pół roku jej zostalo nauki i ma juz plany wyjazdu za granice ,
Ja jestem praktycznie sama z mala Misiek na delegacji w Warszawie , wpada do domu raz na 3 tygodnie na jeden dzien dokladnie półtora i zas go nie ma , czasem mam okropnego dola ale cóz takie jest zycie trzeba sie cieszyc ze ma taka prace , jak by jej nie miał wogóle tak jak mielismy wczesniej to dopiero bsmy bidowali
Zoyka ja tez poszłam na badania tylko bo bardzo spuchłam to było w lipcu i upaly , tez mialam cukrzyce i nadcisnienie , wszystko sie skumulowało jak to w tym wieku ciaza , ale wieczorem odeszły mi wody i rano urodzilam to takie chyba dzialanie na widok szpitala , chcialam jak najszybciej z niego wyjsc , a ty nie mysl o jakis głupotach ze cos chce sie pozbyc lekarz widocznie tak ma byc i juz i zabieraj sie w koncu rodzic tydzien do terminu to pestka ja tez urodzilam tydzien wczesniej i jest git

Rewelacyjny tygrysek :)!!!!

Ja tez sporo nakupowalam przez ebay i cale szczescie ze nie nowe, bo moja w 4 miesiace przeszla przez 3 rozmiary (56,62 i 68) i jedziemy teraz na 74. Ja to wstyd sie przyznac chyba jej nic nowego do ubrania nie kupilam jeszcze, wszystko co miala nowe to z prezentow. Kupilam jej za to sporo na 80 na wyprzedazach.

A rozmiarowki rzeczywiscie trzeba sobie posprawdzac, no i kazde dziecko jest inaczej zbudowane - u mojej niektore bluzeczki z Mothercare i Nexta na 6-9 miesiecy maja za ciasne rekawki, a w spodnie takie nie na gumke to ja jej zadne nie wcisne... Podobnie zreszta z pieluchami, my nosimy 4+ bo lepiej leza niz te w ktore powinna sie wpiac.

zoyka ja mialam masaz szyjki i u mnie az tak zle nie bylo jak u dziewczyn, a po powrocie do domu czop i odszedl wiec bylo warto :-)

Dzięki za słowa otuchy. Jak mus , to mus. Jarek już gada ze we wtorek mnie i odwozi a we środę przywozi z Julka.Optymista! A teraz poleciał do sklepu po składniki na karpatkę i mnie ubłagał żebym mu zrobiła. :)

Kłaczku
Tygrysek rządzi :-D
Zoyka ja w chwili porodu miałam 45 lat :-D i ta cesarka była "planowana" ... tzn. na ostaniej wizycie mój gin. rzekł że gdy faktycznie zacznie się akcja porodowa i na cc będzie za późno to znieczulenie i jedziemy :-)
Marzenko mam cały stos ksiażek ale jakoś nie mam siły na czytanie i też mam doła :-D nie lubie durnych spacerów ale siedzenie w domu mnie dobija :-D W ogóle ma znajoma mnie pyta: co jest że te kobiety tak na te spacery, bo przecież dziecko można na balkon a nie deszcze, śnieżyce a te matki latają z tymi wózkami :-D to jej wytłumaczyłam delikatnie że siedzenie w domu zabija umysł i ciało - najbardziej jej trafił do przekonania argument: ze godzina spaceru to 369 kcal :-D
Młody sam się buja w bujaku i sam sobie odpina smoka :eek: czekamy aż się zacznie sam wypinac z bujaka bo juz dobrze kombinuje :szok:
Cytrynko ja mam różne źródła pochodzenia ubranek i uwielbiam wyprzedaże. Ale jak coś powie do mnie KUP MNIE to nie ma siły. U nas jest inny problem - wszystko jest za szerokie, muszę rozejrzeć się za jakimiś paskami do spodni bo mu spadają z chydego tyłka.

Zoyka w ramach łakomstwa podziel się ciastem:))) u mnie dziś tylko budyń żeby nakarmić malutką jej ulubionym słodkim daniem. Jak raz dziennie czegoś słodkiego nie wmłocę to chodzę nieżywa i ssie mnie totalnie:)) Za to okazało się, że przez 7 tygodni przytyłam tylko 3,5 kg więc nawet słodkości nie mają wielkiego wpływu na przyrosty nienaturalne oponek :-D
Marzenko zaglądaj częściej do nas, wyciągnięmy Cię z doła szybciutko:)) podziel czas na książki i na staruszki ciotki z BB:))
Póki co tak jak Cytrynka nie kupuję na oślep i z szaleństwem nowych rzeczy, bo po pierwsze nie wiem jak duża urodzi się żmijka a po drugie wiem, że szybko z tego wyrośnie i lepiej zaszaleć na lato ze ślicznymi sukienkami, w których będzie księżniczką :-D Za to odnośnie kubusiów to mam skarpetki wielkości mojego małego palca w kubusie puchatki i one mnie rozczulają :))) Gdzieś schowałam aparat i nie mogę Wam wkleić zdjęcia, ale skarpetusie są po prostu boskie :))) Przedwczoraj przyszła paczka z wyparzaczem do butelek Avent i jestem super zadowolona, bo nastawiłam się na tę firmę i kolekcja butelek już stoi w szafce i czeka na właścicielkę.

misia - kiedyś zawsze chciałam cc. Teraz jak już jestem w ciąży chce sn. Tak sobie myślę o tym cc, że dla dziecka to szok. Lezy sobie w spokoju i ciemności, coś tam słyszy z oddali, , bawi się pępowiną, kopie a nagle jasność , światło , ludzie i wydzierają je z jego bezpiecznego świata. Nie ma to wypływu potem na dziecka układ nerwowy ? Czytałam ze dzieci po cc częściej maja adhd.

Nosi mnie. Właśnie porządkuję szuflady i szafki w kuchni a potem biorę się za komody w korytarzu.
Aniu - chętnie oddam Ci swoja część, ale to jutro. Teraz piecze się ciasto, musi wystygnąć a dopiero krem.

u nas pada deszcz. Prawdziwy deszcz. Wiosna ?

reklama
U nas snieg topnieje, pada deszcz chociaż zaczyna lekko mrozić na noc... Jutro znowu na plusie.... "wiosna panie sierżancie" :-D
Czekam na ciasto.... pychota i w ogóle zdobyłam przepis na shreka. Pewnie zrobię za kilka dni
Zoyka ja miałam i cc i sn. Dziś wybieram sn z racji cięzkiego zbierania się po cięciu chociaż to wygoda bo nie czuje się bólu. Jednak jesli będzie taka mozliwość to nie zdecyduję się na cesarkę...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry