reklama

Ciąża po 40

Cześć dziewczyny,
Ech, bez moczenia się w wannie to ja nie wiem, co by ze mną było. Niestety, chwilowo odpadają kąpiele w pianie, bo skóra mi się zrobiła grymaśna i po normalnych płynach do kąpieli wszystko mnie swędzi.
O dziwo - chlor mi nie szkodzi, więc na basen chodzimy.
Joga ratuje mój kręgosłup przed całkowitym rozpadem, no i mam satysfakcję - ostatnio byłam zastępczo na zwykłej grupie, nie dla ciężarówek, i okazuje się że nawet z tym brzuszyskiem jestem bardziej rozciągnięta niż co poniektóre osoby znacznie młodsze i bez "wsadu".
Azula - suczynki słodkie.
Jadę zaraz po dostawę mięcha dla moich psów i może przy okazji znajdę sobie wreszcie jakieś buty ślubne, w końcu "trza być w butach na weselu"...

reklama
Witam przed południowo.Sunie słodkie one to wiedzą i wykorzystują:-)Dziś ma mnie odwiedzić siostra idę za tym po jakąś ciasteczkową przekąskę(swoją drogą nie wiem czy potrzeba bo ona świetnie piecze i przeważnie zawsze jakiś swój wypiek przywiezie)To lecę do sklepiku.

Czy Wy tez tak macie ... wyszłam po sery do kobitki i kupić żołądki bo zachciało mi się gęsich pipek a przytargałam 4 wielkie siaty, plecak i bukiet żółtych tulipanów ... :baffled: zadzwoniłam domofonem żeby m. zszedł na dół ... ech jeszcze opieprz dostałam :baffled: któraś powie czemu ?

Misia czasami tak mam, ale dostaję opieprz za to że nie wołam do samochodu żeby Robert wyjął zakupy bo mam nie nosić ciężkich siatek... i to nie tylko w ciązy ale ogólnie on jest od noszenia ciężarów. Za każdym razem gdy wychodze to pada pytanie: dasz sobie radę? Czasami mnie ten mój chłop wkurza, ale jednak dba... prawie ideał, chociaż "prawie" robi wielką różnicę :-D

Misia, czemu narobilas wariackich zakupow, czy czemu opieprz? M sie nie zna - zolte tulipany sa sliczne.

Czytam ja Was i oczom nie wierze... Znaczy sie jak 6 tygodni pologu to 0 sexcesow?? No, to czemuscie wczesniej nie gadaly, nie urzadzalibysmy sobie bzykanka jak tylko warsztat przestal przeciekac! Kurcze... No, ja wiem ze jeszcze bylo wszystko w lesie, a juz cykl w szczegolnosci, ale "imprezka ogolnie udana" i jakos nie czuje sie zgwalcona poloznica.

U nas przechlapane. Maly troche porzyguje, co jest naturalne skoro sie nalyka wydzieliny z drog oddechowych. Wczoraj mnie urzadzil na perlowo - przebralam go w pizamke, sie tez, byl swiezo po karmieniu wiec wzielam jeszcze do pionu zeby wybekal co mu tam ewentualnie moglo na zoladku zawadzac i tak sobie siedze z dziadem na rekach na lozku, a on popatrzyl takim biednym wzrokiem i pooooszlooo... jego pizama, moja pizama, posciel.. kurde, w cycki mi narzygal tez, dobrze ze nie we wlosy. Lekko zaplakal, poprawil drugim pawiem, ja go wycieram a on usmiech. No, ulzylo chlopu, tylko czemu moim kosztem? Do przebrania my oboje i lozko. Martwi mnie ze nie goraczkuje w ogole. Temperaturka grzecznie sie trzyma w ksiazkowej normie. Czyli albo organizm nie walczy z wirusem, albo to nie jest wirus tylko podloze alergiczne, na co by z reszta mogla wskazywac spastyczna reakcja oskrzeli. Cholera, glupia juz jestem, a najgorsze ze nie mam zaufania do angielskich lekarzy.

No te 6 tygodni to dla bezpieczeństwa.Tam jest rana która powinna się 100%zagoić.Jak nic się nie stało to super ale znam kobitkę co z krwotokiem na ginekologii wylądowała i też jej się wydawało że już można.No ale jak u Ciebie OK to się nie martw

Wychodze z zalozenia, ze jak juz nie przecieka to sie pogoilo.;-) I mysle ze ten czas gojenia to indywidualna kwestia tak jak dlugosc @ czy powrotu do normalnego cyklu po porodzie.

Witajcie kochane

u nas wczoraj niunia goraczkowała ratowalismy sie czopkami w nocy cala ja musiałam przebierac tak sie spocila od 4 do 7 rano nie spała , kiedy te zeby dadza jej spokoj , bidulka moja kochana tak sie meczy

kłaczku matko kochana jak ja ci wspolczuje i Karolkowi chorubska , nie moge zrozumiec jednego , dlaczego nie zostawia dziecka w szpitalu , u nas jak dziecko sie rozchoruje do 3 miesiaca to nie ma bata zostaje w szpitalu i tam je lecza , nie daja zdnych leków do domu tylko wszystko sie w szpitalu odbywa , a z tego co piszesz to Karolek jest bardzo chory ja bym chyba tam nie wytrzymała pod tym wzgledem i nie odpusciła bym musieli by mi dziecko leczyc
Azula ja biore te same tabletki , sa stare ale jedne z refundowanych i nie drogie , tez je po porodzie znowu zaczełam brac , chociaz lekarka mi jakies inne przepisała ale czułam sie fatalnie jak bym dziennie miała kaca i mdłosci okropne , Rigevidon tez mi pasuje
Misia a za co ten opieprz dostałas???
Reszte mamusiek witam cieplutko

reklama
Dziewczynki zaczyna się zabawa, dawno nie było wątku na którym możemy się powyżywać :-D Goście po porodzie są wręcz super jak na nasze złosliwe poczucie humoru :)))

Wandzia szaleje, nie mogę doczekać się środy i USG z KTG... wreszcie po długim okresie oczekiwania zobaczę swoją żmijkę i znowu mam obawy czy aby lekarka się nie pomyliła i na pewno to będzię panienka :-D chociaż moja matka twierdzi, że brzuszek pokazuje dziewczynkę a ona nigdy sie nie pomyliła w tej kwestii.
Robert dziś mnie załatwił na maxa... zdecydowaliśmy się na zakup łóżeczka turystycznego i pokazywałam mu różne modele. Ustaliłam sobie z góry co łóżeczko powinno zawierać w zestawie i takie oglądał ze mną. Zgadnijcie jakie wybrał? RÓŻOWE!!! "dla mojej maleńkiej księżniczki musi być różowe":szok:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry