Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Ja też miałam atak kolki nerkowej jak leżakowałam po amnio. Moja lekarka zleciła tylko no spa forte doraźnie i to jak najmniej i Apap. Dużo pić 2-3 litry wody , często, w małych ilościach i dużo spacerować przy tym. W niektórych sklepach, u mnie w Groszku, jest woda lecznicza Jan i Zuber. Pilam po szklance przed posiłkami, działa, polecam. Do tego robię sobie napój z natki pietruszki, pokrzywa. Na razie mam spokój. Antybiotyk i Firagin dopiero w przypadku gorączki lub zmian w moczu. Spróbuj, u mnie puściło po trzech dniachJa dzisiaj byłam na USG. 12 tydzień. Wszystko z dzidzią dobrze :-) ale doktor wypatrzył dość dużą torbiel w pępowinie... Póki co trzeba obserwować, może się wchłonie... Oby... Dodatkowo męczy mnie znowu kółka nerkową już drugi taki atak. Doktor zaproponował Monural. Antybiotyk, choć różnie o nim piszą, że niby się nie powinno. Konsowałam się też telefonicznie z inną lekarką to ona z kolei przepisała Furagine i urosept. W ulotce jak byk pisze że Furagina zakazana w pierwszym trymestrze. Już nie wiem co mam brać :-)
Termin mi dzisiaj się pokazał na USG 7 kwietnia :-) już będę po 42 urodzinach![]()
Ja po pierwszej ciazy, poronionej , probowalam w sumie od razu ale i tak udalo sie po 3 miesiacach.Hej kobietki.ja dziś dostałam @po tym poronieniu. Psychicznie tez się ogarnęłam. Przy tamtej wizycie nieszczęsnej lekarz powiedział że jak mam parcie to za 3 miesiące mogę jeszcze próbować. Też jestem rocznik 79.dziś śniło mi się że karmię piersią. Boże jakie to było cudowne uczucie .może faktycznie jeszcze się nie poddam .Tylko te 3 miesiące to w naszych rocznikach to wieczność. Poronienie było gdzies w 7 tc.bez szpitala.jak myślicie czy spróbować trochę wcześniej..?macie jakieś doświadczenie?
ja miałam to samo.... ryzyko trisomii 13 1:25 tak więc tragedia. USG bardzo dobre przezierność dobra tylko tętno maluszka za wysokie bo 175. Nastresowalam się bardzo ale w dalszych badaniach USG nie było żadnych przejawow trisomii....a już w środę przekonam się na własne oczy bo wtedy mam termin CC.USG jest najważniejsze, z krwi też mialam fatalne, na szczęście okazało się że dziecko zdrowe. Nasz wiek też zawyża te ryzyka a to tylko statystyka, bądź dobrej myśli![]()
Pora odpocząć kochana
Hej kobietki.ja dziś dostałam @po tym poronieniu. Psychicznie tez się ogarnęłam. Przy tamtej wizycie nieszczęsnej lekarz powiedział że jak mam parcie to za 3 miesiące mogę jeszcze próbować. Też jestem rocznik 79.dziś śniło mi się że karmię piersią. Boże jakie to było cudowne uczucie .może faktycznie jeszcze się nie poddam .Tylko te 3 miesiące to w naszych rocznikach to wieczność. Poronienie było gdzies w 7 tc.bez szpitala.jak myślicie czy spróbować trochę wcześniej..?macie jakieś doświadczenie?

Ja też od razu się starałam po poronieniu, bo ginekolog powiedziała, że jedt wszystko ok, ale zaszlam w ciążę w 4 cyklu.Ja po pierwszej ciazy, poronionej , probowalam w sumie od razu ale i tak udalo sie po 3 miesiacach.