• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam kobietki,

sylwia zapalam światełko dla Twojego Aniołka
[*] i bardzo współczuję.. do badania histopatologicznego pobierane są - przepraszam za określenie ale to termin medyczny - wyskrobiny z jamy macicy czyli najczęściej tylko elementy lub resztki łożyska i jaja płodowego. Nie stwierdzono płodu w materiale badanym ale to nie znaczy, że go nie było, to czy był czy nie nie jest przedmiotem badania tylko to czy był zaśniad groniasty czy nie. W badaniu histopatologicznym nie chodzi o poznanie przyczyn poronienia tylko czy są patologiczne komórki "rakowe" bo po zaśniadzie trzeba poddać się leczeniu i nie można starać się o dzieci ok rok. Żeby zbadali pod kątem genetycznym płód czy miał wady i czy to było przyczyną poronienia musiałabyś oddać go do badań genetycznych za które zapłaciłabyś ok 1000 zł. Nikt tego nie robi w naszych szpitalach na NFZ. Przepraszam, ze tak przydługawo i medycznie ale chciałabym żebyś zrozumiała o co chodzi z tym badaniem i nie szukała tam wyjaśnienia przyczyn poronienia bo go tam nie ma. Pytanie tylko co z Twoim oczyszczeniem po łyżeczkowaniu, czy gin coś Ci powiedział, czy krwawisz jeszcze, czy dał Ci jakieś zalecenia? Do 2 tygodni po zabiegu możliwe jest krwawienie, niekiedy trwają 3 ale rzadko, jeśli gin stwierdził płynną treść i niczego nie zalecał to znaczy, że jeszcze oczekuje na oczyszczenie macicy, ból jest spowodowany właśnie kurczeniem macicy w celu oczyszczenia. Kontroluj czy nie masz gorączki, temperatura ok 38 stopni i nagłe pogorszenie samopoczucia to wskazanie do szpitala i powtórnego łyżeczkowania gdyż najprawdopodobniej nie oczyszczono jamy macicy w sposób prawidłowy. Daj znać jak to u Ciebie wygląda.

Ostatnia edycja:
och lenka jak ja bym wmucila te czeresnie ojjjjjjjjjj:szok: tylko bym siedziala pod tym drzewem,albo na i zrywala i do papy:-D u nas sa na rynku...po 14zł:szok: kobietka najnizsza krajowa lepsza niz nic w dobie takiego bezrobocia.

Karola u mnie najtansze (nie wiem jakiego pochodzenia...) sa po 6 euro za kilogram, a truskawki sa 3... poza sezonem (truskawki) 6 ale w obu przypadkach ich smak nie przypomina naszych... slodziakow, wiec czereni tez nie kupuje :-(

butterfly znajdziesz cos wkrotce &&&&&&&&&&

Oby,oby :wściekła/y: bo to się w głowie nie mieści co z tą pracą :sorry::crazy:

ostatnio mnie nie chcieli bo jestem za niska
mad.gif

Karola co do Twego pytania o cytomegalie to owszem miałam robioną i wyszła ujemnie. A do przedszkola to idę bardziej z musu by zaliczyć II rok studiów pedagogicznych ale straszne się cieszę na te praktyki bo dzieciaczki są przesłodkie ;)

Bett ciekwie poprowadzone zajęcia są gwarancją że dzieci nie będą rozrabiać a będą potulne jak baranki ;):)

Lenka dawaj te czereśnie bo smaku mi narobiłaś!! :)

A dziś z okazji Międzynarodowego dnia sexu urządziliśmy sobie z mężem seansik z racji tego że dziś mam mega płodne dni;D:D Proszę o kciukasy!!;*

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry