• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

anilek a jak sobie radzisz z dietą i jak cukry,w normie? Ja też mam dzisiaj lenia,może coś w pogodzie jest,zaraz robie drugą kawę.Jutro wizyta,mam nadziej,że mała dobrze rośnie,według norm.No nie powiem,czasami mam wrażenie,że ma już z 3 kg tak potrafi bólu przysporzyć przy przekręcaniu.

reklama
Cześć dziewczynki :-)

Przepraszam za 'urlop', po prostu musiałam... Emeczka mnie przywołała na cpp ;-)
U nas wszystko dobrze, dwa razy miałam jeszcze takie mocniejsze skurcze, więc do mojego zestawu leków dostałam jeszcze duphaston i teraz się uspokoiło, mam 3-5 na dobę. Odpoczywam sobie, ale już coraz więcej się ruszam. Mała bryka pięknie, rośniemy :-)

Pleni, cieszę się ogromnie, że u Was dobrze :tak:

Agnieszka, już wróciłam :tak: dziękuję za troskę, jak widzisz jest dobrze :-)

Anilku, pozdrawiam ciepło :-)

Emeczko :-*

Magda, nie przejmuj się tak, ja nawet nie robiłam bety teraz, a widzisz, dziewczyny mówią, że może się wahać. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze

Doczytam Was później, to dopisze może więcej ;-)

emka: dzięki za zaint. Powiem ci, że nie jest źle. na czczo 84, 2 godz. po posiłkach 94, 97, 115. Nie wiem czy ja tą cukrzycę mam.:confused: Nawet dziś po kawie, kawałku biszkopta z bitą śmietaną i 2 kostkach czekolady cukier w normie.
kasia: miło cię znów widzieć. Brzusio rośnie? :tak:

anilek a mierz sobie 1,5h po jedzeniu.Ja mam taki nakaz,ale z tego co się orientuje to 3/4 cukrzycowych mam mierzą sobie nawet 1h po posiłku ,bo tak im kazał diabetolog.Zobaczysz,ze te wyniki będą wyższe. Bynajmniej jak ja sobie pogrzesze to wtedy staram się więcej ruszać,coś porobić,wtedy wiem,że pomiar cukru nie przyprawi mnie o zawał, chociaż czasami skoki mam.Dzisiaj za to wyszły mi pierwszy raz ketony w moczu co oznacza,że albo zawinił brak wczorajszej kolacji i przez noc przygłodziłam organizm,albo ogólnie od jakiegoś czasu popełniam jakiś błąd w diecie:(Jutro ponowie badanie moczu i zobaczę co jest grane. Po dzisiejszej kawce z ciastkami też niski fajny wynik,a po głupich jakiś gotowych pulpetach w sosie mega skok...sama widzisz jakie to dziadostwo.

kasia te +10kg to pewnie jakas pomyłka;-)Ja tez mam jakoś 98 w obwodzie.Ci co widzieli to mówią,że mam ładny zgrabny brzuch...dobrze,że im piersi nie pokazałam:-DNo nie mogę na nie patrzeć,aż mam doła:(Jakaś taka skóra ciemniejsza,no nie moje i już:-D

Witam

Magda
nie martw sie,tak jak dziewczyny mowia bedzie ok.Ja tez strasznie sie przejmowalam beta,skrupulatnie sprawdzalam przyrost i jak cos wydawalo mi sie za nisko to od razu panikowalam.A jak sie potem okazywalo to zupelnie niepotrzebnie,wiec nie martw sie na zapas i nie denerwuj bo to w Twoim staniei nie wskazane​
:tak:

Katherinne tak,tam poznalam meza.Jak to nasi znajomi mowia,nasza historia to wspanialy material na ksiazke.Oj to prawda,troche sie wydarzylo przez te 9 lat znajomosci,( a prawie 6-rocznica w maju,malzenstwa)dlugo by pisacc.W kazdym badz razie na nude nie mozemy narzekac:tak:

Pleni Ty chudzino masz tyle?Chyba na ukos się jakoś zmierzyłaś ze dwa razy:-D Ja mierzyłam równo z pępkiem i mam 98. Pleni powiedz mi co lepiej działa wspomagająco na te stawianie się macicy Luteina czy Duphaston?Jutro nie popuszczę lekarzowi,jakoś szału w poprawie nie mam od samego Asparginu ekstra i no spy max:(((

reklama
Emka pani farmaceutka na te skurcze (sama miała i na patologii zrobili jej badanie ) poleciła zrobić jonogram (poziom magnezu, potasu, sodu) bo u niej skurcze wywołał niski potas. zrobiłam w sobotę (ok 19 zł) i mam wszystko w normach ale w dolnych granicach. biorę teraz mix asparginu i asmagu + chela mag b6 tylko kilka h po pregna plus bo ma żelazo a to nawzajem utrudnia sobie wchłanianie. odpukać trochę spokojniej. lepiej na wyciszenie macicy działa luteina (dowcipna bo szybciej się wchłania i blisko macicy) - taka opinia moich lekarzy jeśli chodzi o dupka i lutkę. Mierzyłam na wysokości pępka.. dziś w markecie kolejka ludzi chciała mnie przepuścić do skasowania - w zwykłej kasie - podziękowałam i zrobiłam się buraczkowa na buzi :-D a za kasą zapytałam męża czy aż tak zgrubłam :baffled:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry