Kurcze bylam wczoraj tak wykonczona ze zapomnialam Wam dac znac, a ja... jestem po USG i wszystko jest DOBRZE :-) po zabiegu nic mi tam nie zostalo, wszystko ładnie obczyszczone, macica lagnie sie goi, śluzowka macicy w normie, szyjka pozamykana i zagojona, Dokladnie tak jak być powinno. Przypomne że jestem 3 tyg po zabiegu i już od kilku dni nie mam plamien. Wiec wracam do normalności niebawem, tyle że jajniki jeszcze nie podjeły funkcji.
Ostatnio sie zastanawiałam co z tym wysokim libido ale już mnie óswieciło...Mam ciagle wysokie LH (hormon okolowulacyjny) ktory przecież w okresie owulacji chyba tez kieruje tym libido? No nie istotne, w kazdym razie jednak owulacje sa dopiero przedemna, ale grunt że macica wyglada zwyczajnie
Dziewczyny powiem wam ze dobry lekarz to skarb, a niestety przez ich bledy czy to ze chca oszczedzac na badaniach to my tracimy zdrowie, a czasem i maluszki, no niestety. Wczoraj poszlam prywatnie do lekarki... dowiedzialam sie dokladnie wszystkiego co potrzebowalam! Wreszcie w 15 min rozwialam wszystkie watpliwosci, znalazlam odp na kazde pytanie ktore wczesniej pozostalo bez odpowiedzi bo zaden lekarz nie chcial ze mna gadac na poziomie. No serio w szpitalu traktowali mnie jak jakas idiotke

strasznie to smutne ze takie sie ma podejscie do pacjenta, i przerazajace :-(
Ja te trzecia ciaze prowadzilam panstwowo ale bylam raz prywatnie na samym poczatku w 7tc zeby potwierdzic i tam dostalam zaleceie badan z krwi ktorych pozniej moj gin z przychodni mi nie wykonal! Sa badania zalecane ale im szkoda kasy na skierowania no cos, teraz bede mądrzejsza i przy nastepnej ciazy na pewno wszystkie badania zalecane wykonam na wlasny koszt!
A wracajac jeszcze do mojego przypadku. Przypomne Wam że mnie wyszlo w histo "obrzek kosmków" i oczywiscie nikt mi nie chcial tlumaczyc po co mam badac bete HCG, po c uSG. moj gin tylko powiedzial zebym sprawdzila czy "nic tam nie odrasta" nie odrasta, ale samo podejscie, ze zero konkretow wczesniej wiedzialam. Po co mi podali zastrzyk z immunoglobuliny? Okazuje sie ze zapobiegawczo tylko i wylacznie odczyn Coombsa wcale nie byl dodatni. Jak czeso mam badac bete? Raz w miesiacu po @ - tego oczywiscie nikt mi wczesniej nie powiedzial bo po co?! Badalam co kilka dni a lekarka zaskoczona byla ze nikt mi wczesniej nie powiedzial :/ Z tego co mi powiedziala wczoraj ta prywatna lekarka to obrzek kosmkow wiarze sie z jakas patologia ciazy, z wadami byc moze genetycznymi. Nie da sie ich zbadac ale pozostaja one zwyklym wypadkiem przy pracy podczas zapolodnienia. Nie maja one żadnego wplywu na kolejna ciaze ktora moze byc jak najbardziej zdrowa! Ufff, to sie wygadalam