• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, wczoraj Wam pisałam o tym ze czuje się jak na owulacje. Zrobiłam test owulacyjny i taki oto wyszedł. Powiedzcie czy to możliwe mieć tak szybko owulacje? A może test wyszedł bo moze są śladowe ilości hsg?
1490781159-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
Margotko, hcg nie ma tu nic wspólnego bo testy owulacyjne badają stężenie hormonu LH :) masz owulację ;) też robię testy ale narazie nic

reklama
@Roxie kochana z tego co kiedys sie orientowalam to trzeba przy tej mutacji zastosowac odpowiednia suplementacje kwasu foliowego i wit b
Nie znam nikogo kto ma.
To nie jest wyrok,z tego co sie orientuje ,wystarcza te witaminy.
Podobno szacuje sie ,ze 50%populacji ma ta wade.
Bedzie dobrze,zobaczysz,pomysl ,ze znalazlas przyczyne .
Jestem z Toba i wiem ,ze bedzie na pewno dobrze[emoji5][emoji8]
Nie placz kochana[emoji20]
@margotka z testami owu jest tak ,ze one w ciazy wychodza pozytywne,bo te hormony sa podobne chemicznie,wiec np testem owu szybciej wykryjesz czy jestes w ciazy.
Moim zdaniem jeszcze masz hormony ciazowe i stad kreska,aczkolwiek owulacja tez jest mozliwa ,ja mialam normalnie ok 14-15 dc po poronieniu.

@Baslan slicznosci[emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Baslan cudowne malenstwo gratulacje!!!:):) pamietam cie z watku mamus ja bylam na sierpniowkach a ty?
Jak dlugo czekacie po stracie na kolejne staranka?? Ja juz bym chciala ale gin mowi min 3-4 mies a 5 najlepiej bo organizm pamieta ciaze a juz jest idealny do zajscia:)wuec czekam do sierpnia eh i robie badania na nfz jeszcze endokrynologa chce zalatwic

Ostatnia edycja:
Jestem załamana...nie wiem co mam myśleć ... rycze od rana :< wszystkie badania wyszły super dzisiaj dostałam wyniki ostatniego i niestety wynik dodatni :< a tak czułam że musze zrobic to badanie :<

Mutacja genu MTHFR A1298C - dodatni

Ktoś cos wie na ten temat ? ma z tym do czynienia ? :< jestem załamana bo sie naczytałam ze albo wcale nie donosze ciąży albo bede miała chore dziecko :<

@nafoczka znasz kogoś kto by miał to samo ?
Roxi na poronieniach nawykowych prawie kazda dziewczyna ma ta mutacje. Ja tez. Jaka masz wartosc homocysteiny? Mi ginekolog zalecal diete bez glutenu w ciazy acard i zastrzyki z clexanu. Jeszce mi napisz jaka masz postac homozygota czy heterozygota? Musisz brac metylylowane formy witamin b i kwasu foliowego.
Margotka test na owulacje może pokazac Ci stezenie hcg. Wiele dziewczyn tak robilo ze zamiast testu na hcg robilo najpierw lh. I rzeczywiście im wychodzilo. Warto zrobic bete czy spadla. Bo z tym nie ma żartów. Mi w glowie siedzi apel jednej z dziewczyn z forum która kilka razy poronila i nie badala bety. Okazalo sie pozniej ze miala zasniad groniasty, który dal przerzuty do mózgu. I wtedy nas wszystkie przestrzegala, zeby sie badac i nie byc tak "naiwnym" jak ona.

Ostatnia edycja:
Roxi na poronieniach nawykowych prawie kazda dziewczyna ma ta mutacje. Ja tez. Jaka masz wartosc homocysteiny? Mi ginekolog zalecal diete bez glutenu w ciazy acard i zastrzyki z clexanu. Jeszce mi napisz jaka masz postac homozygota czy heterozygota? Musisz brac metylylowane formy witamin b i kwasu foliowego.
Margotka test na owulacje może pokazac Ci stezenie hcg. Wiele dziewczyn tak robilo ze zamiast testu na hcg robilo najpierw lh. I rzeczywiście im wychodzilo. Warto zrobic bete czy spadla. Bo z tym nie ma żartów. Mi w glowie siedzi apel jednej z dziewczyn z forum która kilka razy poronila i nie badala bety. Okazalo sie pozniej ze miala zasniad groniasty, który dal przerzuty do mózgu. I wtedy nas wszystkie przestrzegala, zeby sie badac i nie byc tak "naiwnym" jak ona.
Kwiatuszku a jeśli domowy test wychodzi juz negatywny to juz Ok? Czy lepiej jeszcze zbadać betę?

Kwiatuszku betę w takim razie zrobię jakoś teraz. A czuje się bardzo owulacyjnie. Gniecie mnie, kłuje po jajnikach. Ja ogólnie uważam ze nie powinno się testami owulacyjnymi sprawdzać czy jest się w ciąży bo to robi mętlik w głowie. Raz zrobiłam test owulacyjny w dniu okresu, była słaba druga kreska a ciąży oczywiście nie było.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry