reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Kwiatuszekk23 wiem wiem zbadam dzięki :)
Dzwoniłam do mojego lekarza , mam wizytę 10go i chciałam zapytać co w takim przypadku czy będzie w stanie poprowadzić moja kolejną ciąże czy mam szukać jakiejś kliniki , powiedział że mam brac b.dużą dawke kwasu foliowego i że się mną zajmie ...trochę mi ulżyło ale i tak boję się co to będzie...
Jaki kwas foliowy brać w takim przypadku ? zwykły folik jest ok czy nie bardzo

reklama
@Kwiatuszekk23 wiem wiem zbadam dzięki :)
Dzwoniłam do mojego lekarza , mam wizytę 10go i chciałam zapytać co w takim przypadku czy będzie w stanie poprowadzić moja kolejną ciąże czy mam szukać jakiejś kliniki , powiedział że mam brac b.dużą dawke kwasu foliowego i że się mną zajmie ...trochę mi ulżyło ale i tak boję się co to będzie...
Jaki kwas foliowy brać w takim przypadku ? zwykły folik jest ok czy nie bardzo
Absolutnie folik a tym.bardziej kwas foliowy w dawce 5mg!!! To ma byc metyl!

Wiem ze to co nam sie przytrafiło jest zajeb.... niesprawiedliwe, jak sie dowiedziałam to przez chwile czułam sie jak odmieniec. Dopiero pani profesor genetyk mi wszytko wytłumaczyła ze to wcale nie są jakieś straszne mutacje, pamietaj ze ja mam 2 mutacje , wiec o jedna wiecej, czułam sie genetycznie skopana.
Potem zdałam sobie sprawę ze dzięki przypadkowemu zaleceniu brania acardu w 1 ciazy bez metylowanych witamin badan itd mam zdrowe dziecko. My sie z tym rodzimy nie nabywamy mutacji wiec jak by nie ten bez powodu nakaz brania acardu to mój siedzacy obok synek który właśnie marudzi że nie chce odrabiać zadań by nie żył. Jest sporo dziewczyn na forum z tymi mutacjami, sporo jest w ciaży i sporo urodziło. Tobie tez sie uda.
słyszałam ze to to co sie nam przytrafiło ma nawet 60% kobiet w Polsce. Wiesz jak z tym walczyć, nie martw sie prawie kazdy z lekarzy do których trafiłam po drugim poronieniu i wysłuchaniu wszystkiego co sie ze mną działo i co się dzieje mówi ze moje dwa poronienia były spowodowane mutacją. Ze acard uratował mi dziecko.
Spokojnie musisz to przetrawić jest jeden temat o mutacjach Link do: szukam osób z mutacją MTHFR C 677T możesz do nas zerknąć jak byś miała jakieś pytanie czy chce pogadania.

Dokładnie tak jak pisze Kwiatuszek to musi być metylowany kwas foliowy np solgara

Calineczko, ja robiłam testy, mierzyłam temperaturę, prowadziłam wykresy. Wszystko było pod owulacje. I zaszlam w drugim cyklu kiedy rzuciłam to w diabły. Seks był co drugi dzień przez cały cykl. Nie dało się nie trafić w owulacje. Ja jak widziałam dwie mocne kruchy na teście owulacyjnym to się strasznie spinalam żeby udało się poprzytulac.
Teraz też mam taki plan. Mam że 20 testów owulacyjnych i nie myślę ich używać. Za duże ciśnienie.

Roxie, dobrze że zadzwonilas. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Mnie ostatnio na usg wyszło ze mam macica dwurozna i przeraziłam się czytając internet. Ze nie donosze, że poronie i w ogóle tragedia. Przez 6 lat nikt tej dwuroznosci nie widział. Zauważyła aktualna lekarka i uznała ze to nie będzie mieć na nic wpływu bo dwuroznosci dwuroznosci nie równa. A czytanie w necie to samo zło.
Ja zazywam folik ale nie wiem co u Ciebie będzie dobre.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Absolutnie folik a tym.bardziej kwas foliowy w dawce 5mg!!! To ma byc metyl!
No a mi właśnie kazał tak brać ;/ jeju juz nie wiem do jakiego lekarza mam chodzić , po co mi każe brac cos co sie nie przyswaja napisałam mu to w smsie i chyba go zagiełam...

@hajmal no ja mam tą jedną niby lepszą wersje heh mutacji ;p ale i tak dobiło mnie to już wg...
trochę mi naopowiadały dziewczyny na innym wątku o witaminach metylowych , mam nadzieje że tym razem ktoś o mnie zadba i uda się mieć zdrowego dzidziusia ...

Jestem załamana...nie wiem co mam myśleć ... rycze od rana :< wszystkie badania wyszły super dzisiaj dostałam wyniki ostatniego i niestety wynik dodatni :< a tak czułam że musze zrobic to badanie :<

Mutacja genu MTHFR A1298C - dodatni

Ktoś cos wie na ten temat ? ma z tym do czynienia ? :< jestem załamana bo sie naczytałam ze albo wcale nie donosze ciąży albo bede miała chore dziecko :<

@nafoczka znasz kogoś kto by miał to samo ?
Kochana idź z wynikami do lekarza. Może jeszcze nic straconego. Pamiętaj że wszystko da się wyleczyć.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Calineczko, ja robiłam testy, mierzyłam temperaturę, prowadziłam wykresy. Wszystko było pod owulacje. I zaszlam w drugim cyklu kiedy rzuciłam to w diabły. Seks był co drugi dzień przez cały cykl. Nie dało się nie trafić w owulacje. Ja jak widziałam dwie mocne kruchy na teście owulacyjnym to się strasznie spinalam żeby udało się poprzytulac.
Teraz też mam taki plan. Mam że 20 testów owulacyjnych i nie myślę ich używać. Za duże ciśnienie.

Roxie, dobrze że zadzwonilas. Na pewno wszystko będzie dobrze.
Mnie ostatnio na usg wyszło ze mam macica dwurozna i przeraziłam się czytając internet. Ze nie donosze, że poronie i w ogóle tragedia. Przez 6 lat nikt tej dwuroznosci nie widział. Zauważyła aktualna lekarka i uznała ze to nie będzie mieć na nic wpływu bo dwuroznosci dwuroznosci nie równa. A czytanie w necie to samo zło.
Ja zazywam folik ale nie wiem co u Ciebie będzie dobre.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Powiem Ci, że też mi się wydaje żeby odpuścic z testowaniem.
Od stycznia sie staramy i nic :no:
Już się zastanawiam czy ze mną czasem cos jest nie tak .
Wydawałoby się, że to taka prosta sprawa zajść w ciąże. Człowiek dba o siebie i nic a nie jedna chodzi chleje, pali, ćpa i dzieci zdrowe rodzi :crazy:
Niesprawiedliwość..

Dziewczyny dziś zrobiłam koktajl ze szpinaku, kiwi, banana i pomarańczy :rolleyes:
Nawet mój K wypił więc musiało być dobre :tak: dobra sprawa, zeby zamiast kolacji wypić szklankę tego cudu ;) jak dla mnie sycące :)

reklama
Hej dziewczyny
Roxie przykro mi,ze wyszla Ci ta mutacja.Z drugiej jednak strony,to moglo byc przyczyna niepowodzen,wiec wiesz z czym walczysz.
A ja mam pytanie,nie tylko do Roxie.Powiedzcie mi w takim razie,czy jezeli ktos ,kto nie robil badan na ta mutacje,w sumie nie podejrzewa,ale nie moze wykluczyc,a chce jakos sobie pomoc,mowie tu oczywiscie o mnie:-pzamiast zwyklego folika bedzie bral kwas foliowy metylowany np. wspomniany przez Hajmal -Solgara to czy on tak samo dziala i na osoby z mutacja i bez,czy tak samo sie wchlania?Jak to jest?

Baslan cuuuuudooooo,az sie serce raduje :)

Calineczka czy te dzieci kobiet,ktore pala i pija w ciazy rodza sie zdrowe to bym polemizowala.Nie od dzis wiadomo,ze takie kobiety rodza dzieci z niska waga urodzeniowa a i potem takie dziecko moze miec problemy np. z nauka.Ale to prawda,szlak czlowieka trafia,jak jeszcze widzi cos takiego,tzn kobiete z brzuchem i butelka albo papierochem w reku :angry:

Dziewczyny,czy wiecie co sie dzieje z Alza?Od kiedy zmarla Jej babcia nie widzialam Jej na forum.

Ostatnia edycja:
Do góry