• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gabrika to dobrze,ze wszystko wraca do normy.Ja sie nie znam,ale po dwoch poronieniach,ktore zakonczyly sie zabiegiem,bralam tylko antybiotyk.Ale przyznaje,ze Twoj przypadek-przepraszam za to slowo,byl troche inny.Ty sama aplikowalas sobie tabletki i bylas w domu,prawda?Czy w tym czasie mialas robione usg,czy ktos to kontrolowal?

reklama
Gabrika to dobrze,ze wszystko wraca do normy.Ja sie nie znam,ale po dwoch poronieniach,ktore zakonczyly sie zabiegiem,bralam tylko antybiotyk.Ale przyznaje,ze Twoj przypadek-przepraszam za to slowo,byl troche inny.Ty sama aplikowalas sobie tabletki i bylas w domu,prawda?Czy w tym czasie mialas robione usg,czy ktos to kontrolowal?

Jaki antybiotyk bralas? Na co?

Tak zgadza sie... mialam 2 kontrole w szpitalu i kazda z usg. Dzisiaj lekarz potwierdzil ze wszystko sie oczyscilo ale leki mam brac jeszcze przez tydzien.

Zmeczona juz jestem tym wszystkim :(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@zosiak dobrze ,ze z Twoja tarczyca tez w porzadku[emoji5]a co z tymi szczepieniami?bedziecie teraz dzialac czy odpuszczacie tak jak pisalas?
U mnie mija dzis 6 tygodni wiec juz za pozno[emoji19]

@Katarina91 badalam myhfr i czekam na wyniki jeszcze [emoji4]
Wiesz co ja nie wiem czemu tak pisze na tych stronach z tymi witaminami,mysle ,ze najlpiej bedzie zapytac lekarza,ale dziewczyny kontynuowaly (chyba) ich branie w ciazy.[emoji4]

@gabrika ja po poronieniu farmakologicznym bralam juz tylko antybiotyk przez 5 dni.
Kazali brac po to aby nie doszlo do zakazenia,profilaktycznie.
A np po zabiegu nie dostalam ,ale to byl inny szpital.

@misia to masz zlotego Meza ,moj do pralki nie podchodzi bo jeszcze by go pogryzla.
W ogole jakbym wrocila po takim czasie do domu to mialabym z tydzien sprzatania ,niestety juz tyle lat probuje cos zmienic ale ciezko jak nauczyli go w domu ,ze nic nie trzeba robic bo od tego sa kobiety.
Dodam ,ze mieszkamy razem 6 lat takze juz bedzie ciezko[emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Misia Taki mąż to skarb! A jak Nikoś się czuje?
Funia - ja już zaraz 7 lat po ślubie, a mieszkamy razem jeszcze dłużej i mój w domu też prawie nic nie robi, ale nie mogę powiedzieć, żeby się obijał.

A jak się mają brzuchatki?

@angelstw A co u Was słychać? Ja starszy brat na siostrę reaguje?

@funia26
hej :)
Odnośnie M , dla nich to trochę krępujące i lepiej w ich obecności nikomu nie mówić ;p mój się dopiero swojej mamie przyznał jak miał dobre wyniki , ze on też się badał :)
Teraz czekamy na wynik z Twoich mutacji :)
@MisiaMonisia cieszę się że już w domku , maluszek chociaz pewnie jeszcze osłabiony szybciej stanie na nogi :* dobrze ,że mężulek się postarał za to masz chwilę odpoczynku :)
@gabrika ja tez nic nie brałam oprócz antybiotyku , miałam go tylko po to aby nie pojawił się stan zapalny
@zosiak właśnie jak Twoje nastawienie ? jak się czujesz wg ? :*

Własnie mamunie z brzusiami pokażcie Wasze groszki :* na pewno macie foto z usg :)

Odebrałam dzisiaj wyniki z homocysteiny i kwasu foliowego , które robiłam tydzień temu i tak niby norma jest ale czy musze zbić jeszcze tą homocysteine aby móc się starać ? Wyniki :
HOMOCYSTEINA : 10,8 NORMY 3.7 - 13.9
KWAS FOLIOWY : 21.98 NORMY OD 5,3 W GÓRĘ

@funia26
hej :)
Odnośnie M , dla nich to trochę krępujące i lepiej w ich obecności nikomu nie mówić ;p mój się dopiero swojej mamie przyznał jak miał dobre wyniki , ze on też się badał :)
Teraz czekamy na wynik z Twoich mutacji :)
@MisiaMonisia cieszę się że już w domku , maluszek chociaz pewnie jeszcze osłabiony szybciej stanie na nogi :* dobrze ,że mężulek się postarał za to masz chwilę odpoczynku :)
@gabrika ja tez nic nie brałam oprócz antybiotyku , miałam go tylko po to aby nie pojawił się stan zapalny
@zosiak właśnie jak Twoje nastawienie ? jak się czujesz wg ? :*

Własnie mamunie z brzusiami pokażcie Wasze groszki :* na pewno macie foto z usg :)

Odebrałam dzisiaj wyniki z homocysteiny i kwasu foliowego , które robiłam tydzień temu i tak niby norma jest ale czy musze zbić jeszcze tą homocysteine aby móc się starać ? Wyniki :
HOMOCYSTEINA : 10,8 NORMY 3.7 - 13.9
KWAS FOLIOWY : 21.98 NORMY OD 5,3 W GÓRĘ
Homocysteine masz za wysoka Kochana. Przy staraniach powinna być około 7 !!! :-*

reklama
@agatush dzięki za info :* sprawdzę za 2 miesiące bo nie sądzę , żebyśmy wcześniej coś działali teraz czeka mnie @ później histeroskopia ,która nie wiadomo czy coś pokaże czy nie więc i tak trzeba czekać , ale cóż lepiej poczekać brać te witaminki będzie wtedy 3 miesiące , zrobię znowu badania i będę pewna , że od siebie nie zawaliłam . A żeby to nie szło w górę , to cały czas trzeba przyjmować ten kwas foliowy ? Nie wiem w ciąży zwiększa się dawkę czy nie ? teraz biorę solgara folian 400 raz dziennie i lekarz powiedział ,że wystarczy

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry