Witajcie;
Maggie;
Jest mi ogromnie przykro z Twojego powodu - tak jak Napisałaś - wszystkie to przeszłyśmy :-(
ogromnie współczuję Tobie tego, że przez 10 dni musiałaś się męczyć i mieć tą świadomość...ech, lepiej nie kończyć...
Wielka szkoda, że nie zrobili Tobie łyżeczkowania ponieważ oszczędziłoby to Tobie dodatkowych niepotrzebnych i przykrych chwil...
Chociaż tak naprawdę to nie ma dobrej recepty...
Mi np. bardzo trudno było zajść w ciążę i jak się dowiedziałam, że moja ciąża jest martwa to świat mi się dosłownie zawalił :-( 19 stycznia pozostanie w mojej smutnej pamięci na długo...
Doktor, który robił mi zabieg powiedział, że po 3 mies. jak będzie ok to mogę zacząć sie starać. Ja czułam taką pustkę, że chciałam zajść już i koniec. Długo miałam krwawienie aż wreszcie po chyba ponad 30 dniach dostałam wyczekiwaną miesiączkę. Ale byłam szczęśliwa, że już wszystko wraca do normy :-)
Porobiłam badania krwi, toxo i cytomeg. no i brałam parlodel na prolaktynę i dalej nic... :-(
Wreszcie w lipcu postanowiłam zmienić doktora i on z wywiadu, który ze mną przeprowadził powiedział, żę powinno być ok i daje mi 3 miesiące na zajście w ciążę. Zmniejszył dawkę parlodelu i dodał 2X1 duphaston od 16 dnia cyklu. No i po 3 miesiącach zaszłam w ciążę :-)
Niby wszystko jest ok ale strach pozostanie już na zawsze....
Duphaston brałam do 15 tygodnia, do tego były jeszcze zastrzyki (przez pierwsze tygodnie) no i od razu poszłam na zwolnienie poniweważ prawdopodobnie przyczyną pierwszego niepowodzenia był wirus cytomegalii. Doktor porqadził mi aby szczególnie w sezonie grypowym uważać i raczej omijać skupiska ludzi.
Wszystkie nowe Kobietki - cieszę się, że trafiłyście na to forum ponieważ ja tutaj otrzymałam wiele wsparcia i zrozumienia, którego czasami mi brakowało...
Wy również je otrzymacie i jestem pewna, że już wkrótce gdy wszystko powróci do normy i porobicie badanka (w tym usg), staniecie się szczęśliwymi ,,posiadaczkami'' brzuszków. Aniołki, których jesteśmy Mamusiami z całą pewnością będą nad nami czuwać...
Ściskam Was i przytulam do serducha