• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dlatego już postanowiłam że zespół antyfosfolipidowy i Antykoagulant toczniowy zrobię resztę na inne rzeczy będę woła od niego na skierowanie
@takaja123 w luxmedzie mam pakiet od meza z pracy. Dosc obszerny, bo nawet rehabilitacje i masaz leczniczy , ćwiczenia mam w pakiecie
Badania lab wiadomo te bardziej podstawowe, ale np rezonans itp mam za darmo chco to droga diagnostyka.
Ale jelsi chodzi o badania laboratoryjne z krwi to ceny maja kosmosu za te co trzeba doplacac... za glupi magnez (lekarz zapomnial napisac na skierowaniu) i maz chcial dopłacić to 25zl... gdzie w innym lab 5-9zl...
A pakiet w Polmedzie wykupilam zeby do gin chodzic w zasadzie, zeby badania te w ciazy podstawowe miec za darmo ale to mam wykupione dodatkowe ubezpieczenie medyczne w interisk

@Ela93 jesli chodzi o chlamydie ureaplazme i mykoplazme to ja tez robilam wymaz z szyjki, tak mi doradzono, ze pewniejszy. Za caly pakiey wraz z pobranien w laboratorium zaplacilam 330zl
Tylko cytomegalie robilan z krwi igg i igm

@roki1991 mysle, ze gdyby cos bylo nie tak, lekarka zwrocila by na to uwage. Ja nie wiem czy mniejsza dawka luteiny moze dzialac na wolniejszy rozwoj dziecka.. wydaje mi sie , ze to dziala na szyjke, na same podtrzymanie ciazy na poczatku, ale tak to chyba wplywu nie nie ma :* ktory masz juz tc?

@

reklama
@takaja123 w luxmedzie mam pakiet od meza z pracy. Dosc obszerny, bo nawet rehabilitacje i masaz leczniczy , ćwiczenia mam w pakiecie
Badania lab wiadomo te bardziej podstawowe, ale np rezonans itp mam za darmo chco to droga diagnostyka.
Ale jelsi chodzi o badania laboratoryjne z krwi to ceny maja kosmosu za te co trzeba doplacac... za glupi magnez (lekarz zapomnial napisac na skierowaniu) i maz chcial dopłacić to 25zl... gdzie w innym lab 5-9zl...
A pakiet w Polmedzie wykupilam zeby do gin chodzic w zasadzie, zeby badania te w ciazy podstawowe miec za darmo ale to mam wykupione dodatkowe ubezpieczenie medyczne w interisk

@Ela93 jesli chodzi o chlamydie ureaplazme i mykoplazme to ja tez robilam wymaz z szyjki, tak mi doradzono, ze pewniejszy. Za caly pakiey wraz z pobranien w laboratorium zaplacilam 330zl
Tylko cytomegalie robilan z krwi igg i igm

@roki1991 mysle, ze gdyby cos bylo nie tak, lekarka zwrocila by na to uwage. Ja nie wiem czy mniejsza dawka luteiny moze dzialac na wolniejszy rozwoj dziecka.. wydaje mi sie , ze to dziala na szyjke, na same podtrzymanie ciazy na poczatku, ale tak to chyba wplywu nie nie ma :* ktory masz juz tc?

@

Luteina podjęzykowa nie działa podobno ma szyjke. U mnie się zaczął 16tc.
Ale miałam koszmary w nocy.... Śniło mi się że ktoś mówił że grozi mi poronienie, za chwilę znowu sen że straciłam dziecko, masakra.... Mam zrytą psychikę już, za dużo gdzieś tam w podświadomości o tym myślę. Trzeba jakoś nie zwariować...

Luteina podjęzykowa nie działa podobno ma szyjke. U mnie się zaczął 16tc.
Ale miałam koszmary w nocy.... Śniło mi się że ktoś mówił że grozi mi poronienie, za chwilę znowu sen że straciłam dziecko, masakra.... Mam zrytą psychikę już, za dużo gdzieś tam w podświadomości o tym myślę. Trzeba jakoś nie zwariować...
A zapomnialam, ze bierzesz podjezykowa. ;* to ta podjezykowa na co dziala w takim razie?

@Oczekujaca123 jak patrzyłam w diagnostyce te infekcyjne są z krwi i większość IgG i IgM. Trochę zrobię teraz i trochę zrobię w grudniu. Zostaną mi tylko kariotypy moje i męża no i wszystkie moje hormonalne ale je będę robiła NFZ.

@roki_1991 @Takaja123 @Oczekujaca123 możecie mi jeszcze pomóc chodzi o te badania ANA w luxmed są inne oznaczenia. Jutro jadę do miasta i będę robiła badania. Tylko te ANA abym dobre wybrała żeby 2 razy nie robić.
Pierwsze ANA 1
Link do: PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy - Sklep Diagnostyki
Drugie ANA 2
Link do: PPJ (ANA2) met. IIF i DID ENA screening - Sklep Diagnostyki
Trzecie ANA 3
Link do: PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki
Czwarte ANA 4
Link do: PPJ (ANA4) met. IIF i immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki

@Ela93 ja robiłam najpierw ana1. Wyszły dodatnie więc musiałam robić dalej. U mnie w labie ana2 miało taką opcję że jak wychodziło dodatnie to robili od razu ten profil co jest w ana3. O ana4 słyszę pierwszy raz, nie mam pojęcia czym się różni od ana3. Jeśli chcesz mieć od razu pewność i nie robić drugi raz to zrób te ana3. Bo jeśli ana1 wychodzi dodatnie to i tak nic to nie mówi i trzeba robić dalej. A w ana3 masz już profil dokładnie jakie antygeny są obecne i w jakim stopniu

@roki_1991 @Takaja123 @Oczekujaca123 możecie mi jeszcze pomóc chodzi o te badania ANA w luxmed są inne oznaczenia. Jutro jadę do miasta i będę robiła badania. Tylko te ANA abym dobre wybrała żeby 2 razy nie robić.
Pierwsze ANA 1
Link do: PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy - Sklep Diagnostyki
Drugie ANA 2
Link do: PPJ (ANA2) met. IIF i DID ENA screening - Sklep Diagnostyki
Trzecie ANA 3
Link do: PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki
Czwarte ANA 4
Link do: PPJ (ANA4) met. IIF i immunoblot (16 antygenów) - Sklep Diagnostyki
@roki1991 No rozumiem, ale skoro dopochwowo dziala glownie na szyjke to myslalam, ze doustnie ma tez jakies inne dzialania. Przeciez moglam zapytac. troche sie pogubilam, ale nie wazne :)

@Ela93 Ja nie robilam Ana wiec nie pomoge :( :*

@roki_1991 dzięki za informację. Więc jutro wszystko zrobię i za 2 tygodnie będę miała wyniki akurat przed wizytą. I jestem ciekawa jaka będzie reakcja lekarza jak mu pokaże te badania.
Jeszcze ortodonta mnie czeka same wydatki ale tu już końcówka bo odcisk będę miała robiony i w grudniu już ściągam stały aparat w końcu 4 lata chodzenia w nim.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry