• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Ela93 ja akurat chlamydie robiłam z wymazu. To nie było żadne igg i igm. Po prostu wymaz i patrzyli czy jest dna poszczególnych bakterii. W tym samym badaniu była też mykoplazma i ueraplazma. Nie robiłam z krwi.

@Takaja123 fizycznie czuje się okej. Gorzej psychicznie bo po wczorajszej wizycie mam w sobie jakiś taki niepokój....

reklama
@Dagmarka1991 super ze masz leki, bo jeśli to się przyczyniło to zrobiłaś krok do przodu ;) tylko potem badanie zrób i ty i mąż, bo teoretycznie może być tak że jedno się wyleczy a drugie nie. I my np na czas leczenia mieliśmy celibat ;)

@Takaja123 też mam takie obserwacje odnośnie jodu, cieszę się że i u ciebie się sprawdza ;)
Roki twój mąż też robił badanie nasienia ? Na co musieliście się przeleczyc ?

@Dzoana88 moze to swiadczyc o mutacji:/ jakbys jeszcze miala b12 poziom to tez by bylo widac jesli jest podwyzszony, albo ze homocysteina wysoka, ale ja mialam tez w gornej granicy, bralam prenatal uno bo tam iest forma metylowana, nie robilam mutacji...mialam clexane od lekarza , nie zdazylam zrobic bo sie powoli zabieralam ale odpuscilam, ale z clexane i metylowana forma czulam sie jakos bezpiecznie juz. Pilam tez sok z braków profilaktycznie bo homocysteiny tez nie zdazylam zbadac... Teraz 37 tc;) wszystko bardzo dobrze:)
To mnie nastraszylas :( kurcze. Wlasnie dzis przyszly testy na trombofilie z testdna. To moze pojde jutro ta b12 sprawdzic ? Zobaczylam ze nest wysoki wynik i pomyslalam ze to dobrze a jednak na odwrot...

@roki_1991 ale wszystko wyszło wporzadku na wizycie? Ten niepokój nigdy nas nie opuści. Który tydzień zaczynasz?

No niby tak. Ale wielkość crl była dużo za mała, bo tylko 8.13 a tydzień wcześniej było 7.8. I to chyba jakoś najbardziej mnie martwi. Niby wielkość główki i kość udowa okej. Serduszko biło ale nie wiem ile, za to miarowo ładnie. No i tak się denerwuje czy to nie przez zmniejszenie luteiny przestał rosnąć, czy po prostu był źle ułożony i nie zmierzyła dokładnie.... No i takie jam....

Roki twój mąż też robił badanie nasienia ? Na co musieliście się przeleczyc ?

Mi wyszła ueraplazma w wymazie, więc dostaliśmy antybiotyk i ja i mąż. Potem po leczeniu ja wymaz i mąż wymaz. Badanie nasienia robił tylko podstawowe ;)

@Dzoana88 Antykoagulant toczniowy tylko 13zl? Tanio ja placilam 78 zł
@Ela93 badasz się w luxmedzie? Ja robiłam przeciwciała antykardiolipinowe za 60zl całość Pc przeciwlp beta2 144 zł.
Antykoagulanty byly 3 do wyboru. Wybralam sama taki w ktorym bylo w opisie ze badanie stosowane w diagnostyce zespolu antyfosfolipidowego po poronieniach itp. Spisalam nr badania i podalam pani w labie. Po fakcie dowiedzialam sie ze akurat ten kosztuje 13 zl. Sama musialam szukac doslownie wszystkiego co ma "dziwne " nazwy bo kobitka znala sie tylko na podstawowych badaniach typu morfologia zelazo tsh itp a jak temat ciezszy to rece rozkladala i chyba nawet za piatym razem jak przyszlam to miala mnie dosc :confused:

reklama
@Dzoana88 moze to swiadczyc o mutacji:/ jakbys jeszcze miala b12 poziom to tez by bylo widac jesli jest podwyzszony, albo ze homocysteina wysoka, ale ja mialam tez w gornej granicy, bralam prenatal uno bo tam iest forma metylowana, nie robilam mutacji...mialam clexane od lekarza , nie zdazylam zrobic bo sie powoli zabieralam ale odpuscilam, ale z clexane i metylowana forma czulam sie jakos bezpiecznie juz. Pilam tez sok z braków profilaktycznie bo homocysteiny tez nie zdazylam zbadac... Teraz 37 tc;) wszystko bardzo dobrze:)
A clexane na co sie bierze ?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry