• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@xszaracodziennosc ja też miałam jedna stratę i nie chce kolejnej więc się chce przebadac :)
Jeśli chodzi o porę dnia to nie mam pojęcia :)
Ja miałam już dwa razy dni płodne, pierwsze były bardzo obfite i wydaje mi się, że nawet trwały dłużej za drugim razem podobnie.

no ja czuje troche kłucie w jajnikach ale jak zrobilam teraz test to ta kreska nie jest ani mocna ani jasna a w nocy wychodzi taka mocniejsza i sie zastanawiam.

zwariowałam już :D

reklama
@xszaracodziennosc ja też miałam jedna stratę i nie chce kolejnej więc się chce przebadac :)
Jeśli chodzi o porę dnia to nie mam pojęcia :)
Ja miałam już dwa razy dni płodne, pierwsze były bardzo obfite i wydaje mi się, że nawet trwały dłużej za drugim razem podobnie.
@xszaracodziennosc popieram @Takaja123 ja tez po 1 poznej stracie, lekarze nie kazali robic badan, ale mimo to zrobilam i nie wszystkoe wyszly idealne. Teraz jestem obstawiona lekami.
Sa tu dziewczyny co nie zrobily badan i straciły kolejna ciaze :( niestety czesto okazuje sie, ze to nie przypadek, a kazda z nas nie chcialaby drugi raz cierpieć... :(

Dwóch różnych firm i wychodzą takie..
IMG_20181109_130326.jpg

Załączniki

• IMG_20181109_130326.jpg
    IMG_20181109_130326.jpg
    29,1 KB · Wyświetleń: 271
@xszaracodziennosc to wychodzi na to, że masz dziś owulacje :) chcesz zacząć już starania? :)
@Oczekujaca123 dokładnie zgadzam się z Tobą. Mi wszystkie badania wszyszly na razie dobrze ale mimo to zrobię jeszcze trombofilie dla siebie zeby później nie mieć do siebie żalu. U Ciebie z tego co pamiętam to był problem z szyjka, skracala się za szybko?

@xszaracodziennosc to wychodzi na to, że masz dziś owulacje :) chcesz zacząć już starania? :)
@Oczekujaca123 dokładnie zgadzam się z Tobą. Mi wszystkie badania wszyszly na razie dobrze ale mimo to zrobię jeszcze trombofilie dla siebie zeby później nie mieć do siebie żalu. U Ciebie z tego co pamiętam to był problem z szyjka, skracala się za szybko?

ja bym chciała ale maż sie chyba wstrzymał, mówi żebym najpierw poszła do lekarza i sie skontrolowałao_O

Lekarz badal mnie tylko recznie, usg dopochwowo.od 13tc nie robil... wiec nie wiem jaka byla moja szyjka.. trafilam do szpitala jak zaczelam plamic, wcześniej zadnych oznak. W szpitalu okazalo sie , ze pecherz uwypuklony w pochwie i nie ma nawet jak zalozyc szwu... no i 3 dni pozniej urodzilam. Diagnoza... infekcja ktora otwarla szyjke , albo niewydolnosc szyjki. W szpitalu dostawalam antybiotyk bo wody plodowe byly zielone , pozniej z badan tych co robilam infekcje nie wychodzily. Jedyne co z badan mi wyszlo to ta trombofilia mutacja v leiden pai mthfr

Lekarz badal mnie tylko recznie, usg dopochwowo.od 13tc nie robil... wiec nie wiem jaka byla moja szyjka.. trafilam do szpitala jak zaczelam plamic, wcześniej zadnych oznak. W szpitalu okazalo sie , ze pecherz uwypuklony w pochwie i nie ma nawet jak zalozyc szwu... no i 3 dni pozniej urodzilam. Diagnoza... infekcja ktora otwarla szyjke , albo niewydolnosc szyjki. W szpitalu dostawalam antybiotyk bo wody plodowe byly zielone , pozniej z badan tych co robilam infekcje nie wychodzily. Jedyne co z badan mi wyszlo to ta trombofilia mutacja v leiden pai mthfr
No i w sumie stalo sie to nagle w 23tc.. wiec nie wiem.jak moja szyjka wygladala wczesniej :(

@Oczekujaca123 jeśli szyjka by się skracala to lekarz wychwycilby to wcześniej. Możliwe, że to była infekcja. Po porodzie po podaniu antybiotyku to w badaniach już raczej nic nie wyjdzie. Trzeba uważać na infekcje niestety.

@xszaracodziennosc a lekarz zalecił odczekanie? Myślę, że i mąż to przeżył też potrzebuję czasu. Przy kontroli nie zlecił Ci żadnych badań?

@Oczekujaca123 jeśli szyjka by się skracala to lekarz wychwycilby to wcześniej. Możliwe, że to była infekcja. Po porodzie po podaniu antybiotyku to w badaniach już raczej nic nie wyjdzie. Trzeba uważać na infekcje niestety.

@xszaracodziennosc a lekarz zalecił odczekanie? Myślę, że i mąż to przeżył też potrzebuję czasu. Przy kontroli nie zlecił Ci żadnych badań?
Nie zleciła badan. Powiedziała że tak się zdarza i już. Teraz idę prywatnie to zobaczę co inny mi powie..

reklama
@roki_1991 @Dagmarka1991
Też mam tak dziewczyny że żałuje że wcześniej nie zaczęliśmy teraz mam 25 lat ale już niedługo skończę 26 lat i chciałabym już mieć ale nie jest to takie proste.
Już jestem dzisiaj po badaniach czekam 10 dni na wyniki.
@xszaracodziennosc jeśli jesteś gotowa a paski wykazują że masz dni i chcesz to możesz działać. Mi akurat paski też pokazały że mam owulacje i więc zabieram się może się uda a badania i tak robię. Nie dziwie się że nic nie zlecił bo to pierwsza strata ale mój tak samo zrobił. Chociaż ja mam wizytę pod koniec listopada i zobaczymy czy coś powie.
Ale i tak zaczęłam na swoją rękę robić i już zespół antyfosfolipidowy będę miała tak jak antykloagutant toczniowy.
@Oczekujaca123 nie obraź się ale do 13 tygodnia żadnego USG ? do 10 tygodnia miałam robione z 4 usg napewno bo jak zaczęły się plamienia wszystko było kontrolowane.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry