• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 @roki_1991 powiedzcie mi jeszcze dziewczyny jakby zrobiła ten test na trombofilie z tym tam 6 genami to wtedy z genetycznych został by mi kariotyp?
A z tych infekcyjnych czy chorób które można zarazić się droga płciową to jakie robiliście?
Mąż w nasieniu robił: mykoplazmę, chlamydię, bakterie tlenowe, beztlenowe, grzyby, drożdże, itd. ... Miałam też badanie na toxoplazmozę. W tym tygodniu lub w poniedziałek będę robić te, o których wcześniej pisałam.

reklama
A czy te o których piszecie można uzyskać na NFZ oprócz toxoplazmoza bo wiem że ona jest na nfz. szukam informacji w Internecie ale nic nie pisze.
Bo genetyczne te 6 genów z trombofilia zrobię 10 grudnia albo teraz bym mogła zrobić.
To by mi został te tylko chlamydia itp

@Ela93 nie wiem co już masz więc ciężko mi powiedzieć. Ja robiłam ogromną ilość badań, aż nie jestem w stanie ich tu wszystkich wymienić. Ale na pewno to co napisała destino z tych wymazów bym zrobiła i trombofilie obowiązkowo :) a co do skierowania nie wiem, robiłam prywatnie

A czy te o których piszecie można uzyskać na NFZ oprócz toxoplazmoza bo wiem że ona jest na nfz. szukam informacji w Internecie ale nic nie pisze.
Bo genetyczne te 6 genów z trombofilia zrobię 10 grudnia albo teraz bym mogła zrobić.
To by mi został te tylko chlamydia itp
Ja robilam wszystko prywatnie... tzn z tych wymazow.
A toxo rozyczka hib hvc itp to mialam robione na poczatku ciazy i nie.powtarzalam

@Ela93 ja robię tylko trombofilie i na tym kończę. Tych kariotypow nie będę robić. Wirusowe jak najbardziej uzyskasz na NFZ.
Tak z ciekawosci, to nawet jak sie nie jest w ciazy to wirusowe dostanie na nfz? Wiem, ze sa w pakiecie podczas ciazy, ale czy poza nia to mnie zastanawia.
A no i mykoplazma urea i chlamydia o cytomegalia to raczej z nfz nie slyszlalam, zeby bylo... chyba, ze sa jakies objawy, podstawy to moze tak..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry