reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ach już znalazłam ,chyba jest ok ;)

Załączniki

• Screenshot_20181116-163539.png
    Screenshot_20181116-163539.png
    72 KB · Wyświetleń: 73
@Kasiulek 77 A nie męczą Cię za mocno mdłości? Zdarza się, że w I trymestrze występują niskie wyniki TSH, a tego co pamiętam, to dobrze je porównać że stezeniem hcg (im jest wyższe, tym większe jest prawdopodobienstwo nadczynność) W 2 trymestrze hcg nieco maleje i TSH wraca do normy

@Kasiulek 77 A nie męczą Cię za mocno mdłości? Zdarza się, że w I trymestrze występują niskie wyniki TSH, a tego co pamiętam, to dobrze je porównać że stezeniem hcg (im jest wyższe, tym większe jest prawdopodobienstwo nadczynność) W 2 trymestrze hcg nieco maleje i TSH wraca do normy
Mdłości tak ,ciągle mi niedobrze i z rana i później ,po jedzeniu to samo ,jutro idę do gin zobaczę co powie ,ale z tego co wyczytalam na necie to może tak być

Tarczyce najlepiej zrobić w godzinach porannych. Co do dnia to raczej nie ma znaczenia kiedy.

@roki_1991 dziękuję :) od Was można dowiedzieć się więcej niż od lekarza :) korzystając jeszcze z Twojego doświadczenia mam pytanie odnośnie przyjmowania witamin. Przyjmuje ich sporo i nie wiem czy lepiej je jakoś podzielić na rano południe wieczór czy nie ma to znaczenie. W tej chwili biorę folik x2 rano i wieczorem, Wit d3, magnez B6 forte, pregna dha i Wit B12 te biorę raz dziennie rano po śniadaniu. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

Słyszałam kiedyś że magnez nie wchłania się dobrze z jakimiś innymi rzeczami ale ile w tym prawdy to nie wiem. Ja też biorę wszystko na raz do śniadania, ale to ze względu na to że pracując na zmiany nie byłam w stanie ogarnąć brania co 2h itp. Teraz już jestem na l4 ale dalej wolę tak brać bo mój mózg to raczej ciążowy kalafior :D

Dostałam dzisiaj wyniki na karteczkach i resztę badania. Chyba nie jest aż tak źle.Zobacz załącznik 917007 Zobacz załącznik 917006 Zobacz załącznik 917008

Wygląda okej tak jak wczoraj pisałam :) a na przyszłość lepiej usuwaj dane osobowe z wyników które wrzucasz ;) nigdy nie wiesz kto to czyta jednak

Dziewczyny odebrałam wynik TSH mam 0,12 :o wiecie może czy to źle że tak nisko ? 9 tc

Powiedz ginowi. Tarczyca w ciąży lubi szaleć, warto ją wtedy dokładniej kontrolować :)

reklama
@roki_1991 to i ja zostanę przy tym jak biorę do tej pory:)

@Ela93 ja nie żałuję żadnej wydanej złotówki na te badania. Jeśli trzeba by było jeszcze robic badania to zrobiłbym :)
Chodziło mi tylko o to, że jeśli lekarz może wypisać na NFZ to trzeba korzystać. :)

Do góry