Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
a jakie robiłaś genetyczne? wiesz nawet te najdokładniejsze za badaniem wszystkich abberacji chromosomowych wykrywają tak 75-80% wad.Cześć dziewczyny , wkoncu dzisiaj miałam genetyczne i odbiór kariotypow mojego i męża . I co ? I wszystko ok . Wiec dalej nie znamy przyczyn . Jestem 10 dni po inseminacji , od poniedziałku czyli od 17 dc mam bóle okresowe . Czuje lada moment ze okres przyjdzie . A to dopiero 22 dc ;(
ja tak @witch84 miałam wszelkie objawy okresowe przy ciąży i byłam przekonana, że miesiączka już jest - sprawdzałam co chwilę.Cześć dziewczyny , wkoncu dzisiaj miałam genetyczne i odbiór kariotypow mojego i męża . I co ? I wszystko ok . Wiec dalej nie znamy przyczyn . Jestem 10 dni po inseminacji , od poniedziałku czyli od 17 dc mam bóle okresowe . Czuje lada moment ze okres przyjdzie . A to dopiero 22 dc ;(
a jakie robiłaś genetyczne? wiesz nawet te najdokładniejsze za badaniem wszystkich abberacji chromosomowych wykrywają tak 75-80% wad.
Miałaś na wynikach tych genetycznych informacje o kariotypie ? Ja mam taką, że "nie stwierdzono niezrównoważenia genomu w regionach znanych zespołów mikrodelacji/mikroduplikacji"
Lekarz omawiając ze mną wyniki mówił, że nie ma sensu w takim razie robić już badań na nasze kariotypy, bo te wyniki są dobre. Po czym rozpisując mi badania wskazał tez "pakiet testDNA poronienie nawykowe", gdzie okazuje się, że w pakiecie są te kariotypy i szczerze mówiąc już jestem głupia i nie wiem, czy je robić czy nie. Bo mogę kupić każde z tych badań osobno i chyba wyjdzie taniej.
ja tak @witch84 miałam wszelkie objawy okresowe przy ciąży i byłam przekonana, że miesiączka już jest - sprawdzałam co chwilę.
To śpij dobrze i z pozytywnymi myślami.Ostatnie cykle od ok dwóch lat mam takie ze brzuch zaczyna bolec 2 dni przed okresem . Piersi bolały dłużej . Brałam 3 mc castagnus i wogole nie miałam objawow na okres . Piersi dzień przed bolały ale nie mocno . A teraz już 5 dzień brzuch boli , gin napisał mi żebym wzięła no spe i paracetamol jeśli boli . Wiec wzięłam i idę powoli spać
@gigi_ gratuluję ❤ który to tc?
@szkala może warto zrobić Antykoagulant toczniowy LA, wskaźniki krzepnięcia krwi czyli czas potrombinowy PT czas PT wskaźnik PT INR czas kaolinowo-kefalinowy APTT dodatkowo wirusowe toksoplazmoza, cytomegalia ja robiłam jeszcze listerioze. Jeśli nie minęło jeszcze 6 tygodni od poronienia możesz zrobić zespół antyfosfolipidowy czyli przeciwciała antykardiolipinowe IgG i IgM, beta 2-glikoproteinie IgG i IgM. Ja po poronieniu dostałam taki zestaw badań od gina. Później na własną rękę robiłam badania na trombofilie.
Acha dodam jeszcze, że na stronie babyboom w tym artykule: Link do: Badania po poronieniu na 100% immunologia jest zalecana do 6 tygodni. Natomiast trombofilia, do końca nie mogę wywnioskować, szczególnie, że w teście DNA jest ona razem np. z NK, gdzie w tym artykule polecają robić te badania w dłuższym czasie po poronieniu. I bądź tu mądry.Wrzuciłam posta na starania po poronieniu. Głupia już jestem. Lakarz mi powiedział, że nie ma badań do 6 tygodni, tylko są takie co się robi po 6 tygodniach, bo wynik inaczej może być zły. Zlecił mi też badania m.in. przeciwciała antykardiolipinowe i powiedział, że część badań mogę robić teraz (bo poronienie niewypaczy wyniku), a część po 6 tygodniach - tylko nie wiem, które są które przy czym raczej mówił, że pakiet poronienia nawykowe mogę robić teraz. Powiem Ci, że już nie wiem co mogę robić teraz - wg. niego nic teraz nie muszę, wszytko mogę po 6 tygodniach.
Trombofilia jest genetyczna, niezależnie od czasu możesz ja zrobić bo geny są te same. Zespół antyfosfolipidowy powinno się zrobić do 6 tygodni żeby sprawdzić czy ciąża spowodowała jakieś anomalie w przeciwciałachAcha dodam jeszcze, że na stronie babyboom w tym artykule: Link do: Badania po poronieniu na 100% immunologia jest zalecana do 6 tygodni. Natomiast trombofilia, do końca nie mogę wywnioskować, szczególnie, że w teście DNA jest ona razem np. z NK, gdzie w tym artykule polecają robić te badania w dłuższym czasie po poronieniu. I bądź tu mądry.