reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, nie mogę się dodzwonić do mojego ginekologa. Wizyta dopiero w piątek. Miałam powiedziane, że jak znajdę w ciążę to całą będę na luteinie. Mam w domu luteinę dopochwową z tej straconej ciąży. Chciałam zapytać gina czy od dziś mogę ją już aplikować ale skoro nie odbiera to nie wiem😔 Myślicie, że powinnam zaczekać na wizytę czy mogę sama zacząć brać te luteinę?

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa :)
Dwa poronienia za mną- pierwsze w grudniu 2019 puste jajo płodowe,drugie w kwietniu 2020 brak akcji serca zarodka w 6 tygodniu.
Z badań dodatni test antykoagulanu tocznia w mianie niski 1,4, niedobór białka S 55,6
Zlecony Neoparin 60 mg oraz acard od starań 150 mg. W wywiadzie matka z nieprawidłowym krzepnięciem krwi (3 poronienia między 5 a 6 miesiącem ciąży). I moje pytanie czy jest sens robienia kariotypu? Trochę się naczytałam i zastanawiam się nad tym. Może któraś była w podobnej sytuacji?

Dziewczyny, nie mogę się dodzwonić do mojego ginekologa. Wizyta dopiero w piątek. Miałam powiedziane, że jak znajdę w ciążę to całą będę na luteinie. Mam w domu luteinę dopochwową z tej straconej ciąży. Chciałam zapytać gina czy od dziś mogę ją już aplikować ale skoro nie odbiera to nie wiem😔 Myślicie, że powinnam zaczekać na wizytę czy mogę sama zacząć brać te luteinę?

Śmiało możesz zacząć brać 😉 będziesz jeszcze powtarzała betę?

Ja bym już od dziś brala

Dwa poronienia za mną- pierwsze w grudniu 2019 puste jajo płodowe,drugie w kwietniu 2020 brak akcji serca zarodka w 6 tygodniu.
Z badań dodatni test antykoagulanu tocznia w mianie niski 1,4, niedobór białka S 55,6
Zlecony Neoparin 60 mg oraz acard od starań 150 mg. W wywiadzie matka z nieprawidłowym krzepnięciem krwi (3 poronienia między 5 a 6 miesiącem ciąży). I moje pytanie czy jest sens robienia kariotypu? Trochę się naczytałam i zastanawiam się nad tym. Może któraś była w podobnej sytuacji?

A brałaś w tych ciazach już heparyne i acard czy dopiero od następnej będziesz brać.?? Mi to wygląda na problem z krzepliwoacia, więc nie zamartwialabym się teraz kariotypem . No chyba że brałaś już heparyne i acard i nie wyszlo

Bierz! Ja bym nie czekała. Zwazywszy ze lekarz powiedział że będzie Ci ja przepisywał. Matko co z tymi lekarzami jest...nie mogę się nadziwić jak jeszcze bylam w końcówce ciazy ze niektore dziewczyng mialy problem bo ich ginekolog nie przyjpmwal. 😱😱 nie wyobrazam sobie tego stresu.

Bardzo mi przykro z powodu strat 🙄 dobrze ze tutaj trafiłaś 👍 ja bym zrobkla tylko z tego wzgledu ze bedziecie miec darmowy kardioryp po dwoch poronieniach. Raczej w duzej mierze wychodzi dobry. 👍 dobrze ze masz zalecenia w staraniach.

Bierz! Ja bym nie czekała. Zwazywszy ze lekarz powiedział że będzie Ci ja przepisywał. Matko co z tymi lekarzami jest...nie mogę się nadziwić jak jeszcze bylam w końcówce ciazy ze niektore dziewczyng mialy problem bo ich ginekolog nie przyjpmwal. 😱😱 nie wyobrazam sobie tego stresu.
Mój lekarz przyjmuje, był ostatnio na urlopie i było za niego zastępstwo. Nie wiem dlaczego nie odebrał telefonu, może nie mógł akurat, niestety on nie jest z tych co oddzwania czy odpisuje na SMS.Niestety u nas nie ma zbyt dużego wyboru lekarzy, albo przyjmują za kosmiczne pieniądze albo nowych pacjent nie przyjmują z powodu braku miejsc.

reklama
Dla pocieszenia powiem, ze my w ostatnim cyklu, w którym się udało, wspolzylismy tylko 3 razy w ciągu całe miesiąca 😅

Robiłam tydzień temu, dziś 5+5
Biore Metypred, progesteron, acard i heparynę.
Dzieki mohaaa tak, to pocieszajace :D No jak ma sie udac, to sie uda i nawet po 1 raz jak sie wstrzeli w termin owu :D dobra, nie ma co przezywac, zobaczymy co bedzie, teraz zaczelam sie nakrecac troche tym glupim wirusem i zastanawiac czy to dobry czas na ciaze i staranie, ale nigdy nie jest dobry. Co Wy o tej calej sytuacji sadzicie?

Do góry