• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Beta z 17 spadla w trzy dni do 3. Od 2 dni mam krwawienie. To pewnie ciąża biochemiczna. Chyba już nie muszę martwić się pozamaciczna?
Super :) myślę że nie masz co sobie wkręcać ciazy pozamacicznej ;)

Dzięki wielkie. Na razie anytokoagulant tocznia ujemny ale czekam jeszcze na resztę badań na zespół antyfosfolipidowy. Kwas metylowany już biorę tak czy inaczej ale pewnie homocysteinę i poziom kwasu i wit. B zrobię chyba że gin sama zleci. Beta 37 ze 117 w zeszłym tyg. więc jeszcze chwilę poczekam na zupełny spadek a teraz właśnie siedzę i walczę z olbrzymim bólem brzucha jak na owulację... 2 nospy max i 2 ibupromy godzinę temu i dopiero cokolwiek ruszyło ale boli nadal... :( miewałam już bolesne owulacje ale to jest jakiś kosmos....
To ładnie spadła beta. A może to okres sie zbliża ze tak cie boli? Ile ty jesteś po tym krwawieniu co wystąpiło chyba tydzien po zabiegu?

reklama
A czy udało Ci się szczęśliwie urodzić później? Skąd wiesz o tych badaniach? Zastanawiam się czemu lekarze tak bagatelizują poronienia.
Ja mam 2 dzieci nie wiedząc o tej trombofili, widocznie byłam wtedy młoda i się nie uaktywnia. Teraz mam 39 lat i pierwsze poronienie. Dałam zarodki do badań genetycznych tam wyszło, że były zdrowe a genetyk i gin powiedzieli żeby na trombofilie zrobić i wyszła

Też tak myślę, ale wiesz, wolałam być pewna 😊 tylko mocno dość boli mnie podbrzusze i dół pleców. Może to normalne przy oczyszczaniu.
Spokojnie, ja myślę że to normalne ze boli mocniej. Mnie osobiście plecy często bola przy zwykłej @, bo mam tyłozgięcie macicy i bardziej to czuje. Jak skończysz krwawic to unow sie na wizytę do gina zeby sprawdzil czy wszystko jest okej, ale myślę że tak :)
A czy udało Ci się szczęśliwie urodzić później? Skąd wiesz o tych badaniach? Zastanawiam się czemu lekarze tak bagatelizują poronienia.
Niestety większość lekarzy po pierwszym poronieniu mowi ze to przypadek i nie trzeba nic badac. Smutna rzeczywistość niestety. Ja bym zrobila osobiście pakiet na trombofilie, bo może jest potrzebna heparyna w ciazy. Tarczycę jesli nie sprawdzałaś - tsh, ft3, ft4, antytpo, antytg. I wymaz na mykoplazme/ueraplazme/chlamydie. To często bezobjawowe infekcje które mogą być niebezpieczne.

reklama
Ja mam 2 dzieci nie wiedząc o tej trombofili, widocznie byłam wtedy młoda i się nie uaktywnia. Teraz mam 39 lat i pierwsze poronienie. Dałam zarodki do badań genetycznych tam wyszło, że były zdrowe a genetyk i gin powiedzieli żeby na trombofilie zrobić i wyszła
Fajnie, że masz już dwójkę dzieci. To moja pierwsza ciąża i niestety poronienie. Idę dziś do lekarza, jeśli sama się oczyscilam to już nie będę mogła zbadać zarodka. Mi lekarz mówiła, że to wada genetyczna i że tak się dzieje, ale badań nie miałam. Mam 31 lat.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry