• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Magda_krk To wygląda, że tutaj wszystko jest ok. LH/FSH powinien wynosić ok 1. Natomiast estradiol wydaje mi się za niski (nie wiem jakie normy ma lab, więc być może tylko mi się wydaje). A tarczycę też badałaś?
Tarczycę kilka razy badałam, wszystko jest ok. Prolaktyna też w normie. Normy estradiolu w diagnostyce wynoszą w fazie folikularnej od 12,4-233 pg/ml, może rzeczywiście mam za mało🙄

reklama
Pierwszy cykl po krwiawieniu spowodawnym poronieniem trwał 4dni dłużej niż zazwyczaj, po pierwszej normalnej @ zrobilam badania i zaczynam starania 🙂🥰
Powiem Ci, ze gdy się staraliśmy, lekarz potwierdził mi owulacje, testy owulacyjne pokazały wynik pozytywny a mimo to nie zaszliśmy w ciąże, w kolejnym cyklu nie robiliśmy nic i zaszliśmy ;) proponuje mimo wszystko wyluzować, bo z tego co się naczytałam to u wielu par podobnie to wyglądało :)

Powiem Ci, ze gdy się staraliśmy, lekarz potwierdził mi owulacje, testy owulacyjne pokazały wynik pozytywny a mimo to nie zaszliśmy w ciąże, w kolejnym cyklu nie robiliśmy nic i zaszliśmy ;) proponuje mimo wszystko wyluzować, bo z tego co się naczytałam to u wielu par podobnie to wyglądało :)
Robię testy z ciekawości, żeby zobaczyć, która apka jest najbliżej prawdy wskazując mi dzień owulacji. Mam dużo wyjazdów z pracy, wolę wiedzieć kiedy zostać w mieście😁 Nie wiem czy komuś po poronieniu udało się tak w pełni wyluzować, jeśli tak to zazdroszczę. Ja czuję dziwną potrzebę zajścia jak najszybciej. Może dlatego, że codziennie dostaję masę zdjęć i filmów, na których jest córka brata. Mała ma dopiero 19dni.

reklama
Robię testy z ciekawości, żeby zobaczyć, która apka jest najbliżej prawdy wskazując mi dzień owulacji. Mam dużo wyjazdów z pracy, wolę wiedzieć kiedy zostać w mieście😁 Nie wiem czy komuś po poronieniu udało się tak w pełni wyluzować, jeśli tak to zazdroszczę. Ja czuję dziwną potrzebę zajścia jak najszybciej. Może dlatego, że codziennie dostaję masę zdjęć i filmów, na których jest córka brata. Mała ma dopiero 19dni.
Każde podejście jest dobre, wiec tu tak naprawdę nie ma znaczenia czy się robi testy czy nie. Fajnie byłoby zajść teraz i urodzić na święta w grudniu 🥰 póki co zdrowa dieta i ruch to to na czym się skupiam, chętnie wrzucilabym zdjęcie swojego jedzonka, ale krzyczy, ze plik jest za duży. W każdym razie smoothie bowl z truskawek, owoców leśnych, orzechów nerkowca i jogurtem greckim... mniam mniam :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry