Jejku dziewczynki dziękuje wam bardzo za waszą wiarę, też sie staram,ale we wtorek znowu mnie piekł pęcherz moczowy i obawiam sie i gin też ,że to apskudztwo może tam nadal być,ale powiedział też ,że po wyleczeniu kompletnym, zrobi mi jeszcze szczepionke i przepisze leki uodparniające na dwa miesiące,które podobno skutecznie chronią przed powrotami zapaleń cewki moczowej, i dziś nie chciał nic za wizyte,ale powiedziałam ,że nie odpuszcze bo mam dobrego lekarza, a on ,że w takim razie weźmie tylko połowe bo zdaje sobie sprawe ile to nas kosztuje,teraz mam czekać te 3 tygodnie cierpliwie.
Lila napewno nie jest tak źle myśle,że intensywny sport z mężem w nocy pomoże spalić nadmiar kalorii:-)
Liljana no ufam mu naprawde ma takie spojrzenie szczerego życzliwego człowieka, uratował kilkoro dzieci w mojej rodzince, to bardzo dobry człowiek.
Pati niezmiernie sie cieszę kochana ściskam kciuki ,naprawde bardzo sie cieszę waszym szczęściem wszystko będzie dobrze kochana tym razem.
Kasiawd kochana zrób sobie urogin,to jest wymaz na wszelkie bakterie, już wymieniam: na
Ureaplasme, mykoplasme,chlamydie, opryszczke, i hpv.Dziewczyny pisały ,że można też zrobić taniej bo urogin jest dorgi,ale podobno daje 100% wynik, można go zamówić w internecie i iść z nim do gina .Ja właśnie miałam go zrobionego i wykrył u mnie ureaplasme ,o której niżej pisze dokładniej.
A ja znowu zaszalałam i kupiłam na wyprzedaży za śmieszne pieniądze fajowe klapki na koturnie niebieskie i jeszcze jedne takie pod prysznic i nadające sie do wejścia w nich do wody też niebieskie,ale do sukienki kupiłam pasek .......... czarny dla odmiany:-)
postanowiłam coś umieścić o tej ureaplasmie dlatego ,że mam juz drugą ulotke od uroginu , uważam ,że wiele kobietek po poronieniu trafia najpierw właśnie do nas dlatego umieszczam to tu.
Ureaplasma species-ureaplasma
Bakterie te odpowiadają za 20% przypadków nieswoistych zapaleń cewki moczowej.
U mężczyzn wskutek infekcji może dojść do zakażenia gruczołu krokowego, oraz nierzerzączkowego zapalenia cewki moczowej ,zaś u kobiet może rozwinąć się zapalenie jajników,jajowodów,szyjki macicy i trzonu macicy.
Nasienie mężczyzn zainfekowanych Ureaplasmą charakteryzuje się niższą ruchliwośćią i większą liczbą nieprawidłowych form plemników.
Podobnie jak mykoplasma hominis mogą one być przyczyną :
- przedwczesnych porodów na skutek zapalenia błon płodowych
- przedwczesnego pęknięcia błon płodowych
- zakażeń wewnątrzmacicznych
- zakażeń okołoporodowych u noworodków
- sepsy popołogowej
Diagnostyka na obecność tych bakterii jest szczególnie zalecana kobietom planującym ciąże ponieważ przykładem powikłań wskutek nie leczenia zakażeń ureaplasma mogą być powtarzające się poronienia
najczęstszymi objawami infekcji są:
- częste oddawanie moczu
- uczucie parcia na mocz
- bolesność i pieczenie w cewce moczowej
- dolegliwośći związane z oddawaniem moczu.
Dziewczyny naprawde warto zrobić badania, fakt to kosztuje ,ale uśmiech dziecka jest bezcenny jak mówi mój lekarz.