reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża w dni niepłodne

Część dziewczyny !
Chciałabym zapytać co sądzicie na temat ciąży w dni niepłodne… kilka dni po okresie a dokładnie 2 dni odbył się stosunek teoretycznie bez wytrysku Ale wiecie jak jest czasem … no i zastanawiam się jak to jest nawet jeśli by ten wytrysk był… czy można zająć w ciążę w dni niepłodne ..? Jeszcze dodał że stosunek odbył się 3 a owulacja teoretycznie w okolicach 10… 7 dni trochę długo na przeżycie plemnika chyba nie?

reklama
Jest możliwe, bo nie wiesz kiedy wystąpi owulacja.
Mimo że masz cykl regularny na przykład.
Stosunek przerywany nie jest antykoncepcja.
Zakładając że masz regularny to małe szanse na ciążę

Niby tak… Ale 2 dni po okresie chyba nie ma od razu dni płodnych? I jeszcze do owulacji trzeba trochę poczekać.. dopiero od 2-3 dni mam więcej śluzu przezroczystego

Ja zaszłam w ciążę ze stosunku 2 lub 3 dni po okresie przy standardowych cyklach 30-dniowych.
A odpowiadając na Twoje pytanie, to nie można zajść w ciążę w dniach niepłodnych. Chyba że jakies "niepokalane" poczęcie. Jak sama nazwa wskazuje - są one niepłodne

Ja nigdy nie robiłam żadnego monitoringu owulacji. Zapisywałam sobie okres w aplikacji, która mi też jakąś przybliżoną owulację i dni płodne pokazywała. I jestem w ciąży, a w "dni płodne" nie było stosunku 😉

reklama
Do góry