reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Madziulek - gratulacje! Niech Staś zdrowo rośnie.

Benfica - nie martw się. Giganta nie musisz urodzić. Ważne by dziecko miało w brzuszku wszystko czego potrzebuje.
Zdrówka dla Gabrysia!!!

Ludzik - to że będziesz się stresowac nic nie zmieni. Trzeba podchodzić ze spokojem. Możesz się wybrać do szkoły rodzenia podobno pomaga. Nie wiem no nie chodziłam :)

Agamemnon - fajne te zajęcia?

reklama
mycha chyba my jesteśmy następne, Ty chyba trochę szybciej :szok: ja termin mam 10-17.06 :cool2: mam nadzieję, że bliżej tego późniejszego :sorry: na 18.06 moja koleżanka ma zaplanowaną cesarkę w tym samym szpitalu i mam nadzieję, że się na sali poporodowej spotkamy :-D

___________________________________ edit:
weszłam na listę mamuś i przed nami na maj są jeszcze nanncy, saga i z tego co pamiętam straciatella, ale dziewczyny się nie udzielają...

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorna pora!

Juz nie pamietam kiedy ostatnio u Was bylam, az mi glupio. Podczytywalam Was, ale zawsze bylo cos do roboty.
Po krotce co u mnie. W srode mialam USG polowkowe i podobno u mnie mieszka dziewczynka!!! Uwierze jak juz ja zobacze :D i tez tak jak co niektorym, snil mi sie chlopiec i wyszlo na odwrot. Gdzies za miesiac wybiore sie na USG 4D zeby to potwierdzic. Mala dopiero w pod koniec 18tyg zaczela sie ujawniac ale z dnia na dzien coraz mocniej kopie. Moi synowie sa przeszczesliwi. Mlodszy jak jechal ze mna na USG to myslal ze wrocimy juz z dzieckiem i codziennie opowiada o siostrzyczce (do starszego syna powiedzial ze bedzie tylko jego).

Madziulka pewnie juz po i tulisz Swojego maluszka, a jak nie to &&&& za szybkie rozwiazanie! Doczytalam i GRATULUJE mamuska!

MamaTomeczka jaki mialas poprzedni porod? W sensie ile trwal, czy byly jakies komplikacje itd. Bo moj pierwszy byl straszny, a to przez to ze pierworodny byl strasznie duzy (4750), z drugim poszlo jak z platka ( w porownaniu z pierwszym). W pierwszym mnie nacinali a potem na zywca zszywali (ale to bylo 12 lat temu), z drugim nic nie robili i nie peklam. Przy drugim polozna mi dala gaz do wdychania, ale nie byl mi nawet do niczego potrzebny, w trakcie parcia nawet nie umialam sie nim " zaciagnac" i nie bolalo az tak bardzo ( znowu musze porownac do pierwszego porodu). Wydaje mi sie ze skoro podaja go ciezarnym, to nie jest szkodliwy i jak by co to teraz sprobuje sie sztachnac. Ciekawe czy dziala ;)

Kinia, kochana bedzie wszystko dobrze!

Ludzik, pewnie ze tak, wszystkie dajemy rade i Ty tez dasz!

Benfica nie zamartwiaj sie od razu, Tak z ciekawosci ( bo mi nie mowili ile moja warzy) jak warza takiego maluszka mieszkajacego w brzuchu?

Cyntia jak sie ma Twoja dzidzia? Juz 15 tydzien u Ciebie, ale ten czas leci.

Malus a jak Twoje dziewczynki? Zdrowe?

Madzia gratuluje:-)

No dziewczyny czas leci za chwile sie bedziecie rodzic:-)

A ja sie lapie na tym ze xzesciej mysle o mo synku co teraz bym robila....ehh
To takie niesprawiedliwe:'(

Benfica kochana jestes pod kontrola na zapas sie niemart...daj znac bo wizycie. Wierze ze jest ok z dzidziusiem

Kinia trzymam za Was kciuki!!

phoebe fajnie, że jesteś :-D w końcu doczekałaś się córy :-D wagę podają szacunkowo, na podstawie pomiarów długościowych, ale co dokładnie jest brane pod uwagę i w jakich proporcjach, to nie wiem...

watpliwosci łap boćka, łap :-D bo następne dopiero maj/czerwiec :happy:

Ja do dr idę jutro, bo jednak Gabryś dziś ze mną jeszcze w domu zostanie ;-)

witajcie z rana

wlasnie zbieram sie z Nadia do naurologa, ale póki co zapraszam na ciacho z okazji 100dniówki, częstujcie się :)

Załączniki

• rowniez-ciasto-czekoladowo.jpg
    rowniez-ciasto-czekoladowo.jpg
    41,4 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Hej:)

Iwo pewnie, że się do szkoły rodzenia wybieram, ale też dlatego, że mój M chce wiedzieć jak może pomóc:) teraz szkoły rodzenia są na NFZ, więc szkoda nie skorzystać:) szczególnie, że masz potem do tego różne warsztaty np. z dietetykiem, ratownikiem, naukę masażu niemowląt (tego akurat nie potrzebuję, ale jest taka możliwość:)) itd. zależy co szkoły rodzenia wymyślą , czasem tez są dwa np. masaże gratis dla ciężarnej:)

Witamy Nowego Obywatela na Świecie:) niech zdrowo rośnie :)

Dzisiaj zaczynamy sobie ćwiczyć, mam nadzieję, że nam się spodoba:) bo jak patrzyłam większość ofert jest na godziny poranne, a ja dalej pracuję i nie mam jak rano zdążyć na ćwiczenia.

Miłego dnia:)

Do góry