reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

W ogóle to zapomniałam wczoraj napisać, że macie cudowne brzuszki. I to każdy zgrabny :)

MamaTomeczka - dopiero zobaczyłam zdjęcia Ani. Cudowna!
Jak Ty się czujesz? Nie znikaj nam tak....

Zabrałam się za prasowanie ciuszków do szpitala. 10 ciuszków prasowalam ze 40 minut, ale większość czasu rwalam sobie włosy, bo nie wiem co zabrać. No serio nie wiem co zabrac. Jakie ciuszki bierzecie/bralyscie?
Czy rożek jest taki konieczny?

reklama
Cyntia u nas w szpitalu dziecko dostaje wszystko:) Położna w SR mówiła, żeby zabrać ze sobą ewentualnie paczkę pieluszek, smoczek, czapeczkę, niedrapki, skarpetki, jakiś kocyk, pieluszki tetrowe. Ubranka generalnie dostaje, tak jak rożek. Jeśli się bardzo chce, aby dziecko było ubrane w Twoje ubranka to można, ale ja wychodzę z założenia, że w szpitalnych 2 dni jej się nic nie stanie, a wiadomo w zamieszaniu szpitalnym mogą moje ubranka poginąć ( słowa połoznej). Gorzej to co przygotować na wyjście ze szpitala, jaka będzie pogoda, ja się śmieje, że mam małą torbę dla niej przygotowaną - z ewentualnością na każdą pogodę, bo kto wie czy pod koniec września śniegu nie będzie:)

U nas też w szpitalu zakładają szpitalne ciuszki, ale myślałam o tym, co na wyjście. Nie sformulowalam dobrze pytania ;)
Ja spakowalam:
3 body z krótkim rękawem w różnych rozmiarach,
2 body z długim,
1 pajac,
2 spodenki - polspiochy?
czapeczka,
kombinezon.

Nie wiem jak ubrać malucha na wyjście. W body, spodenki i kombinezon? W pajac?

Ostatnia edycja:
a no to ja mam, przygotowane wszystko w rozmiarze 62:) stwierdziłam, że jakby co to trochę będzie za duże ((mała ma ważyć ponad 4kg więc chyba mniejsze nie ma sensu) i przygotowany mam - pajac cienki, pajac welurowy, body z krótkim rękawem, body z długim rękawem, kombinezon, bluza, czapeczka, skarpetki i kocyk:) i to ładnie ułożyłam w foteliku, co by mężuś mój nie musiał się zastanawiać co ma zabrać:) i ma zabrać fotelik i to co w nim:)

Ha! Brakuje mi tylko pampersow i podkładów do przewijania :) czuję się spokojnie mając wszystko pod ręką.
Emek maluje a ja będę storczyki przesadzać a jutro pranko rzeczy dla Alusi :)

Cyntia - ja bym wzięła więcej pajacy bo jak kupa wyjdzie bokiem to po ptakach.
Ja biorę 3 pajace i 6 bodziaków krótki\długi rękaw, rożek, mały kocyk, 2 czapeczki, niedrapki i 3 tetrowki.

Iwo, a po co rożek?? przecież wychodząc ze szpitala trzeba malucha do fotelika włożyć, to tego w rożku nie zrobisz?? (y chyba, że TY mówisz o ciuszkach do szpitala na czas pobytu, bo my o tych do wyjścia:))

Mona to wiem, ale do szpitala nie biorę swojego, bo w końcu wszystko ma być szpitalne:) a na wyjście nie jest potrzebny według mnie, bo od razu na oddziale do fotelika ją włożymy:)

Wydaje mi się, że powstało pewne zamieszanie:) My z Cyntią mówimy o tym co jest potrzebne na samo wyjście ze szpitala:):) a Wy o rzeczach na oddział:)

A ja umyłam okno w kuchni:) teraz odpoczywamy:) jutro, jak będzie słoneczko kolejne:) bo już nie mogę na nie patrzeć:)

A takie coś;-) no to tak;-) ją na wyjście mam kombinezon już przygotowany ;-)mąż weźmie do szpitala;-) no i oczywiście całą torbę biorę na oddział z ciuchami,rożek i koc;-)

Mój dzisiaj mi wyprał dywany a ją łóżko i fotele;-)pozbywan się kurzu i roztoczy. Ale ile było męża lamentów z tego powodu że musi prac i to odkurzaczem karcher;-)

reklama
Dziewczyny nie bierzcie tak duzo na wyjscie. Ja mialam 2 body z dlugim rekawem w roznych rozmiarach, spodnie skarpetki i czapeczke. To wystarczy. Tzn wy jeszcze wezcie cos cieplejszego np. kombinezon bo to juz chlodniej bedzie. Nie ma co dziecka grubo ubierac bo pakujesz je w fotelik i do samochodu a w foteliku dziecku tez jest gorąco. Ja nie bralam rozka swojego w szpitalu tak zawijali, ze dobrze sie karmilo i szczerze, ja rozka w domu moze z 2 razy uzylam i w szafie lezy:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry