reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Mycha hihi na pewno wiecej spi niz tylko w nocy, moze bedzie bardzo ruchliwym dzieckiem, albo poki co wie ze moze mamusie skopac i nie bedzie w kacie stac :) Ciekawe czy przy trzecim dziecku jeszcze wczesniej sie czuje kopniaki. Pokarzesz nam zdjecie dzidziusia mam nadzieje :)
Malusiolka palenie w piecu jest latwe, ale wiesz co... nie pokazuj im ze umiesz, a siebie i dziewczynki grzej farelka! Oby do wiosny!
Kinia z tego co pamietam to mialam chyba z 1 pobieranie krwii, za to co wizyte musialam sikac na papierek. ALe za to porod mi sie bardzo podobal, ja pamietam moj pierwszy straszny porod w polsce, a tutaj luzik, jak sie maly urodzil to polozne zapytaly czy sie napijemy ( ja i maz) kawki albo herbatki, pozniej jak juz dziecko ubraly to zostawily je z tatusiem a mnie zaprosily do lazienki. Tam wanna pelna wody, goracej wody co bylo dla mnie zaskoczeniem. Weszlam wykapalam sie i wyszlam doslownie nowo narodzona. Od razu bylam na chodzie.
Kochana to chyba dobrze ze nie jest na nic uczulona, moze tak czesto jest przeziebiona bo w przedszkolu niestety przedszkolanki nie dbaja tak o dzieci, inne przychodza zakatarzone, zakaslane i tak w kolko wirusy lataja od dziecka do dziecka.
Mikaaa przeslij ta magiczna sukieneczke tak wirtualnie :D
MamaTomeczka udalo Ci sie w ciagu dnia zdrzemnac? Czym sie kurujesz?
Asicka jak sie czujesz kochana?

Ostatnia edycja:
reklama
Phoebe u nas to tragedia z lekarzami i porodami, a widzę u Ciebie to nic tylko rodzić :) Cieszę się, że uczulenia nie ma, ale z drugiej strony ona choruje odkąd skończyła rok, a od urodzenia ciągle były jakieś rzekome alergie. Skazę białkową miała. Z resztą teraz też ciągle jak coś jest nie tak to ma wysypkę na buzi, rączkach, brzuszku... Ma bardzo delikatną skórę pod tym względem ;/ Chciałabym po prostu wiedzieć co jej jest. Co do przedszkola to z pewnością masz rację, tam się mało dba raczej o zdrowie dzieci ;/

Dziewczyny ja tylko na chwilę, zaraz budzę Nadię i męża zaprowadzamy Małą do przedszkola, a na 8:40 mam USG genetyczne. Później mam napięty grafik trochę, więc jak mi się uda to postaram się zajrzeć z telefonu choć ostatnio mam jakieś problemy z tym ;/ Trzymajcie kciuki w każdym bądź razie.

Ahaaa dzisiaj DRUGI TRYMESTR :)

kinia &&&& za usg :-D

mika a do obrony szykujesz się przed porodem? Bo mgr Gabryś zdawał ze mną ;-) byłam coś w okolicy 20tc :tak: a te bóle to może masz jakieś stresowe? Czujesz napinanie się brzucha?

phoebe fajne podejście mają do porodu :laugh2: choć w sumie ja mojego źle nie wspominam, mogę rodzić :laugh2: kąpieli nie było, ale herbatę z A też dostaliśmy, pamiętam, że była pyszna - z dzikiej róży i dość mocno posłodzona - wtedy właśnie tego mi brakowało :cool2: mam nadzieję, że teraz też będzie ok, bo rodzę w innym szpitalu...

Miłego dnia :rofl2:

hej dziewczyny :)

I ja dziś witam drugi trymestr :)
U mnie generalnie ok, choć wczoraj najadłam się strachu, bo zauwazyłam brązowy śluz, jednak było jego nieduzo i popołudniu juz nic nie było, jutro mam wizytę to dowiem się co to było. Mam stresa.
Kinia powodzenia na wizycie, może dowiesz się czy lokator, czy lokatorka zamieszkuje u Ciebie. Ja jutro mam zwklą wizyte na genetyczne umówię się jutro.
Phoebe zazdroszcze wspomnien o porodzie, ja w zasadzie tez miło wspominam ale ja miałam cesarkę, kolejne 2 tydodnie po cc były dla mnie koszmarne, bol nieziemski plus depresja po porodzie i codzienna niewiadoma kiedy wyjdziemy, bo Nadia miała nasiloną żółtaczkę. Później juz było fajnie.
Mikaa egh bidulka z tymi bólami :/ Trzymaj sie kochana i powodzenia z praca mgr
Mycha fajnie, że czujesz dzieciaczka, ja na to czekam. Nadie szybko poczułam teraz pewnie tez tak bedzie, oj to niesamowite uczucie :)

mamaTomeczka no ale elaborat :-D ale przeczytałam, przeczytałam :-D sukieneczki są rewelacyjne :cool2: powiem Ci, że ja w sumie to chcę kolejnego chłopaczka i chyba tak będzie, ale jak czasem oglądamy zabawki i przejdę alejką lalek, domków itp. to aż mi się oczy jarzą :szok: jak byłam mała, to owszem, było trochę takich super zabawek, ale najpierw były głównie w Pewexie za zielone a jak w latach 90-tych weszły do "normalnych" sklepów to i tak były dość drogie... więc teraz naprawdę chętnie bym się pobawiła, a mam do wyboru jedynie auta, kolejki... :sorry: ja ciążowych ubrań nie kupuję na razie, na luzie wchodzę w "normalne" spodnie, a w tunikach i dłuższych bluzkach to i tak lubiłam chodzić wcześniej, więc mam zapasy :rofl2: z HCV super :-D ja moich chłopkaów zamierzam wziąć na połówkowe, ale chodzę na nfz i nie wiem, czy będą mogli wejść - mam nadzieję, że tak :sorry:

Dziewczynki, ale Wam te suwaczki lecą szybko :D Gratuluję II trymestrów :* Całym serduszkiem jestem z Wami i ciocia nie może doczekać się maluszków :D

mamaTomeczka, śliczne sukienusie :* Co do Oliwki, to się rozchorowała bardziej + Roksankę wzięło ;/ M powiedział dzisiaj teściowej, że to przez to, że wzięli na weekend zakatarzonego i z kaszlem Piotrka, ale teściowa twierdzi, że to nie od niego tylko Oliwka biega na boso. A M do niej a Roksanka to od czego niby? Głupio jej się zrobiło. A poza tym moje dzieci chodzą w rajstopkach i jak zimniej jest to jeszcze skarpetki daje. Widziałam jak Piotrek bawił się i leciało mu z nosa i te smarki o bluzkę wycierał ;/ Dorośli ludzie, a nie myślą. Tak broni swoją córeczkę, a z nas robi najgorszych, że nie umiemy dbać o dzieci. Jej córeczka jak jej synek (teraz ma 3 latka) urodził się 22 stycznia, to zamiast w kombinezonie na podwórko brać, to brała w cieniutkich pajacykach, cienkiej czapeczce i przykrywała kocykiem i do samochodu :| - 20 stopni, a dzieciak jak na lato ubrany. Ja w maju rodziłam i w sierpniu i moje miały pajacyki, skarpetki i czapeczkę i jak trzeba było to kocyk. Przecież w brzuchu jest inna temperatura dla dziecka ;)

benfica, co urodziny/święta kupujemy coś dziewczynkom i powiem, że zabawki dla nich są drogie i ciężko wybrać. Dla chłopaka łatwiej kupić.

Czesc dziewwczynki:)

MamaTomka powinnas dostac odzanczenie za te pisanie:):) Sukienusie piekne:) oby wykrakaly coreczke:)

Benfica ty chcesz drugiego synusia najlepiej a my coreczke:) ale wiadomo teraz to tylko zdrowie se liczy:)

Kinia
trzymam kciuki i czekamy na wiesci po usg!!! I mam nadzieje ze w koncu znajdziecie na co jest coreczka uczulona!

Malus kurcze zdrowka dla dziewczynek! oby szybko wyzdrowialy!!

Ja musze jeszcze dzis jechac do miasta a za oknem pada deszcz niemam natchnienia;/

julia, u nas też pada. Przez tą pogodę jestem jakaś senna i nic mi się nie chce robić.

Dziewczynki, co macie dzisiaj na obiad? Ja gotuję rosołek, bo dzieci chore i usmażę placuszki na słodko, aby dziewczynki zjadły (lubią) :)

malus u mnie tak jak wczoraj pomidorowa :sorry: ja jak gotuję to tak, żeby było na 2 czasem 3 dni :sorry: bo gotować nie lubię i nigdy nie mam pomysłu na potrawę :-p a placki z jabłkami to już za mną chodzą od dłuższego czasu :-D może się skuszę :cool2:

reklama
Hej.:-)

MamaTomeczka Sukieneczki są przesłodkie.:tak:Pewnie, ze co by nie było to będzie się kochało. Najważniejsze aby zdrowa dzidzia była.:tak: Ja jestem bardziej za dziewczynką, przede wszystkim dlatego, ze moja Lenka bardzo chce siostrzyczke i czasem się modli i jak to słysze to serce mi mięknie. Panie Boże spraw żeby to była dziewczynka u mojej mamusi w brzuszku, prosze, prosze... Jak to słysze to też chce dziewczynke, żeby mała była w pełni zadowolona z rodzeństwa, a jak nie to na pewno smutna czy zła z tego powodu nie będę.:-)

Malusia Zdrówka dla dziewczynek.:tak: Ja na obiad mam ziemniaki, kurczaczka i suróweczke, a na kolacje zrobie gofry.:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry